حوزه هنری و با همکاری جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از مهر، تازهترین نشست «کبوتران مسجد دوردست» تحت عنوان «قدس ما را آزاد خواهد کرد» با اجرا و مدیریت ناصر ضرابی دبیر دفتر ادبیات بیداری اسلامی حوزه هنری برگزار شد و طی آن شاعرانی از کشورهای ایران، فلسطین، بحرین، یمن، پاکستان و افغانستان سه شنبه ۳۰ خردادماه در حوزه هنری به شعرخوانی پرداختند.
بین بدنه فرهنگی دو ملت ایران و فلسطین باید پیوند ایجاد کرد
محمدجواد آسمان شاعر در این نشست با بیان این که برای کشورهای مظلومی مانند فلسطین، از دست شاعران کاری جز شعر سرودن بر نمیآید؛ اظهار کرد: بخشی از این شعرها از خود شاعر میجوشد و انقلابی است که در دل شاعر شکل میگیرد.
وی ادامه داد: مبارزه فرهنگی مبارزه تاثیرگذاری است؛ اما این مبارزه با تاخیر به نتیجه میرسد. پیشینه مبارزه فرهنگی و سرایش شعر برای فلسطین به پیش از انقلاب باز میگردد و در این ۴۰ و ۵۰ سال اخیر، شاعران ایران بی تفاوت نبودهاند. اما حلقههای مفقوده ایی هست که باید تکمیل شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی به بخشی از این حلقه مفقوده اشاره کردند که همان رساندن صدای شاعران به گوش برادران فلسطینی و دنیای اسلام است.
آسمان افزود: از روابط بین دولتها آبی گرم نمیشود و ایجاد پیوند بین بدنه فرهنگی دو ملت میتواند موثر باشد. شاعران سوریه چندی پیش به ایران آمدند و دیدیم که از اتفاقاتی که در حوزه ادبیات مقاومت در کشورمان رخ می دهد اطلاعی نداشتند. باید به نحوی ارتباط بین ادیبان ایران و کشورهای مظلوم جهان همچون فلسطین و سوریه شکل بگیرد.
امروز همه جای دنیا فلسطین شده است
احمد شهریار شاعر پاکستانی حاضر در این نشست نیز با بیان این که امروز همه جای دنیا فلسطین شده است، عنوان کرد: پاکستان، کشمیر، افغانستان، عراق، سوریه و بسیاری کشورهای دیگر، امروز همچون فلسطین درگیر جنگ و دفاع از کشورشان هستند و ما هم کاری از دستمان بر نمیآید جز این که صدای مظلومان را به گوش جهانیان برسانیم.
وی تصریح کرد: مسبب تمام ظلمهایی که امروز در جهان بر مردم روا داشته میشود را در نهایت صهیونیسم میدانیم. وی شعری به زبان اردو و شعر دیگری به زبان فارسی برای مردم مظلوم فلسطین خواند.
آزادی را باید از ذهن و زمان خود شروع کنیم
ابوالقاسم حسینجانی نیز در سخنانی با تاکید بر این که زندگی به معنای حرکت است، اظهار کرد: کسی که حرکتی نمیکند نمیتواند خودش را نجات دهد و پیامی برای دیگران داشته باشد. معجزه ما مسلمانان کلمه و قرآن است که بتوانیم بگوییم، بخوانیم و بیاندیشیم.
وی همچنین گفت: باید از خود بپرسیم اشغال فلسطین از کجا شروع میشود؟ اشغال از زمین و یا از زمان شروع می شود؟ تمام کسانی که مسئول نیستند، اما جای مسئولیتها را اشغال کردهاند، اشغالگران زمانند. اینها اشغال گران زمیناند. آزادی را باید از ذهن و زمان خود شروع کنیم. بسیاری هستند که تفکرات آزادی بخش شان جایی برای مخابره و ارائه ندارد و باید تاریخ را آزاد کنیم تا دیگر ملت هایی همچون فلسطین در بند نباشند.
فلسطین تداعیگر غربت انسان در کرهخاکی است
همچنین علی داوودی مدیر دفتر شعر حوزه هنری با بیان این که همیشه فلسطین به عنوان نماد چند گانهایی برای ما شاعران جذابیت ویژهایی داشته است، اظهار کرد: فلسطین در مرحله اول به عنوان تداعی گر غربت انسان در کرهخاکی است. این نگاه به فلسطین باعث شده احساس نزدیکی با مردم فلسطین داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: شعر ترسیم گر جامعه آرمانی است و گاهی این جامعه آرمانی در گذشته وجود داشته و گاهی هم در آینده ترسیم میشود و فلسطین هر دو ویژگی را دارا است. فلسطین همچنین به عنوان محور وحدت در ادیان مختلف بوده است و در شعر متجلی شده است.
داوودی اظهار داشت: شعر فلسطین در سابقه ادبیات کهن کشورمان وجود نداشته است و هر چه در این عرصه رخ داده، حاصل ۵۰ سال اخیر است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز موضوع فلسطین بیش از پیش در شعر نمود داشته است.
وی در پایان سخنانش، از آماده چاپ بودن مجموعه شعر تازه اش با موضوع فلسطین خبر داد و شعری از این مجموعه برای حضار خواند.
زودتر از تاریخی که رهبر فرمودند، شاهد محو اسراییل خواهیم بود
در ادامه علیرضا قزوه شاعر و مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با بیان این که موضوع فلسطین بسیار مهم است، عنوان کرد: امسال با توجه به وضعیت منطقه موضوع روز قدس مهمتر شده است. انشاء الله در سالهای آینده خبرهای خوبی از فلسطین می شنویم. باورم این است که زودتر از آن تاریخی که رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام کردند، شاهد محو اسراییل خواهیم بود.
وی با اشاره به حوادث تروریستی اخیر در کشورمان، عنوان کرد: موشکهایی که برادرانمان در سپاه به سمت داعش روانه کردند، نشان داد که اگر تفکر افرادی همچون شهید طهرانی مقدمها نبود، شاید امروز دستمان خالی میبود. دنیای امروز، دنیای زور است و در چنین دنیایی، ما با تفکر و قدرت پاسخ دشمن را دادیم.
وی در ادامه از مجموعه شعر عشق علیه السلام چند شعر کوتاه با موضوع فلسطین خواند.
حجت الاسلام سید عبدالله حسینی نیز از دیگر شاعرانی بود که در این نشست به شعرخوانی پرداخت.
سید سکندرحسینی شاعر افغان و احمد جنید شاعر کشور یمن نیز به شعرخوانی با موضوع مقاومت و قدس پرداختند.
مجتبی رحماندوست مدیر دفتر ادبیات بیداری اسلامی حوزه هنری نیز در پایان این نشست، متنی را خطاب به ادبا و شعرایی که در حوزه فلسطین و دفاع از مظلوم فعالیت میکنند، خواند.
گفتنی است؛ دکتر زهرا مصطفوی، فرزند گرامی امام راحل از مهمانان شب شعر فلسطین بود که به دلیل کسالت موفق به حضور در این برنامه نشد.