صفحه اصلی / نخبگان باید در اجتماع بومی نقش‌آفرینی کنند

نخبگان باید در اجتماع بومی نقش‌آفرینی کنند

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هم‌اندیشی مستعدان‌برتر با حضور نمایندۀ ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری و رئیس بنیاد نخبگان استان، رئیس آموزش‌و‌پرورش چهارمحال‌وبختیاری و تعدادی از مسؤول استان و جمعی از نخبگان، مستعدان‌برتر و دانش‌آموزان مستعد استان در شهرکرد برگزار شد.
در این مراسم، حجت‌الااسلام‌والمسلمین محمدعلی نکونام؛ نمایندۀ ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری و امام‌جمعه شهرکرد، ضمن اشاراتی به سیرۀ عملی حضرت امیرالمؤومنینعلیه‌السلام، شناسایی، هدایت و حمایت اجتماع نخبگانیِ متعهد را یکی از عوامل سعادت جامعۀ اسلامی دانست.
وی با بیان اینکه بررسی اتفاقات تاریخی می‌تواند راه‌گشای آینده باشد، افزود: مسیر باید به‌گونه‌ای طراحی شود که نخبگان بومی در رأس امور قرار گیرند؛ در غیر اینصورت آسیب‌های جدی در همۀ حوزه‌ها، به جامعه وارد خواهد شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین نکونام ادامه داد: نخبگان، سکانداران پیشرفت و توسعۀ همه‌جانبه هستند به‌ همین دلیل کشور باید اهتمام جدی در نخبه‌پروری داشته باشد تا افرادی با بالاترین سطح تخصص و آگاهی در ذیل گفتمان نظام‌اسلامی و با اخلاقی ایرانی-اسلامی تربیت شده و زمینه لازم برای شکوفایی استعدادهای ذاتی فراهم شود. 
نمایندۀ ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری تصریح کرد: اجتماع نخبگانی باید به‌سمت جهت جریان فکری صحیح هدایت شود و خدمت به کشور را یک وظیفه بداند تا توان و قابلیت‌های خود را در مسیر عمومی به‌کار گیرد.
امام‌جمعه شهرکرد با تأکید بر لزوم نقش‌آفرینی نخبگان در مسائل جامعه، یادآور شد: نخبگی و اثرگذاری در علم و دانشگاه  محدود نمی‌شود و فرد نخبه باید در عرصه‌های مختلف اجتماعی، دینی، فرهنگی و سیاسی نیز نقش مثبت خود را ایفا کند که لازمۀ این مهم، توانمندتر شدن اجتماع نخبگانی و فراهم‌شدن بستر مادی و معنوی مناسب است.
وی فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان در سال‌های اخیر را مناسب و منطبق با نیازهای اجتماع نخبگانی توصیف کرد و اظهار داشت: همۀ مسؤولان کشوری و استانی باید توان خود را در مسیر نخبه‌پروری و نخبه‌گماری بکار گیرند.
در ادامه این مراسم، مجتبی بنیادیان؛ رییس بنیاد نخبگان چهارمحال‌وبختیاری، برگزاری این نشست را در راستای برنامه‌های فرهنگی و با هدف گسترش روحیۀ دینی در مستعدان‌برتر و احیاء و ترویج سنت‌های حسنه در بین آنان دانست و گفت: این برنامه‌ها می‌توانند نقش مهمی در هدایت اجتماع نخبگانی داشته باشند.
وی افزود: بنیادهای نخبگان استانی در کنار شناسایی، حمایت و هدایت استعدادهای برتر، فعالیت‌های فرهنگی را با رویکرد توانمندسازی جامعه نخبگانی در اولویت کاری خود قرار داده‌ و هر ساله برنامه‌های متعددی در قالب بازدیدهای علمی، فرهنگی، رویداهای علمی و کارآفرینی، اردوهای جهادی، نشست‌های فرهنگی و غیره برگزار می‌کند.
بنیادیان با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان نگاه ویژه‌ای به آموزش‌وپرورش دارد، ادامه داد: برای رسیدن به نقطۀ مطلوب، تعامل و همکاری دستگاه‌های مختلف یک ضرورت است و در این بین، آموزش‌وپرورش از مهمترین نهادهایی است که می‌تواند در مسیر شناسایی استعدادهای‌برتر از سنین پایین نقش‌آفرینی بی‌بدیل داشته باشد.
در ادامه بهروز امیدی؛ رییس آموزش‌وپرورش استان چهارمحال‌وبختیاری نیز با بیان اینکه فراهم‌کردن بستر مناسب برای شناسایی و شکوفایی استعداد‌های دانش‌آموزی یکی از اهداف نظام آموزشی است، گفت: تمام جوامع امروزی برنامه‌های مناسبی برای شناسایی، حمایت و بکارگیری نخبگان بومی خود دارند چراکه بکارگیری توان این افراد ضامن توسعه و پیشرفت کشورها است. 
وی با تأکید بر اهمیت شناسایی استعدادهای‌برتر از دوران دانش‌آموزی، افزود:برنامۀ ملی شهاب با همکاری بنیاد ملی نخبگان و آموزش‌و‌پرورش در راستایی شناسایی، حمایت و هدایت دانش‌آموزان دورۀ ابتدایی در استان در حال اجراء است و تاکنون نیز نتیاج نسبتاً خوبی حاصل شده است.
تقدیر از دانش‌آموزان مستعد استان با اهداء لوح‌تقدیر و جوایز و همچنین برگزاری نماز جماعت و ضیافت افطار آخرین بخش این نشست بود.

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.