صفحه اصلی / استان ها / بوشهر / ‌اجرای طرح‌های گردشگری روستاها در بوشهر در ایام نوروز
‌اجرای طرح‌های گردشگری روستاها در بوشهر در ایام نوروز

یک مسئول عنوان کرد:

‌اجرای طرح‌های گردشگری روستاها در بوشهر در ایام نوروز

‌مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر با تاکید بر لزوم توجه به بخش گردشگری و اهمیت روستاها در این حوزه گفت: گردشگری به عنوان یکی از فرصت های توسعه و زمینه‌های مشخص متنوع سازی اقتصاد روستایی، آثار و پیامدهای گسترده ای را بر جای می‌گذارد.

فاطمه دهقانی

‌به گزارش کسب و کار نیوز، فاطمه دهقانی با اشاره به رشد گردشگری روستایی طی سالهای اخیر، اظهار کرد: تقویت مبانی و آشنایی با تجربیات مختلف در حوزه‌ گردشگری ضروری بوده و می تواند پایه و شالوده‌ای برای توسعه ‌روستایی استان باشد. افزایش سفر به نواحی روستایی، اتفاقی است که در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.

وی ادامه داد: با وجود نقشی که گردشگری در توسعه ‌اقتصادی مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی ایفا می کند، توسعه ای همگام در مناطق روستایی استان صورت نپذیرفته است. ما به دنبال تغییرات در سطوح محلی جوامع روستایی جهت ایجاد بهبود شرایط اقتصادی بوده ایم.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر، با برشمردن اهداف این طرح خاطرنشان کرد: تولید درآمد، ایجاد اشتغال، معرفی فرصت های سرمایه گذاری و هویت بخشی از جمله اهداف پروژه توسعه روستایی استان به شمار می رود که به شکل برگزاری نمایشگاه، آماده سازی خانه های روستایی برای اقامت گردشگران و نمایش فرهنگ روستایی و همچنین بهبود شرایط استفاده از جاذبه‌های گردشگری ناشناخته و کمتر شناخته شده روستایی انجام گرفته است.

دهقانی افزود: مساله اصلی برای ما، مدیریت اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی روستاها در صورت حضور گردشگران است. حضور گردشگران در روستاها به علت فرار از شلوغی شهر، روستاها را به عنوان مقصدی مناسب برای مناطق شهری تبدیل کرده است.، اما آنچه به صورت عملی اتفاق افتاده، عدم استفاده و بهره برداری اقتصادی روستا از خیل عظیم گردشگرانی است که خصوصا در تعطیلات نوروز به این مناطق سرازیر می گردند.

وی اظهار کرد: پروژه توسعه روستایی در نظر دارد تا با استفاده از پتانسیل های موجود در ۲۴ روستای منتخب، الگوی مناسبی برای توسعه ی اقتصادی در اختیار دهیاری ها و روستائیان قرار دهد.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر با اشاره به اجرای طرح های گردشگری روستاها در ایام نوروز گفت: پروژه گردشگری «بوشهر؛ توریسم ۲۰۲۲» که از نیمه دوم سال ۹۷ در استان بوشهر با همکاری معاونت عمرانی استانداری بوشهر و اداره کل میراث فرهنگی استان شروع شده، گام مهمی برای توسعه گردشگری در این استان است. بر همین اساس در گام اول اجرای این پروژه اقدامات زیربنایی در استان آغاز شد و بر همین اساس سه شهر و ۲۴ روستا و ۲ منطقه عشایری به عنوان مقاصد گردشگری در نوروز ۹۸ معرفی شده اند.

دهقانی با بیان اینکه مردم استان بوشهر همواره به مهمان نوازی مشهور بوده اند، ادامه داد: قطعا با اجرای دقیق و باکیفیت این پروژه شاهد ورود گردشگران بیشتری به استان و مناطق روستایی و استفاده از جاذبه‌های گردشگری استان بوشهر خواهیم بود.

