صفحه اصلی / ۱۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف برق طی سال گذشته در بخش کشاورزی محقق شد

۱۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف برق طی سال گذشته در بخش کشاورزی محقق شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، مهندس «محمدحسن متولی زاده» مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان در سخنانی اظهار داشت: تمرکز صنعت برق کشور باید بر روی ساعات پیک و اصلاح تعرفه در این ساعات باشد.
 وی افزود: مقام معظم رهبری توجه ویژه‌ای به موضوع اصلاح الگوی مصرف دارند و این امر جزو مهم‌ترین سیاست‌ها است.وی توجه به اقتصاد برق را جزو مهم‌ترین موضوعات صنعت برق عنوان کرد و تصریح  کرد: توجه به درآمدها و هزینه‌های صنعت برق بیانگر این است که بخش عمده‌ای از هزینه‌ها برای توسعه زیرساخت‌ها ناشی از تأمین رشد مصرف برق اختصاص می‌یابد.
وی ضمن اشاره به رشد بسیار بالای مصرف برق در کشور تصریح کرد: متوسط رشد مصرف برق کشور در سال جاری به ۸ درصد رسیده و این در حالی است که میانگین رشد مصرف برق در دنیا یک درصد می‌باشد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان در ادامه خاطرنشان ساخت: در سال گذشته برای تعداد ساعات و روزهای محدودی مصرف برق کشور به ۵۰ هزار مگاوات رسید و برای این ساعات محدود باید چندین هزار مگاوات برق تولید شود که تأمین این میزان نیاز، مستلزم ساخت نیروگاه‌های جدید با هزینه‌های میلیاردی است.
وی با اشاره به اینکه تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق سالانه به ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه خرید برق نیاز دارد، افزود: برای جلوگیری از این هزینه‌ها باید در ساعات پیک و تابستان به مدیریت مصرف برق توجه ویژه‌ای صورت گیرد.
وی طرح ذخیره عملیاتی و اصلاح تعرفه‌های برق در ساعات پیک را از برنامه‌های مدیریت مصرف برق عنوان کرد و در پایان اظهار داشت: در بسیاری از کشورها ساعات پیک مصرف برق مشخص و نرخ تعرفه‌ها در آن ساعات متفاوت است که با تدابیر انجام‌شده این ساعات را با کمترین مشکل سپری می‌کنند.
در ادامه مهندس «علیرضا احمدی یزدی» معاون دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر اظهار داشت: مدیریت مصرف برق در حال حاضر موردتوجه مدیران صنعت برق قرارگرفته است و طرح‌های مختلفی در این زمینه اجرا می‌شود .
وی  در زمینه پیک سایی و اقدامات صورت گرفته در این زمینه اظهار داشت: در سال ۱۳۹۴ برنامه‌ریزی برای پیک سال ۱۳۹۵ صورت گرفت و با برنامه‌ریزی انجام‌شده ایام پیک مصرف برق را در سال گذشته با کمترین خاموشی پشت سر گذاشتیم که این برنامه‌ریزی‌ها برای سال جاری نیز صورت گرفته است.
وی با اشاره به ۲۰۰ ساعت پیک‌بار در طول سال اظهار داشت: مصرف برق در این ساعات حدود ۴ هزار مگاوات افزایش می‌یابد که باید مدیریت شود.
معاون دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر در ادامه با اشاره به اینکه قبلاً پیک‌بار در شب اتفاق می‌افتاد افزود: از سال ۸۸ زمان پیک‌بار به‌روز منتقل‌شده که بین ساعات ۱۲ تا ۱۶ اوج مصرف برق است و در حال حاضر مصرف برق حدود ۷  درصد نسبت به سال گذشته افزایش‌یافته است.
وی با اشاره به اینکه با افزایش یک درجه دمای هوا، حدود ۸۰۰ مگاوات مصرف برق افزایش می‌یابد و نقش مدیریت مصرف برق در این زمینه مهم است.
وی همچنین اظهار داشت:برای نهادینه کردن فرهنگ مدیریت مصرف برق ابتدا باید از خودمان شروع کنیم و لازم است ساختمان‌های وابسته به وزارت نیرو در زمینه صرفه‌جویی الگو باشند.
معاون دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر فعال کردن دیزل ژنراتورها، اجرای طرح فهام و استفاده از کنتورهای هوشمند ازجمله اقدامات مهم در زمینه مدیریت مصرف برق عنوان کرد و اظهار داشت: تا پایان سال گذشته ۱۲۰ هزار کنتور هوشمند در کشور نصب‌شده است که برای نصب۴۵۰ هزار کنتور برنامه‌ریزی‌شده، فاصله‌داریم.
 احمدی یزدی جابجایی بار را از دیگر اقدامات مدیریت مصرف برق عنوان کرد و اظهار داشت: در سال گذشته ۳ هزار مگاوات مصرف برق ، بار در ساعات پیک جابجا شد که این ظرفیت می‌تواند به ۴ برابر افزایش یابد.
وی همچنین گفت:در سال گذشته در بخش کشاورزی ۱۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف برق صورت گرفت که این مقدار می‌تواند افزایش یابد.
وی در پایان توجه به مباحث فرهنگی و استفاده از لامپ‌های LED در روشنایی معابر ، را از دیگر اقدامات موردتوجه در زمینه مدیریت مصرف برق عنوان کرد.
گفتنی است، در این جلسه مدیران عامل شرکت‌های توزیع نیروی برق شهرستان مشهد و شرکت‌های توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی و جنوبی و معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان شمالی گزارشی از اقدامات انجام‌شده در زمینه مدیریت مصرف برق را ارائه و در پایان از دیسپاچینگ شمال شرق کشور بازدید کردند.

همچنین مطالعه کنید:

صدور دسته چک با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.