صفحه اصلی / جزئیات ابلاغیه فرابورس در بازار پایه و مهلت یک ماهه کارگزارها

جزئیات ابلاغیه فرابورس در بازار پایه و مهلت یک ماهه کارگزارها

بیانیه پذیرش ریسک امضا شده باشد.
به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از فارس، معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران با اشاره به ابلاغیه جدید این بازار برای معاملات بازار پایه گفت: بر اساس این ابلاغیه شرکت‌های کارگزاری موظف هستند، از کلیه مشتریانی که در بازار پایه توافقی فعال هستند، اعم از معامله گران برخط و یا مراجعه کنندگان به ایستگاه های معاملاتی بیانیه پذیرش ریسک معاملات سهام و حق تقدم خرید سهام در بازار پایه ب و ج فرابورس ایران را دریافت و در سوابق آنها نگهداری کنند.
بهنام محسنی گفت: با توجه به ریسک موجود در معاملات سهام و حق تقدم خرید سهام در بازار پایه فرابورس ایران ، این اقرارنامه‌ در نظر گرفته شده تا مشتریان با پذیرش شرایط آن، ریسک معاملات بازار پایه را قبول کنند.
وی افزود: توجه به تغییرات صورت گرفته برای طبقه بندی جدید شرکت ها در بازار پایه از ۲۳ اسفند ماه ۱۳۹۵ بازار پایه عادی و توافقی پایه تبدیل به سه تابلوی معاملاتی بازار پایه "الف" ، "ب" و "ج" شد که در تابلوی الف سهام بورس ها و ارکان سازمان بورس با مکانیزم معاملات سایر تابلوها دسته بندی شد.
این مقام مسئول ادامه داد: در تابلوی معاملات بازار "ب" و "ج" پایه نیز آندسته  از شرکت هایی قرار گرفتند که با توجه به شروطی همچون ضریب نقد شوندگی و افشای اطلاعات در این دو تابلو تقسیم بندی می شدند.
در بازار پایه "ب" مکانیزم معاملات بر اساس دو حراج تک قیمتی در ساعات ۹ صبح و نیز ۱۲ و ۳۰ دقیقه ظهر و همچنین افزایش دامنه نوسان قیمت  به ۱۰ درصد در کنار دسترسی معامله گران برخط به معاملات این بازار از جمله کارکرد های آن بوده در حالیکه در تابلوی "ج" پایه بعد از اولیه حراج تک قیمتی در ساعت ۹ صبح ادامه روند معاملات تا ساعت ۱۲ ظهر ادامه می یابد و سپس طی نیم ساعت آخر فعالیت بازار بر اساس قیمت ثابت آخرین حراج ،قیمت سهم تعیین می شود بنابراین بازار"ج" از نوسان برخوردار نیست.
محسنی با یادآور شدن ابلاغیه کمیته درج نماد معاملاتی فرابورس در خصوص طبقه بندی شرکت ها در تابلوهای جدید بازار پایه از طریق کدال و وبسایت فرابورس گفت: پس از اعلام شرایط جدید شرکت های بازار پایه به منظور تعیین فرصتی به منظور تطبیق ناشران با شرایط جدید، فرصت زمانی مشخصی تا پایان مرداد ماه امسال داده شده تا امکان حضور نماد های معاملاتی در صورت شفافیت اطلاعاتی به تابلوی "ب" بازار پایه فراهم شود.
 
در عین حال بر اساس هشدارها و پیام هایی که بر روی سامانه معاملات بازار سهام درج شده شرایط درج نماد ناشر در تابلوی ب و ج و یا فرصت داده شده به آن ناشر به منظور برخورداری از شرایط بازار ب پایه اطلاع رسانی عمومی شده است.
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس با بیان اینکه امضای بیانیه ریسک از سوی سرمایه گذاران نیز به همین منظور ایجاد شده است، گفت: با توجه به نوسان بالای قیمت سهام بازار پایه و در عین حال ریسک بالای معاملات سهام این شرکت ها که تنها به صرف رعایت ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه در بازار پایه درج شده اند، اما مورد پذیرش قرار نگرفته اند ،امضای  بیانیه پذیرش ریسک از سوی معامله گران این بازار را ضروری می سازد.
وی ادامه داد: بر این اساس تمامی شرکت های کارگزاری ملزم هستند از مشتریان برخط و یا مراجعه کننده به ایستگاه های معاملاتی خود در بازار پایه فرابورس بیانیه امضاء شده پذیرش ریسک را دریافت و در سوابق مشتریان نگهداری کنند.
محسنی تاکید کرد: به منظور عدم اختلال در وضعیت معامله گران تا پایان ارادیبهشت ماه امسال فرصت داده شده تا همه اشخاصی که در بازار پایه فعالیت می کنند، به مرور با حضور در کارگزاری ها بیانیه ریسک را امضاء کنند.
از ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۶ به بعد نیز هرسفارشی که در سامانه کارگزاری ها به منظور معامله در بازار پایه گذاشته می شود می بایست قبل از آن بیانیه پذیرش ریسک را امضا کرده باشد.
در غیر این صورت کارگزار موظف است دسترسی معامله گر برخط را از بازار پایه ب و ج مسدود و یا در صورت مراجعه به ایستگاه معاملاتی دستور خرید و فروش وی در این بازار را متوقف کند.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر اینکه آیا تغییرات و محدودیت های جدید دیگری از جمله دامنه نوسان و یا ساعات معاملات بازار پایه دستخوش بازنگری خواهد شد؛ گفت: تا این لحظه هیچ تغییر جدید دیگری برای بازار پایه در دستور کار فرابورس نیست، اما باید تاکید کرد، در صورت بروز رفتارهای هیجانی و اقدام های بدون منطق معاملات در برخی نماد ها به عنوان ناظر بازار در روند معاملات محدودیت قانونی ایجاد خواهد شد.

همچنین مطالعه کنید:

مالیات به کمک صنعت رفت/تأمین مالی شهرک‌های صنعتی با منابع مالیات

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز، یکی از مشکلاتی که صنایع کشور سالانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.