صفحه اصلی / شاخص بورس در سایه معاملات پالایشگاه ها ۱۰۶ واحد بالا رفت

شاخص بورس در سایه معاملات پالایشگاه ها ۱۰۶ واحد بالا رفت

 امروز، روز خوش پالایشگاه ها بود؛ به طوری که علاوه بر اختصاص بیشترین حجم و ارزش مبادلات بازار، بیشترین تاثیر مثبت را نیز بر شاخص داشته و آن را بالا بردند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، بر این اساس، نمادهای شپنا (پالایش نفت اصفهان)، شتران (پالایش نفت تهران)، شبندر (پالایش نفت تبریز) و شبریز (پالایش نفت تبریز) به همراه فولاد، بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند، در مقابل خساپا (سایپا) و حکشتی (کشتیرانی)، بیشترین تاثیر مثبت را بر جای گذاشتند.
در معاملات امروز ۷۱۰ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲ هزار و ۲۲۱ میلیارد ریال در ۴۷ هزار و ۸۲۲ نوبت خرید و فروش شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد که شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۳۴ واحد رشد کرد اما شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۶۸ واحد کاهش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، ۵۱ واحد افت کرد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، ۷۹ واحد افزایش یافت.
شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، ۸۸ واحد و شاخص بازار دوم بورس ۱۵۸ واحد بالا رفت.
گروه فراورده های نفتی امروز، صدر نشین گروه های مختلف بورس شد، در این گروه ۷۵ میلیون سهم به ارزش ۲۶۴ میلیارد ریال داد وستد شد.
گروه خودرو به ارزش ۲۰۱ میلیارد ریال و گروه فلزات اساسی به ارزش ۱۷۰ میلیارد ریال نیز جایگاه های دیگر را به خود اختصاص دادند.
 
**روز آرام فرابورس
دادوستد بیش از ۲۶۴ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۷۶۲ میلیارد ریال نتیجه مبادلات روز دوشنبه در فرابورس ایران بود.
امروز شاخص فرابورس کمتر از یک واحد نوسان داشت و در نهایت در جایگاه ۹۵۳ واحدی آرام گرفت.
نماد «گکوثر» متعلق به شرکت هتل بین‌المللی پارسیان کوثر که دیروز با عرضه اولیه ۱۵ درصد از سهام کل، شاهد آغاز معاملات آن بودیم، با مبادله بیش از ۱۰ میلیون سهم به ارزش ۱۳۲ میلیارد ریال، بیشترین ارزش را به خود اختصاص داد.
این حجم معاملات گکوثر نشان می دهد بیش از نیمی از خریداران عرضه اولیه این نماد، فقط یک روز پس از خرید، سهام خود را به فروش رسانده اند. گرانفروشی این سهم در عرضه اولیه و نگرانی از کاهش قیمت این سهم باعث شد بسیاری از سهامداران این شرکت، سهام خود را واگذار کنند.
معامله‌گران در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز با نقل‌وانتقال بیش از ۴۰ هزار ورقه به ارزش ۳۹ میلیارد ریال در نماد «اخزا۱۱» به صدرنشینی اسناد خزانه اسلامی مرحله یازدهم در این بازار به لحاظ بیشترین میزان حجم و ارزش مبادلاتی منجر شد.
در مجموع در بازار اوراق با درآمد ثابت بیش از یک میلیون ورقه دست به دست شد. این میزان معامله در ۴۳۰ نوبت معاملاتی به ارزش حدود یک هزار و ۵۳ میلیارد ریال انجام شد.
 

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.