صفحه اصلی / انتقاد از خصوصی سازی غیر واقعی

انتقاد از خصوصی سازی غیر واقعی

گروه تجارت و توزیع
 امنیت بدهیم، اظهارداشت: دولت یازدهم از ابتدای فعالیتش به واگذاری واقعی اقتصاد به بخش خصوصی متعهد بوده است. ب
ه گزارش کسب و کار نیوز ، حسن روحانی پنج‌شنبه شب در ضیافت افطار با فعالان اقتصادی که در روز ملی اصناف برگزار می‌شد، با بیان اینکه این دیدار به تعبیری دیدار با تجار است، گفت: نخستین و عمومی‌ترین تجارت ما با خداست. خداوند در قرآن با بیان نرمی می‌گوید که آیا می‌خواهید شما را به تجارتی دلالت کنم که نجات‌بخش شما از هر درد و عذاب و رنجی است، ماه مبارک رمضان یکی از عرصه‌های این تجارت است.
رئیس‌جمهوری افزود: ماه مبارک رمضان ماه تمرین، تحمل، استقامت و ایستادگی است. در روایت هست که اساسا ایمان بدون صبر، مثل یک جثه و بدنی است که سر نداشته باشد. این یعنی همه‌چیز از ایستادگی، صبر و تحمل نشأت می‌گیرد و اینکه در جامعه بین ما شکاف و فاصله ایجاد می‌شود، به خاطر کم‌تحملی است.
روحانی گفت: اگر چه مصرف بی‌قاعده مذموم است، اما اصل مصرف چیز منفی نیست. مصرف متعادل و معقول اساس اقتصاد است. اگر مصرف نباشد، چرخ فرایند تجارت، یعنی تولید و توزیع به حرکت درنمی‌آید. همه اینها پایه حرکت اقتصادی در جامعه است. رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه تلاش دولت یازدهم از ابتدا حذف تصدی‌گری در وزارتخانه‌ها بوده، گفت: در ابتدای دولت همه وزرا قول می‌دهند اما بعد از گذشت مدتی گویا تصدی‌گری لذت‌بخش می‌شود و برای عبور از آن بهانه و دلیل می‌آورند که البته ممکن است این دلایل درست باشد. روحانی اظهار داشت: ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ برای این بود که اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بکشد، اما ما چکار کردیم؟
بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی‌تفنگ بود که آن را به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصی‌سازی نیست.
رئیس‌جمهوری افزود: از آن دولتی که تفنگ نداشت می‌ترسیدند، چه برسد به اینکه اقتصاد را به دولتی دادیم که هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختیار دارد و همه‌چیزی دارد و کسی جرات ندارد با آنها رقابت کند. روحانی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری، زمانی که سیاست‌های اصل ۴۴ تدوین شد، در مراسمی با حضور مسئولان کشور فرمودند که این سیاست‌های کلی باید یک انقلاب اقتصادی باشد، خاطرنشان کرد: اگر سیاست‌های اصل ۴۴ به درستی و دقیق اجرا می‌شد، واقعا انقلاب و تحول بزرگی در اقتصاد روی می‌داد. رئیس‌جمهوری ادامه داد: البته در دولت یازدهم تلاش بر این بوده واگذاری‌ها و خصوصی‌سازی‌ها واقعی باشد و براساس آمار واگذاری‌های دولت یازدهم همگی درست و به بخش خصوصی واقعی بوده است، اما واگذاری‌های دولت قبل طبق این آمار به بخش واقعی خصوصی حداکثر ۱۳ درصد بوده که این بسیار کم است.
روحانی اظهار داشت: ما اقتصاد را جز در موارد ضروری باید واگذار کنیم و جزو موارد تصدی‌گری نیست که دولت بخواهد بر عهده گیرد، البته دولت وظایفی را در برابر بخش خصوصی برعهده دارد. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه باید بخش خصوصی را در کشور تقویت کنیم، گفت: همواره می‌گفتند که بخش خصوصی ما ضعیف است اما در دو سال اخیر برای ما آشکار شد که بخش خصوصی واقعا ضعیف است، چرا که فضای بسیار خوبی برای صادرات در روسیه و چند کشور دیگر مهیا شد، اما دیدیم که تاجر قوی برای انجام این کار در کشور وجود ندارد.
روحانی ادامه داد: تاجری که بتواند محصولات زراعی موجود در کشور را به درستی بسته‌بندی کرده و به‌موقع به کشور مقصد برساند، وجود ندارد و این در حالیست که ما صادرات ساعتی، لحظه‌ای و ادواری نداریم، بلکه صادرات به بازارهای هدف باید استمرار و ثبات داشته باشد و نه تنها دولت کشور مقصد بلکه مردم آن کشور باید نسبت به ثبات موجودی کالا اطمینان داشته باشند تا به سراغ کالاهای دیگر نروند. رئیس‌جمهوری تصریح کرد: ما نیازمند ثبات مشتری و بازار مشترک هستیم و باید اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود.
روحانی با تاکید بر اینکه همه قوا و مسئولان ذی‌ربط باید به بخش خصوصی امنیت بدهند، گفت: امنیت تنها با داعش به خطر نمی‌افتد، بلکه دولت، مجلس و قوه قضائیه می‌توانند روزانه با وضع آیین‌نامه‌ها و برهم زدن آرامش بازار، امنیت را بر هم بزنند یا متقابلا می‌توانند امنیت را تقویت کنند. رئیس‌‌جمهوری اظهار داشت: باید همه دست به دست هم بدهیم تا امنیت واقعی را در جامعه ایجاد کنیم. روحانی با اشاره به ضرورت حمایت و ارائه تسهیلات به بخش خصوصی گفت: البته بانک‌ها در ارائه تسهیلات دچار مشکلات زیادی هستند، هر چند در بعضی از بخش‌ها به خوبی عمل کردند، اما در عین حال مشکلات بانک‌های ما بسیار است.
رئیس‌جمهوری افزود: در دولت یازدهم برای نخستین بار سرمایه بانک‌های دولتی به دو برابر افزایش پیدا کرد و این کار مهم و بی‌سابقه‌ای بود. روحانی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین اقدامات دولت دوازدهم قطعا اصلاح نظام بانکی خواهد بود و باید تلاش کنیم تا بتوانیم رونق اقتصادی را در کشور ایجاد کنیم. پیش از سخنان رئیس‌جمهوری، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف کشور و غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند. همچنین در این مراسم و همزمان با روز ملی اصناف با حضور روحانی از بزرگ‌ترین سامانه اطلاع‌رسانی اصناف و تلویزیون اینترنتی «تابان» رونمایی شد.

 

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.