وی ادامه داد: احداث و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در قالب ۲۵۰ اقامتگاه و خانه مسافر و چادرهای عشایری ویژه همراه با امکانات متنوع تفریحی و رفاهی و به‌ ویژه امکانات اقامتی درخور شان گردشگران برای اقامت شبانه‌روزی از مهم ترین اقداماتی بوده که طی چند ماه اخیر توسط دهیاران و مردم روستاهای هدف فراهم شده است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر تاکید کرد: چارچوب اصلی طرح بوشهر توریسم بر پایه اقداماتی چون استقرار بازارچه فروش محصولات صنایع دستی بومی و محلی با هدف زنده نگه داشتن میراث فرهنگی و هنری استان و ایجاد درآمد پایدار از محل توانمندی‌های روستائیان، ساماندهی گردشگری دریایی و پیش بینی برنامه های متنوع در این راستا، ایجاد اقامتگاههای بوم‌گردی روستایی و به تبع آن فرصت تجربه زندگی روستایی جهت علاقه مندان، برپایی چادرها و کمپ های ویژه اسکان گردشگران، برگزاری جشنواره ها، بازی‌ها و مسابقات بومی و محلی و… استوار است.

وی عنوان کار را پروژه توسعه گردشگری استان بوشهر یا بوشهر توریسم خواند و افزود: معرفی جاذبه های گردشگری استان از طریق سایت بوشهر توریسم ۲۰۲۲ و اپلیکیشن بوشهر توریسم و همچنین صفحه اینستاگرامی که برای این کار پیش بینی شده، انجام گرفته است. پایگاه www.bushehrtourism2022.com و www.bushehrtourism.ir برای معرفی جاذبه های گردشگری استان در نظر گرفته شده و در حال حاضر اطلاعات روستاها و کلیپ ها و عکس هایی از جاذبه های ۲۴ روستای هدف همراه با لیست اقامتگاهها و آدرس و شماره تلفن آنها در این پایگاه قرار داده شده است.

‌دهقانی با اشاره به چشم انداز آینده این پروژه عنوان کرد: معرفی جاذبه ها و پتانسیل‌های گردشگری استان، توسعه زیرساخت‌های گردشگری، شناسایی و حمایت از فرصتهای سرمایه گذاری در بخش گردشگری و صنایع، ایجاد اشتغال و درآمد پایدار با استفاده از ظرفیت‌های روستایی و عشایری، احیاء و زنده نگهداشتن آداب و رسوم و فرهنگ روستایی، ایجاد شبکه های بازاریابی در جهت ارتباط مستمر و هدفمند مناطق گردشگری، جذب گردشگر و رونق همه جانبه، ایجاد نشاط و تحرک اجتماعی و اقتصادی در مناطق روستایی و عشایری، بهره گیری از فرصت حضور گردشگران از کشورهای مختلف، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در کشور قطر و قرابت فرهنگی، تجاری و جغرافیایی ایران و به ویژه استان بوشهر با این کشور از دیگر اهداف بوشهر توریسم هستند.

وی تصریح کرد: استان ما از فرهنگ ها، آداب و رسوم، جشن ها و پیشینه ی تاریخی غنی و خاصی برخوردار است، این فرهنگ ها و آداب و سنن می توانند جاذبه های خاص و قدرتمندی برای توسعه گردشگری داخلی و جذب گردشگران خارجی محسوب شوند. برای حفظ و زنده نگه داشتن این میراث کهن و معرفی این جاذبه ها توسعه گردشگری روستایی و بوم گردی یکی از بهترین و موثرترین راهکارها می باشد.

مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر اظهار کرد: از مشخصه های اصلی گردشگری روستایی و بوم گردی می توان به مواردی مانند وجود فضاهای گسترده و باز اشاره کرد که در پروژه بوشهر توریسم سعی شده است با استفاده از موجودیت های فعلی روستاها و با آشنایی روستاییان استان با موضوع گردشگری زمینه ‌رونق روستاها را فراهم کرده و گردشگری و بوم گردی را به منبعی پایدار برای درآمدزایی روستاییان تبدیل کرد.

وی افزود: گردشگری روستایی با ایجاد درآمد برای محلی ها می تواند به حفظ و گسترش مشاغلی مانند خرده فروشی، حمل و نقل منطقه کمک کند. همچنین روستایی ها با فروش مستقیم محصولات خود  که از طریق برپایی نمایشگاهها در ایام نوروز در روستاهای هدف گردشگری پیش بینی شده می توانند درآمد بیشتری داشته باشند و علاوه بر آن با احساسی که از ارزشمند بودن اشتغال در صنایع دستی و تولید محصولات بومی به روستاییان دست می دهد، هر چه بیشتر به حفظ میراث غنی خود ترغیب می شوند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

اقدامات مقابله با کرونا در بوشهر

اقدامات مقابله با کرونا در بوشهر

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, عبدالله کردگار صبح امروز در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.