صفحه اصلی / شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فضایی ایجاد می‌شود

شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فضایی ایجاد می‌شود

به گزارش ایسنا، دکتر محسن بهرامی در نشست خبری امروز به مناسبت هفته جهانی فضا، با اشاره به پروژه‌های این سازمان افزود: ماهواره "دوستی" دانشگاه شریف در نوبت پرتاب قرار دارد و ماهواره امیرکبیر نیز در حال آماده‌سازی است، به گونه‌ای که مدل پروازی آن ساخته شده است و ادامه این پروژه تا ۶ ماه آینده ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه مدل پرواز آن از سوی پژوهشگاه فضایی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: ماهواره "ظفر" در دستور کار است و مدل محاسباتی و طراحی جزئی آن انجام شده و امیدواریم تا سال آینده آماده شود.
بهرامی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه "پارس یک" اجرایی شده است، ادامه داد: پرتاب این ماهواره‌ها فعالیتی هزینه‌بر است و باید برای انجام آن‌ها تقسیم کار صورت گیرد تا برای پرتاب این ماهواره‌ها تصمیم‌گیری کنیم.
رییس سازمان فضایی در عین حال با تاکید بر اینکه قرارداد پرتاب همه این ماهواره‌ها منعقد شده است، گفت:‌ پروژه "ناهید ۱" و "ناهید ۲" و "ظفر" از جمله پروژه‌هایی هستند که قرارداد پرتاب آن‌ها منقعد شده است.
وی با بیان اینکه پروژه ماهواره "پارس یک" متفاوت با سایر پروژه‌ها است، گفت:‌ ما دراین پروژه به دنبال ارتقای فناوری  هستیم.
تلاش برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فضایی
وی با اشاره به تاکید رییس جمهور در خصوص ایجاد کنسرسیومی برای اجرای پروژه‌های فضایی گفت:‌ از آنجایی که پروژه‌های فضایی از سال ۹۴ گستردگی زیادی یافته و دانشگاه‌ها در آن وارد شده‌اند؛ لذا در تلاش هستیم تا با ایناد کنسرسیومی اجرای پروژه‌های ماهواره‌ها را با نظم بیشتری ادامه دهیم.
بهرامی با اشاره به اجرای پروژه‌های فضایی در دانشگاه‌های امیرکبیر و علم‌وصنعت ایران اظهار کرد: با اجرای این کنسرسیوم فعالیت این دانشگاه‌ها وارد فاز جدید خواهد شد.
وی اضافه کرد: در این راستا در تلاش هستیم با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان واگذاری فعالیت‌های مربوط به طراحی ماهواره‌ها را با همکاری این شرکت‌ها اجرایی کنیم.
وی تاکید کرد: بر این اساس از سوی دانشگاه‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد خواهد شد و در صورتی که این شرکت‌ها راه‌اندازی شده باشند، پروژه‌های این سازمان با این شرکت‌ها اجرایی می‌شود، در غیر این صورت با دانشگاه‌ها ادامه می‌دهیم.
اجرای دو مسابقه فضایی
بهرامی با اشاره به اجرای دو مسابقه ماهواره دانشجویی کوچک و ماهواره مکعبی گفت:‌ مسابقات ماهواره‌ای کوچک با همکاری دانشگاه بیهانگ چین و دانشگاه‌های امیرکبیر و خواجه نصیر اجرایی می‌شود.
وی با اشاره به استقبال خوب دانشگاه‌ها از برگزاری مسابقات مکعبی تاکید کرد:‌ فردا همزمان با آغاز هفته جهانی فناوری فضایی برگزاری دور دوم مسابقات مکعبی اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به هدایت برگزاری مسابقات مکعبی اظهار کرد:‌ بر این اساس دانشگاه کاشان مامور شده است تا هر ساله پروژه‌هایی را برای برگزاری این مسابقات معرفی کند.
راه‌اندازی مرکز یکپارچگی و آزمون
رییس سازمان فضایی از ایجاد مرکز یکپارچگی و آزمون برای پروژه‌های ماهواره‌ها خبر داد و گفت: این مرکز برای انجام آزمون‌ها و تست‌های ماهواره‌های بیشتر از ۵۰۰ کیلوگرم در مرکز ماهدشت سازمان فضایی راه‌اندازی شده است.
بهرامی دلیل راه‌اندازی این  مرکز را اجرای پروژه "پارس یک" ذکر کرد.

همچنین مطالعه کنید:

وصول ١١٠ هزار میلیارد تومان از ابربدهکاران مالیاتی

به گزارش کسب و کار نیوز ، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران گفت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.