صفحه اصلی / اسلایدر / ۸۷ درصد تعرفه‌های تجاری بین ایران و اوراسیا صفر می شود/توافق تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا
۸۷ درصد تعرفه‌های تجاری بین ایران و اوراسیا صفر می شود/توافق تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا

۸۷ درصد تعرفه‌های تجاری بین ایران و اوراسیا صفر می شود/توافق تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا

کسب و کار نیوز- معاون سازمان توسعه تجارت گفت: تا پیش از پایان سال میلادی توافق تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا نهایی و بیش از ۸۷ درصد تعرفه‌های تجاری صفر خواهند شد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، سید محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت گفت:‌بعد از حدود ۵ سال مذاکرات فشرده می‌توانیم اعلام کنیم که تا پیش از پایان سال میلادی توافق تجارت آزاد بین ایران و  ۵ کشور اوراسیا نهایی خواهد شد؛ به این معنا که بیش از ۸۷ درصد کالا‌های تجاری تعرفه صفر خواهند داشت.

او تاکید کرد: این اتفاق ظرفیت بی نظیری برای جهش تجارت کشور ایجاد خواهد کرد چرا که در همین مدت به صورت آزمایشی و با توافقات موقت از این شرایط استفاده کردیم، ظرفیت تجارتمان با اورسیا دو برابر شد و به حدود ۵ میلیارد دلار رسید، اما آمار‌ها چند برابر شدن تجارت ایران و اورسیا را پیش بینی می‌کند. همه زیرساخت‌ها برای این کار آماده شده و ظرفیت بخش خصوصی هم به کار گرفته شده است تا به زودی شاهد جهشی در تجارت کشورمان باشیم

قنادزاده درباره برنامه ریزی‌های انجام شده برای داشتن بهره گیری مناسب از این توافق و جلوگیری از بروز زیان برای کشور گفت: یکی از دلایل طولانی شدن مذاکرات برنامه ریزی درست برای تجارت آزاد بود؛ تلاش شده عمده کالا‌هایی که در لییست تجارت آزاد قرار می گیرند کالا‌هایی باشند که در آن‌ها مزیت رقابتی داریم یا کالا‌هایی که نیاز اساسی در کشور به واردات آن وجود دارد. برنامه مطالعه شده‌ای ریخته شد تا این تجارت آزاد به توسعه صادرات محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر و واردات کالا‌های مورد نیاز کشور منجر شود.

معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: همه کشور‌ها در حال تلاشند تا هر چه زودتر کنار هم جمع شده و این توافق را امضا کنیم، اما پیش از امضا ما فعالیتمان برای بهره گیری از این توافق را آغاز کرده‌ایم. در سفر اخیر آقای مخبر به بلاروس به صورت مفصل درباره استفاده از این ظرفیت بحث شد؛ مذاکراتمان با کشور روسیه هم در جریان است. همه تلاشمان برای استفاده حداکثری از این ظرفیت است.

ضرورت بهبود روند تولید

مسعود دانشمند، اقتصاددان

باید با پیمان‌های منطقه‌ای و تعریف یک واحد پولی فرضی، دلار را از مبادلات خود حذف کنیم. البته در حال حاضر سیستم تهاتری نیز راهکار مؤثری برای کاهش تأثیرپذیری دلار در اقتصاد ایران است.

از سوی دیگر تغییر سیاست‌ خارجی دولت و تعامل با کشورهای همسایه مثل عربستان مثبت است. به‌ طور کلی هر چقدر با دنیا تعامل داشته باشیم به سود کشور است. این بحث را باید فارغ از مسائل سیاسی، بلکه از منظر اقتصادی نگاه کرد. تعامل و تقویت مبادلات تجاری با کشورهای مختلف به سود اقتصاد ملی است و می‌تواند داد و ستدهای مالی بین المللی را در یک بستر منطقی و امن میسر کند.

همچنین باید دولت به منظور بهبود روند تولید در کشور حل مشکلات مربوط به حوزه بین‌المللی اقتصاد را در اولویت قرار دهد. زیرا حل مسائل بانکی بین‌المللی، FATF و… می‌تواند مسیر افزایش تولید را تسهیل کرده و حجم تولید در کشور را دستخوش تغییرات قابل توجهی می‌کند.

البته ذکر این نکته نیز ضروری است که تمامی فروش و خرید کالا‌ها از قبیل گندم، نفت و… در جهان بر اساس دلار است. در عمل همچنان شاهد پادشاهی دلار هستیم و برای به زیر کشیدن آن باید یک سیستم تهاتری را جایگزین کرد. اما سازوکار حذف دلار از مبادلات جهانی وجود دارد و حتی در یک برهه زمانی، ایران نیز از این سازوکار بهره برده است.

هر زمانی که بتوانیم ارزش افزوده صادر و از محل صادرات ارزش افزوده نیازهای کشور را برطرف کنیم، اقتصاد کشور شکوفا می‌شود. مشکل عمده این است که تولید ارزش افزوده نداریم و جایگاه ما در زنجیره تولید ارزش افزوده پایین است. باید مقایسه کرد که روی محصولات صادرات مختلف چقدر کار انجام شده است.

همچنین مطالعه کنید:

الزام صدور صورتحساب الکترونیکی از اول مهرماه

به گزارش کسب و کار نیوز، پیرو اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص شرایط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.