صفحه اصلی / ضرورت حرکت به سمت کسب درآمد از محل خدمات اطلاعات در بازار مالی

ضرورت حرکت به سمت کسب درآمد از محل خدمات اطلاعات در بازار مالی

پنل تخصصی فرابورس ایران با عنوان «توسعه نظام کسب و کار مبتنی بر داده» در جریان برگزاری نمایشگاه فاینکس دهم در حالی در سالن فین‌استارز برگزار شد که پنلیست‌ها بر اهمیت کسب درآمد از محل خدمات اطلاعات مالی در ایران تاکید کردند و این مهم را یکی از ضروریات بازار مالی کشور دانستند. 
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران ، در این زمینه علی نقوی، مدیرعامل مرکز مالی ایران با اشاره به میزان کسب درآمد از محل خدمات اطلاعت در دنیا، گفت: طبق مطالعات انجام شده عمده بورس‌های مطرح دنیا، بخش اصلی از منابع درآمدشان را از محل فروش داده کسب می‌کنند به طوری که در سال ۲۰۱۴ بورس نزدک ۴۷۳ میلیون دلار از محل خدمات اطلاعات درآمد داشته که این مبلغ بیش از ۶۵ درصد از کل درآمد عملیاتی را شامل می‌شود.
به گفته وی سال ۲۰۱۴ در بورس نیویورک درآمد کسب شده ۶۳۱ میلیون دلار بوده که ۲۰ درصد از کل درآمد این بورس بود، ضمن آنکه این عدد در سال ۲۰۱۵ ، به ۷۷۱ میلیون دلار رسید که ۱۸ درصد درآمد عملیاتی این بورس را شامل می‌شد.
نقوی تجربه سایر بورس‌ها در این خصوص را مورد اشاره قرار داد و گفت: در بورس لندن درآمد به دست آمده از محل خدمات اطلاعات بیش از ۵۰ درصد درآمد عملیاتی این بورس را به خود اختصاص داد و به ترتیب در بورس‌های استرالیا  و آلمان نیز این درآمد سهم ۱۹ و ۱۱ درصدی را در اختیار گرفت.
وی با بیان اینکه ما در بازار مالی ایران در زمینه کسب درآمد از IT و توسعه نظام کسب‌و‌کار مبتنی بر داده فعالیت زیادی انجام نداده‌ایم، به آسیب‌شناسی این موضوع پرداخت و گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل در این خصوص به بحث اهمیت آمار و داده برای تحلیلگران و البته اهمیت پرداخت پول برای این موضوع بازمی‌گردد که در جامعه ما آن‌طور که باید فرهنگ‌سازی‌های لازم در ایت خصوص صورت نگرفته است. 
آمار تغییر روند استفاده از IT در صنعت مالی جهان
علیرضا ماهیار، مدیرعامل شرکت رایان بورس نیز در این پنل درخصوص آمار تغییر روند استفاده از فناوری اطلاعات (IT) در صنعت مالی جهان، گفت: در سال ۲۰۱۲، سهم IT از اقتصاد جهانی عددی بالغ بر ۲۶۰۰ میلیارد یورو بوده، این در حالی است که این عدد در سال ۲۰۱۵ به حدود ۳۵۰۰ میلیارد یورو رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۰ این رقم به حدود ۵۰۰۰ میلیارد یورو برسد. 
ماهیار همچنین بحث تعداد اپلیکیشن‌ها در بازارهایی مانند APP STORE یا GOOGLE PLAY را مورد اشاره قرار داد و در این زمینه گفت: در سال ۲۰۱۵ تعداد برنامه‌هایی که در فروشگاه GOOGLE PLAY برای دانلود وجود داشته حدود ۱۶۰ هزار برنامه بوده است که در APP STORE این عدد به ۱۵۰ هزار برنامه می‌رسد.
 وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۱۵ درصد از این برنامه‌ها در حوزه‌های بانک، بیمه و سرمایه است تاکید کرد: فضای زیادی برای فعالیت در این زمینه وجود دارد که باید به این سمت حرکت کنیم.
تعیین تکلیف مالکیت داده‌ها مهمترین چالش بورس‌ها
در ادامه این پنل تخصصی احسان هراتی، رئیس اداره آمار و تحلیل اطلاعات فرابورس ایران با مطرح کردن مهمترین چالش بورس‌ها در بازار سرمایه عنوان کرد: عدم تعیین تکلیف دقیق در خصوص مالکیت داده‌ها مهمترین چالش موجود در بازار سرمایه است که در این زمینه باید بورس‌ها به سمت مدیریت بهتر سامانه اطلاعاتی حرکت کنند.
وی در ادامه به بیان اینکه لازم است از برنامه‌هایی که به طور همزمان اطلاعات را از مخاطب دریافت کرده و آن‌ها را به منبع قابل استفاده‌ای از آمار تبدیل می‌کنند مانند APP WAZE اشاره و بیان کرد: زمانی که بخواهیم کسب‌و‌کاری را راه‌اندازی کنیم، پیش از همه فعالیت‌ها باید نظر جامعه مخاطب را بررسی کنیم. به عنوان مثال در بحث تامین مالی جمعی اگر با ۱۰۰ ایده خلاقانه و قابل سرمایه‌گذاری مواجه باشیم، باید آن را از دید جمع انتخاب کنیم. به این ترتیب بهره‌گیری از نرم‌افزارها و برنامه‌هایی که این اطلاعات را از مخاطبان دریافت و تحلیل می‌کنند بسیار کاربردی و گره‌گشاست و باید نقش این نرم‌افزارها در بازارهای مالی افزایش یابد.
 

همچنین مطالعه کنید:

برآورد ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی نرخ بنزین سوپر وارداتی

به گزارش کسب و کار نیوز، عماد رفیعی مشاور مدیر عامل شرکت پالایش و پخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.