میتواند در سلامتی ما تاثیرگذار باشد و بالعکس موجب بیماریهای مختلف در ما شود. طی سالهای اخیر شاهد حراج ظرفهای پلاستیکی با قیمت ۲۰۰۰ تومان هستیم که اغلب مردم به دلیل پایین بودن قیمت، از آن بسیار استقبال کردهاند. برداشت اغلب مردم این است که هیچ ارزانیای بیدلیل نیست و در تولید این ظروف از ترکیبات و مواد مرغوب و استانداردی که از درجه کیفی بالایی برخوردار باشند، استفاده نشده است. عقیده عمومی این است که این ظروف از مواد بازیافتی ساخته میشوند و حامل انواع میکروبهای بیماریزا هستند. برای ارزیابی وضعیت صنعت پلاستیک با نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون گفتگو کردیم و راز ارزانی فوقالعاده برخی از این ظروف پلاستیکی را از وی جویا شدیم.
ظرفهای ارزان پلاستیکی از پسماند بیمارستانها ساخته نمیشود
نایب رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون در پاسخ به این سوال که مواد اولیه ظروف پلاستیکی ۲۰۰۰ تومانی چیست، گفت: مواد اولیه این ظروف، دقیقا همان مواد اولیه بقیه ظروف پلاستیکی در بازار است و هیچ تفاوتی بین مواد اولیه هیچکدام از ظروف پلاستیکی در بازار وجود ندارد. احسان کاظمی شایعات مبنی بر اینکه مواد اولیه ظروف پلاستیکی ۲۰۰۰ تومانی از پسماندهای بیمارستانی است را تکذیب و اظهار کرد: خریداری پسماند بیمارستانی هزینهبر است و علاوه بر این در هنگام استفاده از پسماند بیمارستانی برای تولید، بیشترین ضرر و آسیب را برای تولیدکننده به همراه دارد.
فروش خلاقانه و ارزان جلوه دادن ظروف پلاستیکی
وی در پاسخ به این سوال که علت ارزانی این ظروف چیست، بیان کرد: علت اساسی این امر، تولید انبوه چنین ظروفی است و تیراژ بالا در نهایت باعث میشود کالا با قیمت ارزانتر در اختیار خریداران قرار گیرد. کاظمی بیان کرد: افرادی که فروشگاههای
۲۰۰۰ تومانی دارند، در حقیقت با خلاقیت خاصی، اجناس با قیمت ۲۰۰۰ تومان را مجزا میکنند و در یک مکان به فروش میرسانند. این مقام مسئول صنعت پلاستیک با ذکر مثالی علت ارزانی را چنین توضیح داد: مثلا خریدار برای خرید سبد سبزی ۶ تایی باید 12000 تومان پول پرداخت کند، اما وقتی یکی از آنها را ۲۰۰۰ تومان میخرد، تصور میکند ارزان است، در صورتی که جمعا همان ۱۲۰۰۰ تومان برایش تمام میشود. وی با بیان اینکه وضعیت صنعت پلاستیک در دولت یازدهم تغییری نکرده است، تشریح کرد: وضعیت صنعت پلاستیک بهطور خاص و بقیه صنایع بهطور عام، نه تنها بهتر نشده، بلکه بدتر هم شده است. وی علت اصلی این امر را بلاتکلیفی بازار و انتظار مردم برای اجرای توافق هستهای بیان و اضافه کرد: تحریمها و عدم مبادله پول بین ایران و بانک جهانی باعث درجا زدن صنعت شده است و صنعت پلاستیک با رکود دست و پنجه نرم میکند؛ یعنی نه خرید هست و نه فروش. این رکود باعث بدتر شدن وضعیت کسبه و تولیدکنندگان شده، ولی از طرفی تا حدی به نفع خریداران شده است.
صنعت پلاستیک در ۴ سال اخیر پیشرفت نکرد
این مقام مسئول صنعت پلاستیک در ادامه افزود: صادرات و واردات در صنعت مستلزم ارتباط با سیستم مالی جهانی است و وقتی سیستم بانکی کشور ما هنوز در تحریم قرار دارد، صادرات و واردات هم امکانپذیر نیست. وی در پایان با بیان اینکه صنعت پلاستیک در ۴ سال اخیر پیشرفت خاصی نکرد، اظهار داشت: تنها راه پیشرفت صنعت پلاستیک و بقیه صنایع برطرف شدن کامل تحریمهاست، نه اینکه صرفا به صورت شفاهی و ظاهری بگویند تحریمها برداشته شده، اما تولیدکننده در عمل با موانع زیادی مثل کمک نکردن بیمهها و مشکلات حملونقل و کشتیرانی و انتقال پول در بانکهای خارجی و… مواجه باشد.