به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، صالح کوثریزاده با اشاره به اینکه بندر خرمشهر در محل اتصال رودخانه کارون و اروند قرار دارد، گفت: از سال ۹۳ که پرونده خارجسازی مغروقهها به واحد فنی و مهندسی این اداره کل سپرده شد مطالعاتی بر روی وضعیت مغروقهها صورت گرفت.
وی در ادامه افزود: بر اساس این مطالعات در اروندرود ۶۶ فروند مغروقه شناسایی شد که ۱۵ فروند آن در مرز عراق، ۳ فروند روی خط مشترک مرزی و ۴۸ فروند در مرز ایران قرار دارند.
معاون فنی و مهندسی بندر خرمشهر در خصوص قرارداد خارجسازی ۳۹ فروند مغروقه از رودخانه اروند گفت: این قرارداد در سطح ملی و در سه سطح خارجسازی مغروقههای سخت، نیمه سخت و آسان برگزار شد که برنده آن یک شرکت داخلی با اعتباری بالغ بر ۶۲۵ میلیارد ریال بود.
به گفته کوثریزاده از شهریور ماه سال گذشته یعنی از زمان آغاز عملیات پروژه خارجسازی ۳۹ فروند مغروقه اروندرود تاکنون ۳۴ درصد آن اجرا شده است.
وی با بیان اینکه در رودخانه کارون ۲۹ فروند مغروقه شناسایی شده گفت: اولویت اول ما خارجسازی هفت فروند از این مغروقههاست که در عمق کمتر از ۸ متر و در مسیر تردد شناورها قرار دارند.
معاون فنی و مهندسی بندر خرمشهر ادامه داد: برای خارجسازی سایر مغروقههای باقیمانده در کارون که در عمق زیادی قرار دارند یا سمت ساحل قرار دارند و در مسیر تردد ما قرار نگرفتهاند فعلاً برنامهای نداریم.
کوثری زاده با بیان اینکه اعتباری برای خارجسازی مغروقههای کارون اختصاص نیافته است، گفت: سازمان بنادر و دریانوردی بهرهبردار رودخانه اروند است و با توجه به اینکه رودخانه کارون در محدوده منطقه آزاد اروند قرار دارد برای بهرهبرداری از این رودخانه با منطقه آزاد اروند در حال مذاکره هستیم.
وی با تأکید بر اینکه پس از شناورسازی مغروقههای اروندرود، لایروبی در سمت مرز ایران آغاز خواهد شد، گفت: برای لایروبی کامل اروند به همکاری کشور عراق نیاز داریم.
همچنین مطالعه کنید:
آغاز ترخیص خودروهای برقی از گمرک
به گزارش کسب و کار نیوز، فرود عسگری، رئیس کل گمرک ایران امروز در جمع …