صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

رییس بهزیستی کشور اعلام کرد

زنان بیشتر ازمردان درمعرض اخلالات روانی‌اند

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۵۰ درصد عوامل برهم زننده سلامت روان از سن ۱۵سالگی شروع و ۷۵ درصد تا سن ۲۵ سالگی به اوج می رسد گفت: باید پیشگیری را به جد مورد توجه قرار دهیم و اجازه ندهیم این مشکلات و بیماری‌ها عود کند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۵۰ درصد عوامل برهم زننده سلامت روان از سن ۱۵ سالگی شروع و ۷۵ درصد تا سن ۲۵ سالگی به اوج می‌رسد گفت: باید پیشگیری را به جد مورد توجه قرار دهیم و اجازه ندهیم این مشکلات و بیماری‌ها عود کند.
انوشیروان محسنی بندپی در دومین جشنواره روانشناسی و مشاوره که در تالار ایوان شمس برگزار شد با بیان اینکه با شتاب گرفتن تغییرات محیطی و اجتماعی و ساختار جوامع هر روز با عواملی مواجهیم که سلامت آحاد جامعه را تحت تأثیر قرار داده که تک فرزندی، تنهایی، تغییرات اقلیمی و... از این جمله است اظهار کرد: یقیناً سلامت روان نقش کلیدی در سلامت افراد ایفا می‌کند.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت عدم رشد و تکامل یکپارچه در دوران کودکی، نابرابری و پایمال شدن حقوق شهروندی، عدم مهارت‌های زندگی، والدین دچار مخاطرات و مشکلات بسیار را از جمله عوامل برهم زننده سلامت روان برمی‌شمرد. ۵۰ درصد عوامل برهم زننده سلامت روان از سن ۱۵ سالگی شروع و ۷۵ درصد تا سن ۲۵ سالگی به اوج می‌رسد و حاکی از آن است که باید پیشگیری را به جد مورد توجه قرار دهیم و اجازه ندهیم این مشکلات و بیماری‌ها عود کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در این میان تغییرات محیطی و اجتماعی و اقلیمی تا ۷۵ درصد تأثیرگذاری منفی بیشتری نسبت به عوامل وراثتی دارند گفت: در همه تحقیقات نشان داده شده آنها که درآمد پایین‌تر دارند و بیکارند بیشتر در معرض آسیب‌های روحی و روانی اند. زنان بیشتر از مردان و همچنین آنها که تنهاترند بیشتر در معرض اختلالات روحی و روانی قرار دارند.
بندپی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد سه میلیون زن سرپرست خانوار در کشور داریم؛ زنان ما به لحاظ اقتصادی آسیب پذیرترند و بیشتر در معرض آسیب روحی قرار دارند. رشد بیکاری و بی عدالتی عوامل مستعد ساز توسعه بیماری‌های روحی و روانی به شمار می‌روند. در این میان همکاریهای بین بخشی می‌تواند مؤثر باشد. نگاه بهزیستی نگاه سیستمی، مستمر و فرایند محور است، ما ظرفیت خطوط مشاوره مان را سال گذشته در تهران و تبریز دوبرابر کردیم اما قطعاً نیازمند مداخله هستیم و تنها مشاوره تلفنی کافی نیست باید حلقه‌های این زنجیره از مشاوره تا مداخله به یکدیگر متصل شوند.