صفحه اصلی / آمبولانس‌ها هم جریمه می‌شوند

آمبولانس‌ها هم جریمه می‌شوند

گروه کار و کارآفرینی 
به گزارش کسب و کار نیوز، با صدای آژیرش و با سرعت زیاد از میان انبوه ماشین‌ها عبور می‌کند اما عجیب این است که چند قدم جلوتر پلیس راهنمایی و رانندگی از همین آمبولانس به دلیل سرعت غیرمجاز جریمه‌ای را دریافت می‌کند که طبق قانون موظف به دریافت آن نیست. حجم انبوه ماشین‌ها و ترافیک سنگین شهری یکی از چالش‌های همیشگی آمبولانس‌های اورژانس است و جریمه شدن این آمبولانس‌ها موضوعی تکراری و همه ساله است.
 آمبولانس‌ها براساس قوانین راهنمایی و رانندگی مستثنا  از پرداخت جریمه و هزینه در مواقعی که سرعت مجاز دارند، هستند اما برخی با استفاده از مواردی قانونی‌ مانع این می‌شوند که رانندگان اورژانس بیمار را به موقع به بیمارستان برسانند. برای مثال اخیرا نیز یکی از همین رانندگان آمبولانس در شهر تبریز مبلغ ۶۰ هزار تومان در حین حمل یک بیمار به بیمارستان به‌عنوان جریمه به پلیس راهنمایی و رانندگی پرداخت کرده است و این درحالیست که دلیل جریمه وی چیزی جز انجام وظیفه نبوده است.
 نمونه دیگر این موارد قانون توقف ممنوع بود که براساس آن رانندگان اورژانس نیز حق پارک در محل‌های توقف ممنوع را نداشتند و سال گذشته همین قانون باعث شد صدای اعتراض گروه امدادی دربیاید. 
براساس بند ۱۰۰ ماده یک و مواد ۶۰ و ۱۸۶ آیین‌نامه پلیس راهنمایی و رانندگی مصوب سال ۸۴ وسایل امدادی زمان انجام ماموریت از اعمال قانون یک سری تخلفات استثنا هستند اما گاهی یک آمبولانس برای رساندن اضطراری یک بیمار در معرض خطر مرگ در صورت تخطی از این قوانین مبلغ زیادی جریمه می‌شود. رانندگان همین آمبولانس‌ها که از حقوق خود نیز گلایه دارند، می‌گویند برخی مواقع مجبورند از جیب خود هزینه‌هایی را بپردازند که بابت آن هیچ گونه تقصیری ندارند یا اینکه گاهی هم مجبور می‌شوند پا روی وجدان خود بگذارند و بی‌توجه به حال بیمار با سرعت مجاز و قانونی برای رساندن بیماران بدحال به بیمارستان حرکت کنند.مامورانی که بر اساس قوانین راهنمایی و رانندگی مجوز دارند از هر کسی جریمه بگیرند گاهی حتی برای راننده آمبولانس اورژانس آن هم در حین حمل بیمار بدحال استثنا قائل نیستند. 
اینجاست که برای خیلی‌ها سوال پیش می‌آید قوانین راهنمایی و رانندگی بر چه اساسی خود را برای دریافت جریمه از آمبولانس‌ها مجاز می‌داند؟ از آنجایی که گاهی رساندن بیماران به بیمارستان نیاز به داشتن سرعت غیرمجاز دارد، گرفتن جریمه از آمبولانس‌ها چه توجیه قانونی می‌تواند داشته باشد؟ رانندگان اورژانس‌ به چه دلیل باید جریمه کاری را بدهند که برای آن موظف شده و از سوی مراکز اورژانسی مامور به انجام آن هستند؟
بار مالی جریمه آمبولانس اورژانس
به اعتقاد کارشناسان این نوع جریمه‌ها منطقی نبوده و بار مالی‌ای جز برای مردم و افراد جامعه نخواهد داشت. نه کسی که آنها را وضع می‌کند و نه آنکه به آنها عمل می‌کند منطق درستی برای آن نخواهد داشت. جز اینکه وظایف مشاغلی چون شغل راننده اورژانس را برای صاحبان آن غیرقابل تحمل می‌کند.
از کمبود نیروی انسانی گرفته تا کمبود امکانات و تجهیزات و از جمله قوانینی که انجام وظایف آمبولانس‌ها را دشوار می‌کند از جمله موانعی است که تا حدودی ورود به فضای امدادرسانی یا پذیرش مشاغلی چون رانندگی آمبولانس اورژانس را دشوار کرده و اینک هم این مساله تکراری جریمه رانندگان آمبولانس‌های اورژانس مطرح است. 
تشخیص به موقع تخلف از غیرتخلف
داود قاسمیان، رئیس پلیس ترافیک شهری در این رابطه به «کسب و کار» می‌گوید: براساس قوانین راهنمایی و رانندگی هیچ ماموری حق دریافت جریمه از آمبولانسی که در حال انجام وظیفه است را ندارد اما آنچه باعث می‌شود ماموران برای دریافت این نوع جریمه‌ها مجاز باشند، این است که ماشین‌های اورژانس در حال انجام وظیفه نباشند و مرتکب خلاف شوند یا اینکه بخواهند از این حق قانونی خود خارج از حوزه وظایف و ماموریت‌های خود استفاده کنند. وی توضیح می‌دهد مشخصا دریافت جریمه از آمبولانس‌ها در حین انجام وظیفه کار اساسی رساندن بیماران به بیمارستان را دشوار می‌کند و حتی تهدیدی برای جان و سلامت مردم و جامعه به شمار می‌آید اما در مقابل آن سوءاستفاده از قانون نیز باعث لنگ شدن پای نظم و قانون در موارد دیگر است. در این صورت وظیفه مامور نیروی انتظامی تشخیص به موقع تخلف از غیرتخلف است. نه اینکه به بهانه قانون زحمت برخی را زیاد کنیم. 
کنترل خطرات غیرقابل جبران
قاسمیان ادامه می‌دهد حتی اگر چنین جریمه‌هایی از رانندگان دریافت شود باید به آنها مسترد شود یا اینکه آرامش خاطر رانندگان اورژانس را از این بابت به هم نریزیم. تکرار یک مورد جزئی هم در چنین مواقعی خطرات غیرقابل جبرانی خواهد داشت و کار ما هم جز کنترل این خطرات چیز دیگری نباید باشد.
براساس قوانین راهنمایی و رانندگی، رانندگان آمبولانس‌های امدادی مجاز به انجام یک سری کارها هستند که دیگر رانندگان نیستند برای مثال مجاز به توقف در محل ممنوعه، تجاوز از سرعت مجاز و سبقت از سمت راست، عبور از خط ویژه اتوبوس، عبور از طرف چپ راه و دور زدن در نقاط ممنوعه و عبور از چراغ قرمز و رعایت نکردن علائم دیگر هستند. 

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.