به گزارش کسب وکار نیوز به نقل از ایلنا، فرزین حلبچی؛ معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس شورای بدوی انضباطی دانشگاه، در توضیحاتی دلیل فراخوان تعداد زیادی از دستیاران تخصصی آسیبشناسی دانشگاه برای حضور در شورای بدوی انضباطی و اعتراضات در این زمینه را تشریح کرد.
حلب چی یادآور شد: باوجود اعتراضات اخیر صنفی گروه آسیبشناسی به تصمیمات متخذه در سطح کلان بهداشت و درمان کشور و علیرغم آنکه هر اعتراضی بر اساس قوانین کشوری بههرحال سازوکار و مسیر قانونی خاصی را میطلبد، ولی در حال حاضر احضار این دستیاران ارتباطی با این اعتراض صنفی ندارد.
وی افزود: اصولاً تا زمانی که این اعتراضات در زمره تخلفات تعریف شده در شیوهنامه انضباطی دانشجویان (موضوع ماده ۳، بخش ۲) شامل جرایم عمومی دانشجویان، تخلفات آموزشی و اداری، تعرضات دینی- تخلفات سیاسی و یا امنیتی و نهایتاً تخلفات اخلاقی قابلطبقهبندی نباشد، شورای انضباطی بهعنوان مرجع صالح رسیدگی نیست و به این مسئله ورود نمیکند، هرچند که سایر مراجع ذیصلاح در این خصوص وارد عمل میشوند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: موضوعی که احضار دستیاران آسیبشناسی را در پی داشته است، گزارش تخلف آموزشی و اداری این دستیاران از سوی بیمارستانها و دانشکده پزشکی به شکل عدم حضور غیرموجه در بخشهای مربوطه و عدم انجام وظایف قانونی آنها بوده است.
وی افزود: بر اساس ماده ۴، بخش ۳ شیوهنامه انضباطی دانشجویان (موضوع مواد ۷، ۹ و ۱۲ آییننامه انضباطی) شوراهای انضباطی دانشگاهها میتوانند به کلیه گزارشهای رسیده در مورد دانشجویان از سوی هریک از اشخاص حقیقی یا حقوقی در داخل یا خارج از دانشگاه رسیدگی و در صورت احراز وقوع تخلف در حد اختیارات خود حکم صادر کنند.
حلب چی خاطرنشان کرد: در دانشگاههای علوم پزشکی کشور که مؤسسات آموزشی، پژوهشی و درمانی هستند، نتیجه سوء عملکرد دانشجویان بهجز مشکلات آموزشی و پژوهشی که برای خود آنها به بار میآورد، در خدمت ارائهشده به مردم در حوزه خطیر بهداشت و درمان ایجاد اختلال کرده و عدم رعایت تکالیف قانونی در این حوزه باعث اخلال یا وقفه در اجرای برنامههای دانشگاه (موضوع بند ب، ماده ۳، بخش ۲ شیوهنامه انضباطی دانشجویان) شده و قابل پیگرد انضباطی است.
وی افزود: بهعبارت بهتر، برخلاف ادعای مطرح شده که احضار دستیاران را بهعلت نفس اعتراض آنها و فشار وزارت بهداشت تلقی میکنند، این مسئله به علت عدم حضور دستیاران در بخشها و پیامد آن مشکل ارائه سرویس به جامعه و مشکل داخلی دانشگاه بوده و طی چند ماه اخیر این شورا پروندههای مشابهی را به علت عدم حضور دستیاران یا دانشجویان سایر رشتهها در کشیکها و عدم انجام وظایف قانونی داشته و بدون حساسیت و بر اساس وظایف قانونی خود پیگیری و صدور رأی را انجام داده است.
رئیس شورای بدوی انضباطی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این مسئله که باوجود اعتراض تمامی دستیاران رشته آسیبشناسی صرفاً تعدادی که به تکالیف خود در بخشها عمل نکردهاند، فراخوان شدهاند و فقدان احضار آن دسته از دستیاران سال آخر که به علت قرار داشتن در فرجه مطالعاتی آزمون دانشنامه فاقد کشیک و الزام حضور در بخش بودهاند، شاهدی بر این مدعا است.
