صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

بر اساس گزارش بانک جهانی

رشد صادرات جهان آهسته‌تر می‌شود

کاهش قیمت و تضعیف تجارت جهانی ادامه دارد که باعث ایجاد شرایطی برای به چالش کشیدن صادرات کالا در بازارهای نوظهور و اقتصادهای درحال‌توسعه شده است. با توجه به چشم‌انداز اقتصاد جهانی در سال 2016، صادرات در این کشورها رشد آهسته‌تری نسبت به واردات داشته‌اند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق تهران،  تجارت راکد جهانی، سرمایه‌گذاری رام، عدم اطمینان از افزایش آن سال سخت دیگری را برای اقتصاد جهان رقم‌زده است. البته انتظار می‌رود که در سال 2017 با عقب کشیدن موانع فعالیت در بازارهای نوظهور و صادرات کالا در اقتصادهای درحال‌توسعه بهبود تدریجی رخ دهد.
رشد اقتصادی در سال 2016 در پایین‌تر حد خود پس از بحران در حدود 2.3 درصد تخمین زده‌شده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال 2017 به 2.7 درصد برسد.
با رشد در بازارهای در حال ظهور و درحال‌توسعه انتظار می‌رود که در سال 2017 موانع فعالیت برای صادرات کالا و تقاضای داخلی از بین برود.
بازارهای در حال ظهور و درحال‌توسعه (EMDEs) حدود 3.4 درصد در سال 2016 رشد داشته‌اند که کمی پایین‌تر از پیش‌بینی ماه ژوئن است.
در میان صادرکنندگان رشد 0.3 درصدی رخ داد. در این میان بهبود وضعیت در برزیل و روسیه و افزایش جزیی در قیمت کالاها، ضعف دیگر صادرکنندگان را جبران داد. در واردات کالا، رشد 5.6 درصدی در سال 2016 رخ داد که منعکس‌کننده تقاضای داخلی و سیاست‌های اقتصاد کلان بوده است.
به‌طورکلی پیش‌بینی می‌شود که رشد EMDEs در سال 2017، 4.2 درصد و برای سال 2018-19، 4.7 درصد باشد. این وضعیت می‌تواند به‌طور عمده در بهبود صادرکنندگان کالا اثرگذار باشد.
رشد صادرات در خاورمیانه و شمال افریقا چگونه است؟
برای اقتصادهای صادرکننده نفت، باوجود رشد قوی صادرات در جمهوری اسلامی ایران، بهبود ایجادشده است. اما این رشد در سال 2018 کمی کندتر از حد انتظار در اواسط سال 2016 می‌شود. این موضوع هم به دلیل برنامه تثبیت مالی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و عراق و محدودیت ظرفیت تولید نفت عراق است.