عیسی منصوری مزایای اجرای طرح کارورزی جوانان را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: در این طرح افراد تحصیلکرده در مقاطع پایینتر از دانشگاه، با حضور در دورههای آموزشی با محیط واقعی کسب و کار آشنا و مشمول بیمه حوادث میشوند. در کنار آن یکسری آموزشهای مهارتی هم توسط سازمان فنی و حرفهای به آنها ارائه میشود.
وی افزود: در فرایند طرح کارورزی چنانچه جوانان جویای کار در کارگاهها به شکل رسمی مشغول کار شوند، کارفرمایان هم معادل میزان بیمه سهم کارفرما به مدت دو سال از مشوقهای دولت برخوردار خواهند شد.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، طرح کارورزی سال گذشته در برخی استانها به شکل آزمایشی اجرا شده و زمینه جذب و استخدام بیش از ۷۰ درصد کارجویان در کارگاهها را فراهم کرده است.
وی در ادامه درباره جزییات طرح کاج (کارانه اشتغال جوانان) اظهار کرد: این طرح تحصیلکردگان سنین ۲۳ تا ۳۴ سال را شامل میشود که پس از طی فرایند اتصال به محیط کسب و کار و توافق با کارفرما، دوره کارورزی در کارگاهها را ظرف مدت شش ماه میگذرانند.
به گفته منصوری کارورزان در این طرح تحت پوشش بیمه حوادث قرار میگیرند و یک سوم حداقل دستمزد به آنها پرداخت میشود.
معاون وزیر کار خاطرنشان کرد: در طرح کاج که برای اتصال جوانان به بازار کار و تشویق آنها برای حضور و مشارکت در بنگاهها پیشبینی شده، حدود پنج میلیون تومان اعتبار به عنوان کارانه اشتغال در اختیار هر جوان قرار داده میشود و افراد تنها در صورتی امکان استفاده از این اعتبار را پیدا میکنند که در یک کارگاه تولیدی کارورزی و مهارت آموزی کرده باشند.
به گفته وی در طرح کارورزی، جوانان فارغ التحصیلی که برای کسب مهارتهای لازم فنی، کارآفرینی و شناساندن توانایی خود به کارفرمایان مایل به شرکت در دورههای کارورزی باشند از کمک هزینه آموزشی بهرهمند میشوند.