صفحه اصلی / اقتصادی / اشتغال و تعاون / سه کالایی که بیشترین تغییر قیمت را در اردیبهشت داشتند
سه کالایی که بیشترین تغییر قیمت را در اردیبهشت داشتند

سه کالایی که بیشترین تغییر قیمت را در اردیبهشت داشتند

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که قیمت دو قلم کالای خوراکی در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه قبل بیش از ۱۰ درصد رشد داشته و روغن مایع، شکر و قند سه کالایی است که بیشترین تغییر قیمت را داشته اند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، تامین غذا و خوراکی همواره یکی از نیازهای اولیه بشر بوده و بر این اساس هرچه قیمت اقلام غذایی در بازار افزایش یابد، همچنان تقاضا نسبت به آن وجود دارد چرا که حیات انسانها به این دسته کالاها وابسته است به همین دلیل کوچکترین افزایش یا تغییر قیمتی در بازار اقلام مصرفی غذایی بر زندگی آحاد مختلف جامعه اثر می گذارد و معیشت آنها را تحت شعاع قرار می دهد.

مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار با توجه به اهمیت موضوع رفاه و معیشت، گزارشی درخصوص تحلیل آماری تغییرات قیمت اقلام خوراکی درخانوارهای شهری ارائه کرده است که می تواند در برنامه ریزی و تصمیم سازی و تحلیل‌های تخصصی مفید و مثمرثمر واقع شود.

بر اساس گزارش مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار، قیمت برخی اقلام خوراکی طی اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل از آن به گونه ای بوده است که در ۲ قلم از کالاهای منتخب تغییرات بیش از ۱۰ درصد بوده و بیشترین افزایش قیمت در کالاهای منتخب مربوط به روغن مایع با ۲۲.۳ درصد، شکر با ۱۰.۳ درصد و قند با ۹.۴ درصد است.

البته در ۴ قلم از کالاهای منتخب تغییرات منفی بوده و بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوجه فرنگی، خیار، ‌سیب زمینی و موز بوده است.

سه کالایی که بیشترین تغییر قیمت را در اردیبهشت داشتند

همچنین مقایسه متوسط قیمت اقلام خوراکی در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل حاکی ازآن است که ۴ قلم از کالاهای منتخب با تغییر قیمت بیش از ۱۰۰ درصد همراه بوده اند به نحوی که بیشترین افزایش قیمت شامل حال سیب زمینی، برنج ایرانی درجه یک، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی شده است.

البته طی این مدت، سه قلم کالا شامل چای خارجی بسته ای، موز و گوشت گوسفندی با کمترین افزایش قیمت روبه رو بوده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج این گزارش، بررسی نمودار قیمت اقلام منتخب در مقایسه با روند تغییرات آن با حدود مطلوب، هشدار و بحرانی قیمتها نشان می دهد در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، متوسط قیمت حدود ۸۷.۵ درصد اقلام منتخب شامل برنج ایرانی درجه یک، برنج خارجی درجه یک، مرغ ماشینی، شیر پاستوریزه، ماست پاستوریزه، پنیر ایرانی پاستوریزه، تخم مرغ ماشینی، کره پاستوریزه، روغن مایع، موز، پرتقال، سیب، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا چیتی، عدس، قند، شکر، رب گوجه فرنگی و چای خارجی بسته ای فراتر از حد بحرانی قیمتها و متوسط قیمت اقلام خوراکی مانند گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوساله و پیاز نیز در محدوده هشدار قرار دارند.

همچنین مطالعه کنید:

۳۲درصد جویندگان کار از طریق کاریابی ها به کارگمارده شدند

به گزارش کسب و کار نیوز ، مطابق آمار و اطلاعات بارگذاری شده در وزارت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.