صفحه اصلی / آیا ارج دوباره رستگار می شود؟

آیا ارج دوباره رستگار می شود؟

به گزارش کسب و کار نیوز وبه نقل از اتاق بازرگانی تهران، بعد از گذشت حدود یک سال از انتشار خبر تعطیلی کارخانه تولید لوازم خانگی ارج با بیش از ۸ دهه فعالیت و کشمکش های مختلف حالا عباس هاشمی مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا از احتمال واگذاری این کارخانه ظرف یک ماه آینده به یک سرمایه گذار ایرانی خبر داد. سهام اصلی کارخانه ارج در حال حاضر در اختیار گروه توسعه ملی ( مروبط به بانک ملی) و سازمان تامین اجتماعی است.  
عباس هاشمی با اشاره به اینکه در ارتباط با واگذاری کارخانه ارج حداقل ۷ جلسه با سهامداران داشته و برای نوسازی و بازسازی اساسی این کارخانه حداقل نیاز به ۵۰ میلیون دلار ( ۱۸۵ میلیارد تومان با دلار آزاد ۳۷۰۰ تومانی) جذب سرمایه است؛ گفت:« برای واگذاری کارخانه ارج باید مراحل قانونی طی شود،قیمت پایه کارشناسی مشخص شده و سرمایه‌گذار نیز راضی شده است که قیمت پایه کارشناسی را بپذیرد.سرمایه‌گذار این کارخانه صد در صد ایرانی خواهد بود و وزارتخانه یک گروه تولیدی مناسب را در کنار کار قرار می‌دهد. علاوه بر این تکنولوژی و قالب از سوی سرمایه‌گذار و از طرف برندهای جهانی پیشرفته اروپایی خریداری می‌شود و قرارداد مستمری مربوط به انتقال تکنولوژی، تحقیقات، آموزش و قالب به امضا خواهد رسید. به نوشته سایت ایسنا مساحت زمین کارخانه ارج بالغ بر ۱۰۰ هزار متر است و قیمت پایه کارشناسی شده برای هر متر آن ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان است. اگر این عدد پایه را ملاک قرار بدهیم در واقع تنها قیمت زمین این مجموعه بین ۸۰ تا ۹۰ میلیارد تومان خواهد بود.
کارخانه ارج در ‌سال ١٣١۶ فعالیت خود را از یک کارگاه کوچک واقع در خیابان ٣٠‌متری تهران به اتفاق ٨ کارگر ساده شروع کرد و سیروس ارجمند بنیانگذار آن بود و البته برادرانش بعدها در توسعه و گسترش آن نقش کلیدی داشتند و تا جایی کارش پیشرفت کرد و توسعه یافت که از سوی مقامات دولتی به عنوان کالایی ایرانی و افتخار ملی به مقامات کشورهای دیگر هدیه می شد. علینقی عالیجانی، وزیراقتصاد ایران در سال ‌های ١٣۴١ تا ١٣۴٨ در کتاب خاطراتش تغریف می کند: « در آخرین سفرم به شوروی به آقای نوویکو، نایب نخست وزیر شوروی که قائم مقام کاسیگن نخست وزیر وقت شوروی بود، یک یخچال ایرانی ارج هدیه دادم.او فوق العاده خوشحال شد و به من تاکید کرد که راننده خودش می‌آید تا یخچال را ببرد و تاکید کرد مبادا یخچال را به دفترش بفرستم.»
این کارخانه از اول فروردین ‌ماه ١٣۵٢ به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارایه شد. در ‌سال ١٣۵٧ با ملی‌ شدن کارخانجات، عمده سهام ارج به صنایع ملی ایران واگذار شد و تا‌ سال ١٣٧۴ تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن درهمین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار شد و در حال حاضر نیز بخش مهمی از سهام این کارخانه در اختیار بانک ملی و شرکت های زیر مجموعه آن است.
براساس آخرین مجمع عمومی عادی سالیانه که برای شرکت ارج در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ یعنی دو سال پیش برگزار شده است، سهام داران این شرکت در جدولی این گونه معرفی شده اند: «شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی ۴۶.۹ درصد، مدیریت سرمایه گذاری بانک ملی ایران ۱۷.۵ درصد، سرمایه گذاری ملی ایران ۴ درصد، سرمایه گذاری تامین اجتماعی ۱۵.۸ درصد و سایرین ۱۵.۸ درصد.» نکته مهم در این میزان سهام ها و تقسیم بندی ها این است که سه شرکت نخست همگی از شرکت های زیرمجموعه بانک ملی هستند و در واقع بیش از ۶۸ درصد سهام این شرکت متعلق به بانک ملی است، همچنین سایرین که در جدول از آن ها نام برده شده و ۱۵.۸ درصد سهام را دارند کارمندان و کارگران این شرکت هستند. یکی از موضوعات مصوب جلسه مجمع سالانه شرکت ارج فروش ۳۷ هزار متر زمین این شرکت به منظور پرداخت مطالبات سهامهداران و سایربستانکاران بوده است.
اما این مصوبه درحالی در مجمع عمومی سال ۹۴ به تصویب رسید که چند ماه بعد خبر تعطیلی این کارخانه منتشر شد، خبری که البته مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی آن را تکذیب کرد و گفت:« ارج تعطیل نمی شود و به فروش می رسد، هفت شرکت داخلی و خارجی متقاضی خرید این کارخانه هستند که بعد از بررسی نهایی، واگذاری انجام می شود.»
واگذاری که حالا مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر آن را ظرف یک ماه آینده اعلام کرده است؛ اتافقی که باید دید آیا ارج را به روزهای دور گذشته رونق آن باز می گرداند و این کارخانه را رستگار می کند؟

همچنین مطالعه کنید:

در ۱۰۰ روز فعالیت دولت چهاردهم اجرایی شد/ارائه ۴.۸ همت خدمات مالی به دانش‌بنیان‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز ، دولت چهاردهم که فعالیت خود را از ۷ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.