صفحه اصلی / استان ها / قم / ۹۰ بند آبخیزداری در قم احداث شد

۹۰ بند آبخیزداری در قم احداث شد

دبیر ستاد پروژه‌های صندوق توسعه ملی استان قم گفت:در سال جاری 90 بند آبخیزداری با اعتباری بالغ بر 9 میلیارد و 657 میلیون تومان در قم احداث شد.

آبخیزداری

به گزارش کسب و کار نیوز، شاهپور ابراهیمی ظهر امروز در نشست خبری در آستانه هفته منابع طبیعی با موضوع «منابع طبیعی بزرگ‌ترین سرمایه ملی» عنوان کرد:در سال جاری هشت میلیارد تومان از محل مدیریت بحران برای پروژه‌های آبخیزداری تخصیص یافت و پروژه ها به سرانجام رسید.

دبیر ستاد پروژه‌های صندوق توسعه ملی استان قم افزود:سال آینده نیز با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی ۱۲ تا ۱۵ میلیارد تومان طرح و پروژه در دستور کار قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: همچنین در سال جاری ۹۰ بند آبخیزداری با اعتباری بالغ بر ۹ میلیارد و ۶۵۷ میلیون تومان در قم احداث شد و تاکنون به پیشرفت ۷۵ درصدی در اجرای پروژه های آبخیزداری رسیده‌ایم.

ابراهیمی اظهار کرد:خشکسالی و سیل دو معضل بزرگ در طبیعت است که خسارات زیادی را در سطح روستاها و به تولیدات کشاورزی وارد می کند.

وی خاطرنشان کرد:مدیریت حوزه آبخیز با انجام پروژه های راهبردی به طور مستقیم و غیر مستقیم با سطح اشتغال و ارتقای ظرفیت تولیدات در حوزه کشاورزی و دامداری ارتباط دارد.

دبیر ستاد پروژه‌های صندوق توسعه ملی استان قم افزود:در عملیات‌های آبخیزداری،روان‌آب‌ها با عملیات‌های مختلف به سفره‌های زیرزمینی منتقل می شوند.

وی اظهار کرد:در سال جاری ۱۲ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به استان قم اختصاص یافته که این اعتبار در پروژه های آبخیزداری در برخی از روستاهای قم از جمله نیزار،وشنوه،خدیجه خاتون و …صرف می شود.

ابراهیمی عنوان کرد:اجرای پروژه های آبخیزداری در روستاهای قم موجب تقویت  227 چشمه و ۲۰ رشته قنات می شود ضمن اینکه تولیدات باغی و زراعی در هزار و ۲۶۶ هکتار از اراضی کشاورزی پایدار شده و در مقابل سیل و خشکسالی حفاظت می شود.

وی تصریح کرد:متاسفانه دخل و تصرف‌ در طبیعت مشکلات و مسائل زیست محیطی را به وجود می آورد و گاهی معضلاتی چون فعال‌شدن کانون‌های تولید ریزگرد را در سطح استان قم ایجاد می کند.

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم بیان کرد:رودخانه شور آورد مناسبی برای استان قم دارد به همین علت پروژه پخش سیلاب این رودخانه در دستور مطالعه و اجرا قرار گرفته است.

وی گفت:به تازگی مراحل مطالعاتی این طرح به اتمام رسیده و بعد از تایید و تصویب مطالعات، تا اواخر امسال ۷۰ هزار هکتار عملیات پخش سیلاب در این حوزه پیگیری می شود که در نهایت می‌توانیم به کنترل ریزگردها، افزایش پوشش گیاهی و تولیدات مرتعی و دامی دست یابیم.

ابراهیمی متذکر شد:باید با برنامه های راهبردی تخریب و فرسایش ناشی از اقدامات انسان در طبیعت کاهش یابد در حالی که در یک دهه اخیر دخل و تصرف در عرصه‌های منابع طبیعی بیشتر شده است.

وی اظهار کرد:با تغییر رویکرد و مدیریت آبخیزداری می توان در حفظ منابع طبیعی که میراثی مهم برای جامعه بشری به شمار می رود سهیم بود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کارگران ساختمانی

کارگران ساختمانی در قم منتظر وام ۲ میلیون تومانی هستند

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا,اکبر شوکت با اشاره به بیکاری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.