صفحه اصلی / باید به فکر جایگزین بنزین بود

باید به فکر جایگزین بنزین بود

گروه انرژی 
و گفت: در حال حاضر بین تولید و مصرف بنزین ۱۵ میلیون لیتر فاصله است. منصور ریاحی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به تدابیر همه‌جانبه د‌ر بخش‌های مختلف این شرکت برای تامین پایدار سوخت در ایام نوروز برای رفاه حال مسافران در بخش‎های جاده‎ای، ریلی و هوایی گفت: تامین و توزیع سوخت در سراسر کشور بدون مشکل انجام شد. 
فاصله ۱۵ میلیون لیتری تولید و مصرف بنزین
وی افزود: فاصله میان تولید و مصرف بنزین در کشور هم‌اکنون به حدود روزانه ۱۵ میلیون لیتر می‎رسد که با بهره‎برداری از طرح‎های افزایش تولید و کیفیت در پالایشگاه‎ها و به ویژه وارد مدار شدن فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس در تامین بنزین مورد نیاز داخل خودکفا و از واردات بی‌نیاز می‌شویم، با این حال برای کاهش مصرف سوخت باید برای بنزین در سبد سوخت فکر جایگزین‎های مناسبی بود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: در زمینه ایجاد تنوع در سبد سوخت و ترویج رویه مصرف بهینه سوخت و انرژی در کنار وزارت نفت بخش‌های دیگر مدیریت کلان کشوری از جمله مجلس شورای اسلامی، خودروسازان، دیگر وزارتخانه‎ها و سازمان‎های مربوطه باید فعال شوند. بر اساس این گزارش، کارخانه‎های خودروسازی کشور سال گذشته حدود یک میلیون و ۲۸۰ هزار خودرو تحویل مردم داده‌اند که البته این مورد افزون بر افزایش مصرف به دلیل ناوگان فرسوده حمل‌ونقل در کشور است. بنابراین مدیریت کلان کشوری با رویکرد ساختاری و عمیق به این مساله باید برای به حداقل رساندن مصرف انرژی به ویژه بنزین تلاش کند.   
رشد ۵/۵ درصدی مصرف بنزین در آغاز سال ۹۶
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران همچنین درباره گزارش سوخت‎رسانی در ایام نوروز همزمان با افزایش سفرها، به اقدام‎های متناوب این شرکت از جمله برگزاری گلگشت‌های نوروزی برای بررسی وضع جایگاه‎ها و نحوه ارائه خدمات آنان به مسافران، از اواخر سال ۹۵ اشاره و میانگین مصرف بنزین در بازه زمانی
 25 تا ۳۰ اسفندماه سال گذشته را با ۳.۵ درصد رشد نسبت به دوره مشابه سال پیش از آن، ۹۳.۵ میلیون لیتر در روز اعلام کرد. وی افزود: میانگین مصرف بنزین از یکم فروردین ماه امسال ۸۵.۷ میلیون لیتر در روز بوده است که در مقایسه با رقم ۸۱.۲ میلیون لیتر مدت مشابه سال ۹۵، رشد ۵.۵ درصدی را نشان می‎دهد. ریاحی عنوان کرد: در بخش تامین سوخت هوایی (ATK) آمار شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران از افزایش ۵.۱ درصدی حکایت دارد، به‌طوری که سال گذشته در مجموع  68.5 میلیون لیتر بنزین به هواپیماهای کشور برای سفرهای داخلی و خارجی تحویل شد و این مقدار امسال در ۱۳ روز فروردین ماه در مجموع ۷۲.۳ میلیون لیتر بود. 
کاهش مصرف گازوئیل در ابتدای سال ۹۶
وی افزود: شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران در ۱۳ روز نخست سال ۹۶ به ۹۵۸۹ فروند سوخت هوایی تحویل داد، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۸۸۷۴ فروند بود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران گفت: مصرف گازوئیل در بازه زمانی یادشده کاهش داشته است، به‌طوری که همه‌ساله در این فصل شاهد چنین شرایطی هستیم و به همین جهت زمان خوبی برای ذخیره‌سازی این فرآورده به شمار می‎آید. ریاحی گفت: البته با وجود کاهش ۱.۴ درصدی مجموع مصرف گازوئیل در یکم تا ۱۳ فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، مصرف غیر نیروگاهی گازوئیل در ۱۳ روز امسال حدود ۱۲.۲ درصد رشد داشته است. وی افزود: میانگین مصرف نیروگاهی گازوئیل در ۱۳ روز فروردین ماه امسال ۳۳.۳ میلیون لیتر در روز بوده، در حالی که میانگین مصرف این فرآورده در مدت مشابه سال گذشته ۳۳.۸ میلیون لیتربوده است. 
توجه به بهینه‌سازی مصرف بنزین در کنار افزایش تولید این محصول 
یک کارشناس انرژی با بیان اینکه افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در مقطع زمانی ابتدای سال جدید پدیده غیرطبیعی نیست، به «کسب‌وکار» گفت: سفرهای نوروزی بخش عمده این مصرف را رقم زده است، چرا که بیشتر این سفرها – بیش از ۶۵ درصد سفرها – توسط وسایل نقلیه شخصی صورت می‌گیرد و خودروهای مورداستفاده مردم هم از نظر مصرف بنزین در وضعیت بهینه نیستند. مرتضی بهروزی‌فر، عضو موسسه مطالعات انرژی افزود: مساله‌ای که دولت از اواسط سال گذشته وعده آن را برای سال جاری داده بود، قطع واردات بنزین و خودکفایی در این محصول و همچنین ورود به باشگاه صادرکنندگان بنزین است که این امر قرار است با وارد مدار شدن پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس محقق شود. نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که عمده مصرف بنزین کشور در وسایل نقلیه فرسوده یا با تکنولوژی پایین اتفاق می‌افتد و در کنار توسعه تولید باید درباره بهینه‌سازی مصرف هم با سرعت بیشتری اقدام کنیم و در این راستا می‌توان از منابع سرشار گازی هم برای سوخت خودروها بیش از پیش بهره برد. به گفته وی، سهم ۱۵ درصدی فعلی سی‌ان‌جی در سوخت خودروها به راحتی قابل توسعه به ۴۰ درصد است و بدین ترتیب می‌توان کاهش ۳۰ درصدی در مصرف بنزین را کسب کرد. 

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.