صفحه اصلی / تکمیل و بهره‌برداری از ۲ پروژه بزرگ آبیاری و زهکشی در جنوب خوزستان

تکمیل و بهره‌برداری از ۲ پروژه بزرگ آبیاری و زهکشی در جنوب خوزستان

 و زهکشی در جنوب خوزستان خبر داد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، "حمیدرضا خدابخشی" در این باره گفت: بخش آبیاری شبکه‌های آبیاری و زهکشی شلمچه و دهکده حضرت ولیعصر (عج) به وسعت یک هزار هکتار در جنوب خوزستان و مراحل اجرایی سه واحد زراعی KQ9-11، به وسعت ۲۱۰۰ هکتار در حاشیه اروند، تکمیل و آماده بهره برداری است.
وی با اشاره به اینکه «شبکه آبیاری و زهکشی شلمچه و دهکده ولیعصر (عج) با وسعت ۵۱۰۰ هکتار، بخشی از طرح ساختمان شبکه آبیاری و زهکشی خرمشهر محسوب می‌شود»، افزود: سازمان آب و برق خوزستان ۲۰۰۰ هکتار آن را در دست اجرا دارد که ۱۰۰۰ هکتار از شبکه‌های آبیاری آن تکمیل و آماده بهره برداری است.
خدابخشی هدف از اجرای این پروژه را تأمین آب شیرین و پایدار برای نخیلات و میان کاری و اراضی کشاورزی با انتقال و بهره گیری از آب رودخانه کارون، جلوگیری از هدر رفت آب، افزایش راندمان کشاورزی، افزایش اشتغال، بهبود وضعیت اقتصادی مردم مناطق محروم و جنگی همچنین قطع آب شور اروند و تاثیرات منفی جذر و مد به اراضی کشاورزی عنوان کرد.
معاون طرح و توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان، محل تأمین آب مورد نیاز پروژه را از رودخانه کارون اعلام کرد و افزود: این آب توسط ایستگاه پمپاژ و کانال اصلی مارد انتقال و در کیلومتر ۹ کانال مذکور، کانال اصلی ولیعصر (عج) به ظرفیت ۱۳.۵ مترمکعب بر ثانیه از آن منشعب می‌شود که با احداث یک دستگاه سیفون معکوس بزرگ از زیر رودخانه کارون عبور کرده و به اراضی شبکه آبیاری و زهکشی شلمچه و دهکده ولیعصر (عج) منتقل می‌شود.
همچنین "بهنام صادقی" مدیر دفتر طرح‌های توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی حوزه آبادان و خرمشهر در رابطه با فعالیت‌های انجام شده در پروژه شبکه آبیاری و زهکشی شلمچه و دهکده ولیعصر (عج) گفت: احداث دو باب ایستگاه پمپاژ آبیاری، هرکدام به ظرفیت ۱.۲ متر مکعب بر ثانیه، ۱۷۶ هزار و ۱۰۰ متر مکعب کانال کنی، احداث ۲۶۳ هزار و ۴۶۰ متر مکعب زهکش روباز و ۳۱ هزار و ۹۰۰ متر جاده سرویس، ۲۴۸ هزار و ۵۶۰ متر لوله گذاری آبیاری و زهکشی پلی اتیلن و جی آر پی و لترال، ساخت هفت دستگاه کالورت و ۳۰ دستگاه حوضچه بتنی شیر و نصب آبگیر از جمله فعالیت‌های اصلی انجام شده در این پروژه به شمار می‌آید.
وی اضافه کرد: عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و هم اکنون فاز اول آبیاری به وسعت ۱۰۰۰ هکتار با هزینه ای افزون بر ۳۰۰ میلیارد ریال آماده بهره برداری است.
همچنین معاون طرح و توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان از اتمام مراحل اجرایی سه واحد زراعی KQ9-11، به وسعت ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار در حاشیه اروندرود و آماده بهره برداری بودن آن خبر داد.
حمیدرضا خدابخشی، هدف اصلی پروژه را تأمین آب مناسب مورد نیاز نخیلات حاشیه رودخانه اروند از رودخانه کارون و جایگزینی سیستم آبیاری مدرن به جای سیستم آبیاری جزر و مدی معرفی و تصریح کرد: اجرای سیستم زهکشی باعث آبشویی و اصلاح خاک جهت بهره برداری بیشتر از اراضی و درنتیجه جلوگیری از تخریب اراضی و احیای نخیلات خواهد شد.
وی، اهداف دیگر این پروژه را رونق اقتصادی منطقه، افزایش انگیزه کشاورزان جهت بازسازی نخلستان‌های قدیمی، ایجاد اشتغال و جلوگیری از افزایش مهاجرت روستائیان به شهر برشمرد و گفت: محل تأمین آب مورد نیاز این پروژه از رودخانه کارون، توسط ایستگاه پمپاژ و کانال اصلی "مارد" به رودخانه بهمنشیر بوده که از طریق ایستگاه پمپاژ "طره بخاح" و کانال‌های TK و KQ به اراضی شبکه آبیاری و زهکشی KQ9-11 منتقل می‌شود.
خدابخشی، با اشاره به اینکه عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۰ آغاز و با هزینه ای افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال هم اکنون آماده بهره برداری است، تصریح کرد: احداث شش باب ایستگاه پمپاژ آبیاری و زهکشی در مجموع با ظرفیت شش هزار و ۲۲۰ لیتر در ثانیه و ۳۰ هزار متر زهکش جمع کننده روباز، احداث ۲۵ هزار متر جاده سرویس، ۳۵ هزار متر لوله گذاری آبیاری از نوع پلی اتیلن و جی آر پی، ۴۵۰ هزار متر لترال همچنین ساخت ۲۰ دستگاه کالورت، ۲۴ دستگاه حوضچه بتنی شیر و نصب آبگیر از جمله فعالیت‌های اصلی انجام شده در این پروژه محسوب می‌شود.
در پروژه شبکه آبیاری و زهکشی شلمچه و دهکده ولیعصر (عج) که به همت سازمان آب و برق خوزستان و با بهره گیری از پیمانکاران و مشاوران ایرانی به نتیجه رسیده، شرکت‌های راه دشت پی، فراسان، پایپ اتیلن و اروند نیروی دز به عنوان پیمانکار و فروشندگان کالا فعالیت داشته و از شرکت‌های سامان آبراه، آبخوان، تجهیزات صنعت آب و برق ایران و آزمایشگاه مکانیک خاک به عنوان مشاور استفاده شده است. این شبکه در جنوب استان خوزستان، به فاصله ۱۲۰ کیلومتری از شهرستان اهواز و پنج کیلومتری حاشیه شهرستان خرمشهر قرار دارد.
پروژه آبیاری و زهکشی KQ 9-11 در حاشیه اروند رود در فاصله حدود ۴۰ کیلومتری محور شهرستان آبادان به اروندکنار قرار دارد و مساحتی در حدود ۲۱۰۰ هکتار (سه واحد ۷۰۰ هکتاری) را شامل می‌شود. این پروژه به همت سازمان آب و برق خوزستان و با بهره گیری از پیمانکاران و مشاوران ایرانی به نتیجه رسیده است.
در این پروژه، شرکت‌های پناه ساز، نیل کارون، فراسان و پایپ اتیلن به عنوان پیمانکار و فروشندگان کالا فعالیت داشته و از شرکت‌های مهاب قدس، انهار جنوب، تجهیزات صنعت آب و برق ایران و آزمایشگاه مکانیک خاک به عنوان مشاور استفاده شده است.

همچنین مطالعه کنید:

بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال

به گزارش کسب و کار نیوز، همزمان با آخرین روز بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.