صفحه اصلی / آینده اقتصاد ایران در گرو تعامل صنعت و دانشگاه

آینده اقتصاد ایران در گرو تعامل صنعت و دانشگاه

نایب رئیس اتاق ایران در پنجمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه از فراهم شدن زمینه رشد بهره وری، راه اندازی مرکز رقابت پذیری کسب وکار و ایجاد شبکه علمی کشور به عنوان سه رویکرد اصلی همایش یاد کرد به گزارش کسب و کار نیوز به نقل ازپایگاه خبری اتاق ایران،   پنجمین همایش ملی «تعامل صنعت و دانشگاه» در خرم‌آباد با حضور جمعی از فعالان اقتصادی و اعضای پارلمان بخش خصوصی، به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد با هدف ارتقای سطح تعامل بین بخش صنعت کشور با حوزه دانشگاه برگزار شد.
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق خرم‌آباد رویکرد محوری این همایش را ارتقای بهره‌وری عنوان کرد و گفت: بررسی‌ها در کشورهایی که رشد پایدار را تجربه کرده‌اند نشان می‌دهد اگر بتوانیم به‌طور منظم و طبق برنامه‌ای منسجم بهره‌وری بخش‌های مختلف را در حوزه صنعت و تولید و به‌طورکلی مسائل اقتصادی ارتقا دهیم، می‌توانیم به رشد بهره‌وری دست پیدا کنیم.
وی گفت: در این عرصه تعامل دانشگاه و صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر بتوانیم ارتباط لازم را بین این دو بخش ایجاد کنیم، بدون شک اهداف اقتصادی کشور محقق می‌شود.
رئیس اتاق خرم‌آباد همچنین از راه اندازی مرکز رقابت پذیری کسب‌وکار به عنوان دومین محور این همایش یاد کرد و گفت: طبق برنامه ریزی‌های انجام‌شده قرار است این مرکز به عنوان طرح پایلوت در منطقه لرستان اجرا می‌شود و در آینده بعد از رفع نواقص آن در سایر نقاط کشور نیز این طرح اجرایی خواهد شد.
موضوع دیگر همایش، ایجاد شبکه علمی کشور به عنوان تسریع دهنده ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و بنگاه‌های اقتصادی است که سلاح ورزی طی سخنرانی خود به آن اشاره کرد. به اعتقاد وی این شبکه می‌تواند به عنوان یکی از مؤلفه‌های لازم در تعامل بین صنعت و دانشگاه مورداستفاده قرار گیرد.
دولت زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه را فراهم کند
در ادامه حسین میرمحمدصادقی، رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران تصریح کرد: زمانی که از صنعت صحبت می‌شد منظور عاملان حوزه صنعت و تولیدکنندگان هستند، بنابراین در این همایش تعامل بین تولیدکنندگان محصول و علم مورد توجه قرار گرفته است.
وی با نگاه به روند اقتصادی کشور از گذشته که تکیه اصلی آن بر درآمدهای نفتی بوده است، تأکید کرد: نفت و فرآورده‌های آن از گذشته تاکنون به عنوان محور اصلی اقتصاد ایران مدنظر بوده اما باید گفت امروز این نوع نگاه تغییر کرده است. در این شرایط با نگاه سنتی نمی توان امور را اداره کرد؛ دانشگاه‌ها و مطالعات تخصصی آن‌ها می‌توانند به کمک آمده و به ابهامات پاسخ دهند.
میرمحمدصادقی ادامه داد: امروز دور هم جمع شده‌ایم تا بگوییم که آینده اقتصاد باید در تعامل بین دانشگاه‌ها و بنگاه‌ها رقم زده شود؛ تأکید کنیم که تجاری‌سازی ایده‌ها و مطالعات دانشگاه‌ها باید به کارآفرینی و نوآوری بیانجامد؛ دانشگاه‌ها باید در شریان حرکتی صنعت وارد شوند و در این رابطه نقش دولت به عنوان یک واسط بسیار مهم است.
بر اساس اظهارات وی دولت‌ها می‌توانند با تهیه قوانین لازم، زمینه ارتباط این دو حوزه را مهیا کنند. امروز دانشگاه، دولت و صنعت اضلاع یک مثلث را ایجاد کرده‌اند که در ارتباط باهم می‌توانند بسیار مؤثر باشند. به‌طور حتم این ارتباط سه گانه موجب پیشرفت خواهد شد.
 رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران در ادامه از لزوم تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاهی سخن گفت و ادامه داد: طرحی که از سوی اتاق خرم‌آباد با عنوان مرکز رقابت پذیری کسب‌وکار دنبال می‌شود نقطه امیدی است که در این راه به تجاری شدن تحقیقات دانشگاه‌ها منجر شود و این نشان می‌دهد که حرکت‌های اجرایی این همایش از قبل کلید خورده است.
جایگاه ویژه بهره‌وری در رشد
 رؤیا طباطبائی، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران نیز با بیان این نکته که اگر دانشگاه به اثربخش بودن در ارتقای بهره‌وری توجه نکند از رسالت اصلی خود بازمانده است، تأکید کرد: صنعت کشور نیز باید خود را به فناوری‌های نو متصل کند و غیر از این نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد.
وی با اشاره به آمار و برخی گزارش‌های منتشر شده، عنوان کرد: آنچه اهمیت دارد آن است که چه سهمی از رشد یک کشور به بهره‌وری آن تعلق دارد برای فهم این مسئله نیز باید مسائل اقتصادی را در یک دوره زمانی ۵ یا ۱۰ ساله مورد توجه قرار داد. در همین راستا اکنون در سازمان بهره وری یک دوره ۱۴ ساله مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات لازم را در نظر گرفته‌ایم.
طباطبائی گفت: طبق این اطلاعات رشد بهره‌وری در کشورهایی چون آمریکا، آلمان و ژاپن از ۶ درصد تجاوز نمی‌کند اما سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی این کشورها بالای ۵۰ درصد برآورد می‌شود که آمار قابل توجهی است.
طباطبائی ادامه داد: ایران در این دوره حدود ۴ درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده که ۲۳ درصد از این رشد به بهره‌وری منوط می‌شود. فراموش نکنیم که این آمارها شاید در ظاهر ساده به نظر برسند اما عمق زیادی دارند و می‌توانند به انواع نیازها، داشته‌ها و دغدغه‌های کشور اشاره کنند.
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران در ادامه با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، آن را راهی برای رشد و توسعه بهره‌وری و در نتیجه بهبود شرایط اقتصادی دانست و افزود: اهداف این سیاست‌ها با اجرایی شدن ۱۱ محور تغییرناپذیر، عملیاتی خواهند شد. در واقع مؤلفه‌های مؤثر بر بهره‌وری که می‌تواند در اجرای این سیاست‌ها مؤثر باشد، رقابت پذیری، دانش بنیانی، کارآفرینی، بهبود محیط کسب‌وکار، شفاف‌سازی و نوآوری هستند.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی می‌گوید در هر دوره باید محورهای مقاومت را پیدا کرد چراکه متناسب با شرایط هر زمانی، این محورها تغییر می‌کند. یکی از این محورهای اصلی در وضعیت کنونی ارتقای بهره‌وری است که در این دوره باید دنبال شود. این مهم باید از سطوح پایین در جامعه مانند دبستان و یا حتی قبل از آن پیگیری شود به‌طور حتم غیر از این مؤثر نخواهد بود.

همچنین مطالعه کنید:

افزایش قیمت ها به دلیل رشد نرخ مواد اولیه است/خودرو در پیچ تند گرانی

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز ، در همین رابطه عضو کمیسیون اجتماعی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.