شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز، مذنب یادآور شد: ارزیابی توسط تیم مشترک وزارت راه و شهرسازی متشکل از سازمان ملی زمین و مسکن، قرارگاه مسکن، معاونت شهرسازی و معماری، شرکت عمران شهرهای جدید، بازآفرینی شهری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بانک مسکن با وزارت کشور متشکل از دفتر فنی وزارت کشور انجام میشود.
به گفته وی، مسائل و مشکلات موجود در اجرای نهضت ملی و تولید مسکن در استانها اعم از تامین زمین، تسهیلات و همچنین مراحل مختلف اجرا از سوی این تیم مشترک ارزیابی و در جهت رفع موانع و مشکلات در گام نخست در شورای مسکن استان با حضور استاندار اقدام خواهد شد. چنانچه مشکلات در سطح استان حل نشوند در گام بعدی در سطح ملی مسائل طرح و پیگیری برای حل و فصل مشکلات خواهد شد.
مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان توضیح داد: چهاردهمین سفر طی دو روز به استان خوزستان انجام شد. در طی این سفر از شهرهای الوان، دزفول، اندیمشک، شهر جدید رامین و شهر جدید شیرینشهر و اهواز بازدید شد و مسایل متعدد استان در اجرای مسکن اعم از تامین زمین، تسهیلات و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی بررسی و احصا شدند.
مذنب ادامه داد: در بازدیدهای انجام شده تعدادی از پروژههای طرح نهضت ملی مسکن برای هفته دولت قابلیت افتتاح دارند. همچنین در خصوص کمبود خدمات روبنایی در شهرهای جدید شیرین شهر و شهر جدید رامین مقرر شد تا با ارایه مشوقهایی به دستگاههای خدمات رسان برای تامین خدمات روبنایی این شهرهای جدید اعم از آموزشی، بهداشتی، امنیتی و سایر موارد همکاری تقویت شود تا هر چه سریع تر سکونت در این شهرها رونق بیشتری پیدا کند. وی تاکید کرد: باید ضرباهنگ عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در استان خوزستان سرعت بگیرد.
پیشرفت مسکن ملی با انبوه سازان حرفه ای
حسن محتشم، کارشناس مسکن
در شرایط کنونی تهیه مسکن بسیار سخت شده است. افرادی که صاحب مسکن نیستند، امکان تهیه و تامین نقدینگی برای خرید مسکن را ندارند. بر این اساس می توان عنوان کرد که تقاضا در بازار مسکن مخفی مانده است.
دولت باید شرایط عمومی اقتصاد را بهبود ببخشد. نگاه مثبتی در حوزه دیپلماسی کشور طی اسفندماه سال ۱۴۰۱ شکل گرفت که منجر به پیگیری از افزایش قیمت ارز و مانع از ریزش ارزش پول ملی شد. اگر دیپلماسی و نگاه فعال دولت در اقتصاد کلان کشور همچنان ادامه پیدا کند، می توانیم بر پیشگیری تورم در حوزه مسکن امید داشته باشیم. این موضوع در ارتباط باسیاست های اتخاذی دولت می باشد.
به تبع سیاست های مثبت مهار تورم بخش مسکن نیز می تواند امیدوار باشد و از جهش قیمتی پرهیز کند. رکود تورمی یکی دیگر از راهکارهای دولت است. دولت می تواند پول و نقدینگی را از مسیر سیستم بانکی مدیریت کند که خود راهی پرهزینه و دشوار است. از طرفی دیگر این راهکار ممکن است شرایط سختی را نیز به جامعه تحمیل کند. ضرورت دارد در حوزه مسکن افزایش تولید داشته باشیم.
اجرای پروژه نهضت ملی مسکن نیز گامی موثر خواهد بود. لازمه اجرای این پروژه بهره گیری از سازندگان حرفه ای، انبوه سازان و افراد دست اندرکار متخصص در وزارت راه و شهرسازی است. راه اندازی پروژه ها می تواند زمینه ساز اجرا و افزایش تولید مسکن باشد. او در پایان این گفت وگو عنوان کرد: دولت اگر بخواهد در بخش مسکن کمکی به مردم بکند، باید نهضت ملی مسکن را با سازنده های حرفه ای مانند انبوه سازان و مشارکت آن ها آغاز کند. بی شک افزایش تولید مسکن موجب ایجاد اشتغال و عامل کنترلی در پیشگیری از افزایش قیمت ناشی از تقاضا در بازار مسکن خواهد شد.