سرمقاله
توجه افکار عمومی به تغذیه سلامتمحور، یکی از اتفاقات مثبت و مبارک سالهای اخیر بوده و توسعه رسانهها اعم از رسمی و غیررسمی نیز در مجموع به این امر کمک کرده است، اما برخی اظهار نظرها نیز درباره مسائل سلامت تغذیه در فضای رسانهای به گونه غیرکارشناسی مطرح میشود که این مساله اذهان مردم را درباره مشکلات تغذیه دچار انحراف میکند. نمونه اخیر این اظهار نظرها که از سوی برخی مسئولان حوزه بهداشت و درمان به صورتهای مختلف تکرار شده بیکیفیت خواندن گندم داخلی است. نتیجه چنین برداشتهایی چیزی جز باز کردن دروازهها برای واردات گندم نخواهد بود و این در حالیست که خوداتکایی گندم به عنوان محصول استراتژیک و یکی از حلقههای مهم زنجیره امنیت غذایی کشور با تلاش بسیار مجدانه کشاورزان و مسئولان ذیربط به دست آمده و آحاد مردم و مسئولان کشور باید از این موهبت همچون دستاوردی ملی مراقبت کنند. شاید دفاع از گندم داخلی توسط وزارت جهاد کشاورزی و زیرمجموعههای آن، نوعی جانبداری متعصبانه تلقی شود، اما واقعیت این است که بیکیفیت دانستن گندم داخلی با معیارهایی که برای کیفیتسنجی این محصول در اختیار داریم، اظهار نظری غیرعلمی است و استدلالی که بیکیفیت بودن نانها را به کیفیت پایین گندم داخلی مرتبط میکند نیز با استناد به بررسیهای انجامشده بر عوامل دخیل در کیفیت نان، استدلالی ضعیف و غیردقیق به شمار میرود. مضاف بر اینکه در سال جاری ایران توفیق این را پیدا کرده که به یکی از معتبرترین شرکتهای تولید پاستا در مهد این محصول یعنی ایتالیا گندم صادر کند. آگاهان به بازار جهانی گندم، به خوبی به این مساله واقف هستند که صدور گندم بیکیفیت به مهد تولید پاستای جهان غیرممکن بوده و ایران با صدور گندم به این کشور در حقیقت کیفیت گندم خود را به رخ جهان کشیده است. به عنوان یکی از متولیان حفاظت از امنیت غذایی مردم، توصیه مشفقانه ما به مسئولانی که در حوزه تغذیه سلامتمحور مسئولیت دارند، این است که در اظهار نظرهای خود موازین علمی و مستندات کارشناسی را لحاظ کنند، چراکه یک اظهار نظر غیرکارشناسی در حوزه سلامت تغذیه میتواند تیشه به ریشه تولید ملی زده، موجی از اظهارات هیجانی ایجاد کند و این موج توسط سودجویان به آسیاب واردات غیرضروری هدایت شود.