به گزارش کسب و کار نیوز، محمدعلی افشانی در هماندیشی نخبگان شهری که پیرامون سند راهبردی برنامه سوم پنجساله شهر تهران در محل برج میلاد برگزار شد، پس از شنیدن نظرات اساتید دانشگاه و نخبگان شهری گفت: خوشحالم که در خدمت اندیشمندان و صاحبنظران حوزههای مختلف شهر تهران هستم. انتظار من از شما این است که زندگی را تنها به نقد کردن نگذرانیم. باید برنامه ارائه کنیم و به خروجی آن نیز فکر کنیم. بیتردید باید به آنچه که امروز نقد میکنیم، پاسخ و راهکار نیز ارائه کنیم.
وی افزود: باید تلاش کنیم با همفکری صاحبنظرانی که امروز جمع شدهاند، آنچه را که نقد میکنند، در برنامه سوم تکرار نکنیم. باید برنامهای برای شهر تهران ارائه کنیم که ارتقای کیفیت زندگی مردم و ایجاد رضایتمندی میان مردم را به همراه داشته باشد. من در برنامهای که برای شهر تهران ارائه کردم، ارتقای کیفیت زندگی و ایجاد رضایتمندی شهروندان را به طور جد مدنظر قرار داده بودم و شعار شهر زیستپذیر، شهروند مشارکتپذیر را انتخاب کرده بودم. قطعا اگر این شعار تحقق پیدا کند، میتواند وضعیت زندگی بهتری را برای شهروندان ایجاد کند.
وی ادامه داد: اگر قدمی به سمت بهتر شدن برداریم، قطعا بسیار ارزشمند و موثر خواهد بود. در نخستین گام باید طوری برنامهریزی کنیم که وضعیت بدتر نشود. در گام دوم به سمت بهتر شدن اوضاع قدم برداریم و در سومین گام سرعت بهتر شدن را بیشتر کنیم. در حال حاضر، با مشکلات عدیدهای در شهر تهران مواجه هستیم اما میخواهیم مردم بهتر زندگی کنند.
شهردار تهران با اشاره به راهکارها و نظراتی که توسط نخبگان شهری حاضر در این جلسه ارائه شد، گفت: دوستان باید راهکارها و نظراتی ارائه کنند که در جهت بهبود برنامه سوم شهر تهران باشد. در این مسیر لازم است اولویتها را مشخص کنید؛ چرا که محدودیت منابع بسیار زیاد است. پنج سال است که بودجه شهرداری تهران ۱۷ هزار میلیارد است. با توجه به ارزش زمانی پول و تحولات اخیر من مجبورم از ۱۷ هزار میلیارد تومان ۱۰ هزار میلیارد تومان را حقوق پرداخت کنم و آنچه که پس از پرداخت حقوق باقی میماند برای اجرای تعهدات مورد استفاده قرار دهم.
وی تاکید کرد: نیاز است که توسط نخبگان راهکارهای عملی ارائه شود و مشخص شود که چطور میتوانیم منابع شهر و شهرداری را افزایش دهیم؛ بدون این که مشکلاتی که توسط همین نخبگان مطرح میشود، بار دیگر تکرار شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع رایزنیها با دولت برای افزایش سهم شهرداری تهران از محل منابع مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و افزود: در دولت مصوب شد که سهم شهرداری از محل مالیات بر ارزش افزوده ۵۵ درصد باشد که امیدواریم این موضوع در مجلس نیز مورد تصویب قرار بگیرد. از زمانی که تجیمع عوارض در مجلس شورای اسلامی مصوب شد، دو سال بعد از آن یعنی سال ۱۳۸۷ مالیات بر ارزش افزوده جایگزین عوارض شد. بر همین اساس، دولت تصور کرد که این پول برای خودش است؛ به شکلی که نهایتا سهم شهرداریها از این محل به ۳۳ درصد کاهش پیدا کرد و حتی گاهی با کم شدن از این سهم مبالغ کمتری به شهرداریها اختصاص پیدا میکرد. امروز با دولت به این توافق رسیدیم که سهم شهرداریها از این محل به ۵۵ درصد افزایش پیدا کند که امیدواریم به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
افشانی با تاکید بر این که میزان بدهی قطعی شهرداری تهران ۵۵ هزار میلیارد تومان است، افزود: از این میزان ۲۳ هزار میلیارد بدهی به سیستم بانکی است که ماهانه ۲۵۰ میلیارد تومان سود این بدهی به جمع بدهیهای شهرداری تهران افزوده میشود. البته داراییهایی داریم اما میزان آن به بدهیهای ما نمیرسد.
وی درخصوص هویت محلهها و حفظ هویت توسط شهرداری تهران، گفت: مگر میشود محلهای را به همان شکلی که در دوران بچگی ما وجود داشته است، حفظ کنیم؟ قطعا نخستین چیزی که برای شهروندان در محلهها اهمیت دارد، موضوع ایمنی است و برای تامین ایمنی در بافتهای فرسوده چگونه میتوانیم تضمین کنیم که با نوسازی آن شکل محله به همان صورت قبلی باقی بماند و افراد جدیدی در محله سکونت نکنند؟
وی ادامه داد: باید برای این شهر به همین شکل موجود برنامهریزی کنیم نه آنچه که دوست داریم. باید هر چیزی که در آینده به وقوع میپیوندد را در نظر بگیریم و برای شهر برنامهریزی کنیم. امیدوارم همه نخبگان شهری کمک کنند که وقت بیشتری برای تدوین برنامه گذاشته شود و برنامهای که قرار است به شورا ارسال شود، عدد تقریبی برای تحقق آن داشته باشیم و نخبگان نیز در خروجی آن تاثیرگذار باشند.
انتهای پیام