به گزارش کسب و کار نیوز، افغانستان در نامهای به کمیته تحریمهای شورای امنیت نوشته که پاکستان درباره قصد خود برای میزبانی از نمایندگان طالبان، که قرار است فردا (دوشنبه) صورت بگیرد، با حکومت کابل مشورت نکرده است.
حکومت افغانستان گروه طالبان را تهدیدی برای صلح و ثبات افغانستان میخواند و میگوید ۹ تن از اعضای هیأت مذاکرهکننده این گروه که قراراست رهسپار پاکستان شوند، در فهرست سیاه سازمان ملل قرار دارند.
منابع مطلع به بیبیسی گفتهاند، در نامه دولت افغانستان آمده که اجازه دادن به طالبان برای سفر به اسلامآباد و دیدار با مقامات پاکستانی، به معنای به رسمیت شناختن این گروه است.
پاکستان یکی از انگشتشمار کشورهایی بود که حکومت طالبان (۱۹۹۶-۲۰۰۱) را در افغانستان به رسمیت شناخت.
پیشتر، دولت افغانستان از شرکت طالبان در نشست دو روزه مسکو نیز به سازمان ملل شکایت کرده بود.
منابعی در وزارت خارجه افغانستان به بیبیسی گفته بودند که پیش از نشست مسکو، هرگاه هیأتی از طالبان میخواست به کشوری سفر کند، نخست سازمان ملل با دولت افغانستان مشورت میکرد.
سه روز پیش، طالبان در خبرنامهای اعلام کرد که اعضای هیأت این گروه در سفر به اسلامآباد، با عمران خان، نخستوزیر پاکستان نیز دیدار خواهند داشت. این نخستین بار است که گروه طالبان از دیدار نمایندگان خود با یک رهبر یک کشور همسایه افغانستان خبر میدهد.
در اعلامیه گروه طالبان همچنین گفته شده که پس از نشست اسلامآباد، گفتوگوهای نمایندگان این گروه با آمریکا در ۲۵ فوریه در دوحه قطر ادامه خواهد یافت.
نمایندگان طالبان تاکنون چهار بار با هیأت آمریکایی به ریاست زلمای خلیلزاد، نماینده این کشور برای صلح افغانستان دیدار کردهاند.
دولت پاکستان از روند گفتوگوهای آمریکا و طالبان حمایت کرده و گفته که زمینه گفتوگوها را این کشور فراهم کرده است.
در همین راستا پاکستان حدود سه ماه پیش ملأ عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان را به درخواست زلمای خلیلزاد از زندان این کشور آزاد کرد و حالا او به عنوان رئیس جدید دفتر سیاسی طالبان در قطر تعیین شده است.
نمایندگان طالبان در گفتگوهای مستقیم با آمریکا و رهبران سیاسی افغانستان، همواره حکومت افغانستان را نامشروع خوانده و گفتهاند که حاضر نیستند با آن مذاکره رو در رو کنند. این گروه همچنین قانون اساسی افغانستان را بیاعتبار میخواند.
انتهای پیام