صفحه اصلی / کارآفرینی / اخبار و رویدادهای کارآفرینی / نرخ تشکیل سرمایه در صنعت کشور منفی است
نرخ تشکیل سرمایه در صنعت کشور منفی است

حسین سلاح ورزی در همایش هفته کارآفرینی در اتاق اهواز

نرخ تشکیل سرمایه در صنعت کشور منفی است

کسب و کار نیوز - حسین سلاح‌ورزی، نائب رئیس اتاق ایران و رئیس سازمان ملی کارآفرینی در همایش بزرگداشت هفته کارآفرینی در اتاق اهواز، نسبت به کاهش ظرفیت تشکیل سرمایه در کشور بخصوص در حوزه صنعت ابراز نگرانی کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از اتاق ایران،  به عقیده او در طول هرکدام از برنامه‌های توسعه، باید یک‌سوم از رشد اقتصادی مورد انتظار از محل افزایش بهره‌وری تأمین می‌شد؛ اما این مسئله مورد بی‌توجهی قرار گرفت.

رئیس سازمان ملی کارآفرینی با ابراز نگرانی از کاهش ظرفیت تشکیل سرمایه در کشور بخصوص در حوزه صنعت، گفت: واقعیت اقتصاد کشور این است که ایجاد فرصت‌های اشتغال و ارزش‌افزوده با محدودیت روبه‌رو شده است.

حسین سلاح ورزی در همایش گرامیداشت هفته کارآفرینی که در محل سالن همایش‌های اتاق اهواز برگزار شد، تصریح کرد: سیاست‌گذاران و قانون‌گذاران طی ۳۰ ساله گذشته ۶ برنامه توسعه‌ای را در حوزه‌های اقتصادی تدوین کرده‌اند که برای هر دوره از آن هدف‌گذاری‌هایی تعیین شد.

او ادامه داد: در این هدف‌گذاری‌ها رشد اقتصادی ۸ درصدی دنبال می‌شود که در طول هرکدام از برنامه‌های توسعه، باید یک‌سوم از این رشد از محل افزایش بهره‌وری تأمین شود.

سلاح ورزی با بیان اینکه کشور در طول برنامه‌های توسعه تقریباً نتوانسته به میزان رشد تعیین شده و افزایش بهره‌وری دست پیدا کند، گفت: قرار بود ایران تا سال ۱۴۰۴ به‌واسطه سند چشم‌انداز و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به قدرت اول منطقه تبدیل شود.

قائم‌مقام دبیر شورای ملی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی افزود: تقریباً در سال‌های اخیر علاوه بر موضوع اقتصاد مقاومتی، به بحث توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان توجه ویژه‌ای شده است که این امر ناشی از تأکیدات مقام معظم رهبری است.

او با اشاره به دیدار اخیر تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصاد با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: با توجه به تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی، ایشان موضوع تکمیل زنجیره ارزش را با اهمیت عنوان کردند و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان را ضروری دانستند.

سلاح ورزی با اشاره به تصحیح نگاه‌ها نسبت به موضوع کارآفرینی و کسب‌وکارهای مبتنی بر نوآوری، بیان داشت: اما واقعیت این است که هنوز نتوانسته‌ایم بستر، زیرساخت و شرایط لازم را برای رشد و توسعه کسب‌وکارهای این حوزه فراهم کنیم.

او ادامه داد: مجمع جهانی اقتصاد و شورای رقابت‌پذیری و همچنین مجمع جهانی مالکیت معنوی هر ساله میزان نوآوری کشورها را بر اساس شاخص‌های تعیین شده، رتبه‌بندی می‌کند و این در حالی است که ایران باوجوداینکه در طول ۱۰ سال گذشته نتوانسته در زمینه‌های رقابت‌پذیری و سهولت کسب‌وکار دستاورد خوبی داشته باشد، اما در حوزه نوآوری جایگاه خود را بهبود بخشیده است.

قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به جایگاه ۱۲۹ ایران در زمینه شاخص‌های نوآوری طی سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی توانسته جایگاه ۶۱ دنیا را در حوزه شاخص‌های نوآوری کسب کند.

سلاح‌ورزی ادامه داد: در حالی ایران توانسته این جایگاه را کسب کند که کشورهای منطقه مانند امارات، کویت، ترکیه و قطر از جمهوری اسلامی جلوتر هستند.

رئیس سازمان ملی کارآفرینی با بیان اینکه شاخص‌های جهانی نوآوری دارای زیرشاخه‌هایی است، گفت: در شاخص‌های جهانی نوآوری ایران در بخش نهادها و مقررات جایگاه ۱۱۶ را به خود اختصاص داده که جایگاه مناسبی نیست؛ با این تفاوت که ازنظر تولید و تشکیل شرکت‌های استارتاپی و نوآوری توانسته جایگاه خوبی داشته باشیم.

تمرکز خوزستان بر روز تقویت اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی

رئیس سازمان ملی کارآفرینی در بخش دیگری از این همایش به ظرفیت‌های خوب استان به‌منظور تقویت اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی اشاره کرد و افزود: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و کشاورزی حوزه‌هایی هستند که به‌صورت تخصصی می‌تواند زمینه این تقویت را فراهم کند.

سلاح ورزی خاطرنشان کرد: برای ایجاد و توسعه زنجیره ارزش اقتصادی، در این بخش‌ها نیاز است تا مجموعه‌ای از رویدادها در استان تعریف شوند.

او تأکید کرد: سازمان ملی کارآفرینی آمادگی هرگونه حمایت از اقدامات و رویدادهایی که منجر به تقویت توسعه اکوسیستم کارآفرینی در استان شود را دارد.

مقدمات توسعه اکوسیستم کارآفرینی در خوزستان فراهم می‌شود

رئیس اتاق اهواز نیز در این همایش گفت: با استفاده از ظرفیت پارلمان بخش خصوصی، تلاش می‌شود تا مقدمات لازم برای فراهم آوردن زمینه توسعه اکوسیستم کارآفرینی در استان فراهم شود.

شهلا عموری ضمن اشاره به برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدتی جهت ارائه خدمت به کارآفرینان افزود: به همین منظور با برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و کاربردی، الگوی مناسبی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده‌ایم.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان به انجام مکاتبات انجام شده رئیس سازمان ملی کارآفرینی با استانداری‌های سراسر کشور برای تشکیل شورای سیاست‌گذاری کارآفرینی اشاره کرد و گفت: درصورتی‌که دبیرخانه این شورا تشکیل شود، برنامه‌ریزی‌های صحیحی به‌منظور حمایت از ایده‌های برتر کارآفرینان انجام خواهد شد.

عموری ادامه داد: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بستر مناسبی است تا کارآفرینان با حضور خود به ارائه مشکلات و چالش خود بپردازند.

رئیس اتاق اهواز خاطرنشان کرد: این مشکلات به‌صورت مداوم مورد پیگیری قرار می‌گیرند تا در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع آنها اقدام شود.

همچنین مطالعه کنید:

طرح کالابرگ در ۱۴۰۳ ادامه می‌یابد/ امسال کسری بودجه نخواهیم داشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.