صفحه اصلی / تشدید ادغام بانک ها

تشدید ادغام بانک ها

گروه بانک،بورس و بیمه
که هیچ جای نگرانی برای آنها نیست و از این سیاست متاثر نخواهند شد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، ادغام تعاونی‌های اعتباری یا موسسات مالی غیرمجاز در موسسات و بانک‌های مجاز سیاستی‌ است که طی سال‌های گذشته و در جریان ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و کنترل فعالیت موسسات غیرمجاز در دستور کار بانک مرکزی قرار داشته و به دنبال آن موسساتی موفق به دریافت مجوز شده‌اند که مجموعه‌ای از تعاونی‌های غیرمجاز تحت فعالیت‌ آنها قرار گرفته‌اند و این روند نیز همچنان
 ادامه دارد. 
در حالی اکنون حدود ۳۵ بانک و موسسه اعتباری مجاز در حال فعالیت هستند که چندی پیش در اظهارات مقامات بانکی اشاره‌ای به این شده بود که امکان ادغام بانک‌ها و موسسات مجاز وجود خواهد داشت. این موضوع گرچه تاکنون عملیاتی نشده، اما چندی است که مخاطبان شبکه بانکی با اخباری درباره ادغام بانک‌های بزرگ و کوچک مواجه شدند که به‌طور طبیعی آنها را درباره سرانجام منابع و سپرده‌های‌شان نگران کرده است. 
 این در حالیست که ولی‌ا… سیف، رئیس کل بانک مرکزی احتمال ادغام بانک‌ها را تایید کرده و تاکید دارد که این یکی از روش‌های نزدیک شدن صورت‌های مالی بانک‌های ایرانی به استانداردهای روز دنیاست. 
آنطور که سیف عنوان کرده، تصمیم برای ادغام در درجه اول بر عهده سهامداران خود بانک‌ها قرار دارد ولی در مسیری که بانک مرکزی برای استاندارد‌سازی صورت‌های مالی بانک‌ها در پیش گرفته، این موضوع وجود داشته و خود سهامداران نیز ممکن است از آن استقبال کنند. 
وی توضیح داد: هدف ما این است که بتوانیم نسبت‌های مالی در صورت‌های مالی بانک‌های ایرانی را به نسبت‌های روز بانکداری دنیا نزدیک کنیم که در این حالت مهم‌ترین موضوع نسبت کفایت سرمایه بانک‌هاست و برای تامین آن چند راه وجود دارد؛ اینکه سرمایه آورده خود را افزایش دهند، سهام جدید در بورس عرضه کنند یا اینکه تصمیم بگیرند با یکدیگر ادغام شوند. 
رئیس شورای پول و اعتبار گفت: وقتی بانک‌ها با یکدیگر ادغام می‌شوند، صرفه‌جویی قابل توجهی برای آنها به همراه خواهد داشت، چراکه قیمت‌ تمام شده و هزینه خدمات آنها کاهش می‌یابد. از سوی دیگر برخی از هزینه‌های دیگر از جمله هزینه‌های مربوط به شعب کاهش می‌یابد چرا که وقتی دو بانک با یکدیگر ادغام می‌شوند، دیگر دلیلی برای وجود دو شعبه از آن در یک خیابان وجود ندارد.
در این حالت می‌توانند یکی از شعب را تعطیل و آن را در جای دیگری توسعه دهند. سیف، در عین حال به سپرده‌گذاران بانک‌ها و موسسات مجازی که ممکن است در آینده با یکدیگر ادغام شوند اطمینان داد که به هیچ‌وجه از این تصمیم آنها متاثر نخواهند شد، حتی اگر دو بانک و شعبه‌های آنها با یکدیگر ادغام شود. وی یادآور شد: سپرده گذاران، سرمایه‌گذاران بانک‌ها هستند و بانک مرکزی هرگز اجازه‌ نخواهد داد که منافع سپرده‌گذاران دچار مشکل شود، از سوی دیگر بانک‌ها در فضای رقابتی به هیچ عنوان اقدامی نخواهند کرد که مشتریان خود را از دست بدهند؛ از اینرو جای نگرانی برای آنها وجود ندارد. 
مرتضی عزتی، استاد دانشگاه:
منافع سپرده‌گذاران از ادغام درست بانک‌ها
به گزارش کسب و کار نیوز اگر بانک‌ها ادغام شوند، این کار چند اثر مهم برجای می‌گذارد؛ یکی این است که بانک‌هایی که کوچک‌تر از مقیاس اقتصادی هستند با ادغام در مجموعه‌های بزرگ‌تر کارایی و بهره‌وری بالاتری به دست می‌آورند. اثر مهم‌تر دیگر این است که نظارت بانک مرکزی بر آنها آسان‌تر می‌شود و بازده بیشتری هم به دست خواهند آورد.
 وقتی ادغام بانک‌ها در مجموع متغیرهای تصمیم‌گیری آنها اثر می‌گذارد رفتارهای اقتصادی آنها نیز بهتر می‌شود و تاثیرات مثبت‌تری در اقتصاد بر جای می‌گذارد، چرا که هر بنگاهی که بازدهی بیشتر داشته باشد، روی بنگاه‌های دیگر نیز اثر مثبت داشته و می‌تواند اقتصاد را به سمت ثبات و بهبود سوق بدهد و همینطور می‌تواند سهامداران بانک‌ها را هم بیشتر از گذشته منتفع کند.
 اگر این اقدامات بتواند جلوی ورشکستگی بانک‌ها را بگیرد می‌تواند روی امنیت سرمایه‌گذاری و سپرده‌ها و به تبع آن امنیت کل فعالیت‌های اقتصادی هم اثر مثبت داشته باشد و فضای اقتصاد را به سمت امنیت و به تبع آن ثبات سوق بدهد.
 البته همه اینها منوط و مشروط به این است که این ادغام‌ها کارشناسانه باشد و هدف آن نیز بهبود کارکرد اقتصادی بانک‌هایی باشد که در حال ادغام‌اند. در غیر این صورت ممکن است در صورت ادغام نادرست بانک‌ها اثرات منفی به بار آورد. برای مثال ممکن است به دلیل وجود برخی از آسیب‌ها ادغام‌ها درست انجام نشود، به‌طوری که بانک‌ها یا ناهماهنگ هستند، یا بسیار با هم متفاوت یا اینکه آسیب‌شناسی خوبی از وضعیت آنها نشده باشد یا اینکه آینده ادغام آنها و منافع و هزینه‌های ادغام خوب انجام نشده باشد و مشخصا ادغام با این شرایط اثر منفی دارد. مثلا کارایی و بازدهی بانک‌ها را پایین آورده و اختلالاتی در عملکرد بانک‌ها به وجود می‌آورد، هزینه‌های بانک‌ها را افزایش می‌دهد و منافع سپرده‌گذاران را دچار آسیب می‌کند، اما در صورتی که درباره ادغام بانک‌ها درست مطالعه شده باشد و این کار درست انجام شود، یعنی بر اساس مطالعه و ارزیابی درست و با نگاه به چشم‌انداز آینده و ترسیم درست آن، در وضعیت فعلی که برخی بانک‌ها با مشکلات بازدهی و سوددهی مواجه هستند، می‌تواند مفید باشد.

همچنین مطالعه کنید:

پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه

به گزارش کسب و کار نیوز ، سازمان امور مالیاتی کشور پیش‌نویس بخشنامه‌ای درخصوص مالیات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.