صفحه اصلی / سیاسی / سیاست خارجی و هسته ای / “کارگروه بررسی مسائل ایران” در وزارت خارجه آمریکا را باید جدی گرفت

یک کارشناس مسایل بین‌الملل:

“کارگروه بررسی مسائل ایران” در وزارت خارجه آمریکا را باید جدی گرفت

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: تشکیل کارگروه بررسی مسائل ایران در وزارت خارجه آمریکا از سوی پمپئو پیگیری سیاست "تقابل" با ایران و به معنای افزایش نفوذ نومحافظه‌کاران در کاخ سفید است.

قهرمان پور

رحمان قهرمان‌پور با اشاره به تشکیل کارگروه بررسی مسائل ایران در وزارت خارجه آمریکا به سرپرستی برایان هوک اظهار کرد: از نگاه درون سازمانی در آمریکا رقابت مستمر و جدی بین وزارت خارجه و دفاع درباره سیاست خارجی وجود دارد اما در نهایت این کاخ سفید است که حرف آخر را می‌زند. از این منظر در تحلیل سازمانی این اتفاق به معنای تلاش وزارت خارجه  برای گرفتن سهم بیشتر در وزارت خارجه آمریکا در قبال ایران است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، وی در ادامه گفت: در دوران ترامپ خط مشی ویژه‌ای در حوزه سیاست خارجی دنبال شد که به نوعی همه نهادهای موثر در سیاست خارجی آمریکا را دور زد و خودش در راس دست به اقدام زد از جمله در موضوع کره شمالی و روسیه و سیاست خارجی از بالا به پایین را در دیپلماسی پیش گرفت. در پیگیری سیاست خارجی همیشه روند به این گونه است که اول کارشناسان وارد می شوند و سپس در سطح وزیران خارجه مساله پیگیری می‌شود و در نهایت به سطح رییسان جمهور منتقل و مساله نهایی می‌شود. اما ترامپ این روند را معکوس کرده است. خودش ابتدا مساله را کلید می‌زند و سپس آن را در اختیار وزیران خارجه و کارشناسان قرار می‌دهد. این یک خرق عادت سازمانی در نظام تصمیم‌گیری آمریکاست و بیش‌تر از این‌که ضررش به چشم کشورهای دیگر رود متوجه خود آمریکا و وزارت خارجه این کشور است.

این کارشناس مسایل بین‌الملل در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند این اقدام در وزارت خارجه آمریکا در آستانه انتخابات کنگره و مشکلات داخلی بیش‌تر تبلیغاتی است، گفت: فارغ از این‌که این اقدام دلایل داخلی و تبلیغاتی دارد باید به آن از سوی ایران جدی نگاه شود. بعد از تشکیل چنین کارگروهی در وزارت خزانه‌داری آمریکا شاهد بودیم که فشارها به ایران در این حوزه تا چه اندازه افزایش یافت و تشکیل این کارگروه در وزارت خارجه می‌تواند به افزایش فشارها در حوزه سیاسی و بین‌المللی منجر شود.

قهرمان‌پور در پاسخ به این پرسش که با توجه به پیگیری سیاست‌ “تقابل و مذاکره” که به طور همزمان از سوی آمریکا درباره ایران اعلام می‌شود چقدر باید این اقدامات را جدی گرفت؟ گفت: واقعیت این است که اگر بخواهیم بر روی اظهارات مقامات آمریکایی متمرکز شویم تصویر روشنی نمی‌بینیم. برخی می‌گویند این اقدام فشار را بر ایران بیشتر می‌کند و به دنبال مهار همه‌جانبه ایران هستند اما برخی می‌گویند می‌خواهند مسیر مذاکره با ایران را هموار کنند. در عین حال مساله این است که برای احیای مسیر مذاکره با ایران نیازی به تشکیل چنین کارگروهی نیست، مگر برای برجام چنین کارگروهی تشکیل شد، از این رو معتقدم “کارگروه بررسی مسائل ایران در وزارت خارجه آمریکا” به سرپرستی برایان هوک و با هدایت مایک پمپئو در راستای بهبود مسیر مذاکره نیست بلکه بیش‌تر در راستای اعمال فشار بیش‌تر به ایران است.

وی ادامه داد: پمپئو تلاش دارد محترمانه و مودبانه سیاست ترامپ درباره ایران را در مسیری که خودش می‌خواهد یعنی مسیر “تقابل” پیش ببرد. بنابراین باید این کارگروه را جدی گرفت و این به معنای افزایش نفوذ نومحافظه‌کاران در کاخ سفید است. نومحافظه‌کاران نگران هستند ترامپ حرفش درباره مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران را محقق کند و بر خلاف خواست آنها در مسیر تنش‌زدایی با ایران پیش برود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رییس سازمان انرژی اتمی: گروسی اگر می‌خواهد می‌تواند به ایران بیاید اما نمی‌توانیم بپذیریم بیایند بگویند ایران «سایت اعلام نشده» دارد / جایی که گاوداری است و در آن آهن قراضه می‌فروشند، چطور می‌تواند سایت هسته‌ای باشد؟

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از انتخاب، محمد اسلامی با تاکید بر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.