صفحه اصلی / کاهش ضایعات نان با کیفی سازی

کاهش ضایعات نان با کیفی سازی

شایلی قرایی
به گزارش کسب و کار نیوز براساس آمار رسمی در ایران ۲ تا ۳ برابر کشورهای اروپایی همچون فرانسه و آلمان نان مصرف می‌شود، اما این تفاوت آمار به‌دلیل مصرف بالای نان در کشور نیست چون بخش زیادی از نان خریداری‌شده دور ریخته می‌شود. پایین بودن کیفیت آرد، پخت نامناسب نان و استفاده نادرست و اسراف آن دلایل متعددی دارد. با این حال مسئولان ذی‌ربط تاکید کرده‌اند که اگر روش‌های تولید و مصرف نان را اصلاح کنیم، سالانه ۲ تا ۳ میلیون تن آرد صرفه‌جویی می‌شود. نکته مهم در سال‌های اخیر در زمینه طبخ نان این بوده است که به‌دلیل تخمیر نادرست و افزودن جوش‌شیرین به آرد و به دلایلی نظیر استفاده نکردن از انواع مطلوب گندم و پخت نادرست نان، دچار دورریز زیاد نان می‌شویم. همین امر سبب اتلاف بسیاری از سرمایه‌ها در کشور ‌شده است، به‌طوری که در برخی از مواقع ۲ میلیون تن گندم وارد می‌کردیم و ۲ میلیون تن دورریز گندم داشتیم، یعنی اینکه در برخی سال‌ها ما میزان دورریزمان دقیقا با میزان واردات‌مان برابر بوده است. اگر تا این حد ضایعات نان وجود نداشت، شاید نیازی به واردات گندم نیز نبود. بنابراین اگر تخمیر و پخت درست انجام شود و جوش‌شیرین به آرد افزوده نشود، می‌توانیم به‌طور کلی مشکلات موجود در زمینه نان را حل‌وفصل کنیم. 
 

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.