این سند به عنوان سند بالادستی و نقشه راه هنر- صنعت فرش دستباف ایران در مرکز ملى فرش ایران با رویکرد علمى و مشارکت ذینفعان تهیه شده است.
در این سند استراتژی های هریک از حوزه های راهبردی، تامین، تولید، بازاریابی و توزیع، و نیز حوزه زیرساخت به تفکیک فهرست شده و سپس برنامه ها وپروژه های قابل اجرا ذیل هر راهبرد نیز احصا شده اند.
این سند پس از تدوین اولیه مورد بازنگرى و بررسى هاى مکرر قرار گرفت و از این پس مبناى عمل در این حوزه خواهد بود.
تلاش مضاعف برای بهبود وضعیت فرش دستباف
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت برنامه ریزی و تلاش مضاعف برای بهبود صادرات، ایجاد و افزایش اشتغال در حوزه فرش دستباف تاکید کرد.
بنابر گزارش روابط عمومی مرکزملی فرش ایران؛ در دیدار سه ساعته وزیر صنعت، معدن و تجارت با مدیران وکارکنان این مرکز گزارشی از مجموعه اقدامات، عملکرد و برنامه های آتی مرکز ارایه شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن مناسب دانستن اقدامات وبرنامه های مرکز ملی فرش ایران بر ضرورت تلاش مضاعف برای حضور شایسته تر در بازارهای هدف صادراتی تاکید کرد.
وی با اشاره بهبود وضعیت صادرات فرش دستباف گفت: باید تمام توان خود را برای مرتفع کردن موانع بازدارنده پیش روی تولید کنندگان و صادر کنندگان به کار بست.
سند راهبردی فرش دستباف ایران رونمایی شد
نعمت زاده تصریح کرد: آوازه فرش دستباف ایران جهانی است و برای حفظ و ارتقاء این سرآمدی باید ضمن توسعه صادرات برای انتقال دانش این هنر- صنعت به نسل های بعدی گام های اساسی برداشت.
نعمت زاده ، منحصر بفرد بودن فرش دستباف ایران را عاملی برای اشتغال پایدار در این حوزه دانست و گفت : برای افزایش تولید واشتغال باید بازار داخلی نیز در کنار صادرات تقویت شود.
وی در ادامه بر ضرورت ایجاد کارگاه های قالی بافی در سراسر کشور تاکید و اظهار امید واری کرد امسال سال تحول در تولید و اشتغال در این هنر – صنعت باشد.
در این دیدار حمید کارگر رییس مرکز ملی فرش ایران در بیان عملکرد و اقدامات این مرکز از صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف در سال گذشته، برگزاری ۲۰۷ دوره آموزشی، ثبت ملى ۴۶ منطقه جغرافیایی و ثبت جهانی ۲۹ منطقه فرش دستباف کشور در سه سال گذشته و اقدامات بازاریابی وتبلیغاتی صورت گرفته است ، خبر داد.
در این دیدار معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استانها و معاون امور اقتصادى و بازرگانى وزارت صنعت نیز حضور داشتند.
بازدید از دستبافته هاى موزه آستان مقدس حضرت معصومه (س)
همچنین رئیس مرکز ملی فرش ایران با حضور در حرم کریمه اهل بیت سلام الله علیها از موزه آستان مقدس و فرشهاى موجود در این موزه بازدید کرد.
حمید کارگر در این بازدید، از توجه ویژه آستان مقدس در اهتمام داشتن نسبت به جمع آوری و نگهداری آثار و گنجینه های مذهبی و ملی و بویژه فرش دستباف تقدیر کرد.
وی تصریح کرد: برای شناساندن آثار و گنجینه های موجود در موزه ها به افکار عمومی باید تلاش مضاعفی صورت گیرد تا اقشار مختلف جامعه این آثار را بشناسند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه نشستی با مسئولان موزه آستان مقدس پیرامون افزایش همکاری های مشترک گفت و گو کرد.
وى پیشنهاد کرد دستبافته هاى موجود در این موزه به ویژه فرشهاى مقبره شاه عباس دوم در تهران و در موزه فرش ایران به نمایش عمومى در آید.
همچنین رییس مرکز ملی فرش ایران در ادامه حضور یک روزه خود در استان قم از نمایشگاه دایمى فرش دستباف در حال ساخت این استان بازدید کرد.