وی در پاسخ به این موضوع که برخی از دستیاران رشته آسیب شناسی به فشار وزارت بهداشت بر دانشگاه برای احضار دستیاران به کمیته انضباطی دانشگاهها و نامه به دانشگاهها در این خصوص اشاره دارند، گفت: بههیچعنوان این مطلب تاکید نمی شود.
حلب پی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس یک رویه کاملاً قانونی در پی انعکاس عدم حضور دستیاران در بخشها (از تاریخ سوم خرداد سال جاری) رسیدگی در سطح دانشکده (مدیر گروه، معاون آموزشی تخصصی و فوقتخصصی و رئیس دانشکده) برای حل مشکل را انجام داده و پس از عدم حصول نتیجه این افراد در تاریخ ۱۷ خرداد ۹۶ یعنی پیش از بحثهای اخیر از سوی دانشکده به شورای انضباطی معرفی شدهاند و این شورا نیز روند طبیعی رسیدگی را از همان تاریخ آغاز کرده است.
وی تصریح کرد: ما هیچ نامهای در خصوص تکلیف به احضار این دستیاران به شورای انضباطی از هیچ مرجعی دریافت نکردهایم و صرفاً بر اساس تکلیف قانونی دانشگاه عمل شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: طبق روال معمول شورا در وهله نخست از طریق تماس مستقیم، ارسال پیامک رسمی از طریق پانل پیامکی معاونت دانشجویی و اطلاعرسانی به بخشهای مربوطه در بیمارستانهای محل خدمت، دستیاران معرفی شده طی یک برنامه مدون برای تفهیم تخلف و ارائه دفاعیات و مستندات مقتضی از سوی ایشان به محل شورای انضباطی دعوت شدند که متأسفانه تعداد زیادی از این افراد به شورا مراجعه نکرده اند.
وی افزود: طبعاً عدم حضور این افراد و عدم تکمیل فرمهای مربوطه، امکان بهرهمندی از شرایط تخفیف دهنده حکم را از آنان سلب کرده و بر اساس تبصره ماده ۷ شیوهنامه انضباطی، اجازه قانونی صدور حکم غیابی را به شورا میدهد.
حلب چی گفت: با این اوصاف مکاتبهای رسمی با یکایک این دستیاران از طریق معاونت آموزشی دانشکده پزشکی و معاونین آموزشی بیمارستانها انجام شده و در خصوص پیامدهای عدم حضور و انجام فرآیندهای شورای انضباطی تذکرات لازم ارائه شده است.
وی یادآور شد: همچنین جلسه اولیه رسیدگی به پروندهها با حضور اعضای شورای بدوی انضباطی دانشگاه در تاریخ ۲۹ خرداد ۹۶ برگزار و با توجه به عدم حضور و دفاعیات، تخلف دستیاران در موضوع بند ۲/۳/ب ماده ۳ بخش ۲ و تبصرههای ذیل آن در شیوهنامه انضباطی دانشجویان (اخلال یا ایجاد وقفه در برنامهها یا نظم دانشگاه) محرز تشخیص داده شده و در بازه زمانی قانونی نسبت به صدور ابلاغ مقتضی اقدام خواهد شد.
رئیس شورای بدوی انضباطی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: شوراهای انضباطی دانشجویان و سایر ارکان انضباطی دانشگاه با رعایت کلیه قوانین و مقررات بر اساس اسناد بالادستی موظف به رسیدگی کلیه موارد تخلفهای انضباطی صرفنظر از جایگاه فرد (دانشجو، کارمند و عضو هیئتعلمی)، سطح تحصیلات و رشته تحصیلی هستند.
وی افزود: تلاش مجموعه بر این بوده است که با هدف حفظ شئون اخلاقی، رفتاری و انضباطی در سطح دانشگاه و پاسداشت ارزشهای اصیل، بیکم و کاست و با رعایت عدالت به وظایف قانونی خود عمل کند. امیدواریم همانگونه که دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان دانشگاه مادر و پیشرو در عرصههای علمی کشور درخشیده است، بتواند بهعنوان الگوی اخلاقی و انضباطی نیز در سطح کشور مطرح باشد.