صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

کارگردان فیلم سینمایی «ماه گرفتگی»:

کمبود فیلم کمدی در جشنواره فجر امسال مشهود بود

کارگردان فیلم سینمایی «ماه گرفتگی»، جشنواره فیلم فجر را متعلق به همه مردم دانست و تصریح کرد، کمبود فیلم های کمدی و طنز در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر مشهود بود.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، در جشنواره فیلم فجر باید ترکیبی از همه نوع فیلم را دید، ولی امسال فیلم کمدی کم بود و قبل از فیلم «ماه گرفتگی» یک فیلم تلخ به نمایش درآمد در حالیکه می توانستیم به گونه ای برنامه ریزی کنیم که یک فیلم شاد پس از یک فیلم تلخ به نمایش درآید و در مجموع کشور را نیز باید اینگونه اداره کرد، چون ضمیر ناخودآگاه مردم به دنبال شادی است.
وی با طرح این سوال که «چرا فکر می کنیم یک فیلم کمدی، فیلمی ارزشی نیست؟» اظهار داشت: یک فیلم ضدارزشی زمانی معنا پیدا می کند که یک موضوع ضد ارزشی را تبلیغ کند ولی فیلمی که سالم و سرگرم کننده باشد، یا برای کودکان ساخته شود، یا حرف و پیامی درباره بحران های روز اجتماعی و سیاسی داشته باشد و حتی بعضی از رفتارهای نامعقول مسئولان را پیش بینی کند و یا برای مقابله با دشمنان هشدار دهنده باشد، همه این فیلم ها ارزشی محسوب می شوند.
کارگردان فیلم سینمایی «ریسمانی نزدیک تر از رگ» گفت: در دوران دفاع مقدس و در اوج موشک باران رژیم صدام، شاهد بودم که تلویزیون برنامه های شاد می گذاشت که هیچ ربطی به دفاع مقدس نداشت ولی برای خانواده ها مسابقه می گذاشت و مرحوم نوذری به اجرای برنامه می پرداخت که به نظرم این فیلم نیز کاری در راستای دفاع مقدس بود تا مردم را سرپا نگه دارد.
اطیابی همچنین گفت: اکنون جامعه در مقابل دشمن قرار دارد، دشمنی که می خواهد ملت ایران را ناامید و سپس تضعیف کند تا بتواند بر او حاکم شود و یکی از راه هایی که می توان مردم را در مقابل دشمن حفظ کرد، همین فیلم ها و کتاب های متنوع و ایجاد فضاهای فرهنگی و تفریحی خوب است که همه اینها لازمه یک زندگی خوب است.
ملاکی برای فیلم های مبتذل
اطیابی گفت: وقتی به ناخودآگاه ضمیر مردم مراجعه می کنیم که چه فیلمی دوست دارند، برخی خواستار فیلم های آموزنده هستند، جوانان به دنبال فیلم شاد و هیجانی، افراد میانسال در پی فیلمی که بتوانند با خانواده به تماشای آن بپردازند و دانشجویان و اساتید دانشگاه ها نیز از دغدغه های خود می گویند.
وی افزود: بنابراین باید همه مردم را راضی کرد نه این که فکر کنیم سینمای ارزشی فقط سینمای دفاع مقدس است در حالیکه همانگونه که فیلم خودم را دوست دارم و آن را ارزشمند می دانم فیلم «خوب، بد، جلف» را اگر بدآموزی نداشته باشد دوست دارم.
کارگردان فیلم سینمایی «اخلاقتو خوب کن» اظهار داشت: فیلم هایی که ناامیدی و مسائل غیراخلاقی را ترویج می کنند، هیچ سنخیتی با انقلاب ندارند و خط قرمز مردم نیز همین مساله است و هیچ شخصی دوست ندارد فیلم مبتذل ببیند. ولی ممکن است فیلم های مبتذل خارج از کشور را ببینند که آنها نیز حساب شده عمل می کنند و برای ما نقشه دارند تا روحیه و خودباوری ما را تضعیف کنند.
وی درباره فیلم هایی که ناامیدی را ترویج می کنند، گفت: شاید مصادیق این موضوع را اشتباه بگیریم. چون فیلم هایی که ناامیدی را ترویج می کنند با فیلم های اجتماعی تفاوت دارد و رسانه ها اینگونه مرزبندی می کنند. 
کارگردان فیلم «خروس جنگی» همچنین گفت:‌ فیلمی مبتذل است و ناامیدی را ترویج می کند که تلخی آن به گونه ای است که فقط کام مخاطبان را تلخ می کند و تحت عنوان فیلم اجتماعی در بعضی رسانه ها مطرح می شود و بزرگنمایی رسانه ها نیز به آن دامن می زند. 
وی افزود: باید در تشویق ها مقداری کنترل شده عمل کنیم. بزرگترها و صاحبنظران به تشویق اهالی هنر بپردازند و رسانه های جمعی نیز به طور معمول این کار را می کنند.
جشنواره فیلم فجر متعلق به انقلاب است
کارگردان فیلم «ماه گرفتگی» گفت: مالکیت فرهنگی هر هنری که از ناحیه هنرمندان کشورمان به صورت اثر درمی آید، متعلق به همه مردم است. پس نمی توانیم یک اثری را انقلابی و اثری دیگر را غیرانقلابی بدانیم. 
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه از دیدگاه من فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف» می تواند یک اثر انقلابی باشد. چون انقلاب اسلامی و نظام باید برای مردم زمینه های مختلف هنری ایجاد کند تا آثار متنوعی با پیام های مختلف خانوادگی، اجتماعی، اخلاق، انقلابی و بیداری اسلامی داشته باشد. 
اطیابی گفت: جشنواره فیلم فجر متعلق به انقلاب و مردم است و زمانی که درهای آن به روی همه تفکرها باز شود و همه در آن حضور داشته باشند، جشنواره ای موفق خواهد بود و دولت کنونی نیز اینگونه عمل می کند و نباید از این منظر انتقادی به آن وارد کرد ولی به بعضی از رفتارها، سیاست ها، مدیریت ها و برنامه ریزی های آن می توان انتقاد دوستانه و کارساز کرد.