مهدی رستمی در گفتوگو با ایسنا، گفت: خوشبختانه در خراسان جنوبی خاک و زمین زراعی مرغوب به فراوانی یافت میشود و حتی با وجود قرار داشتن در منطقه کویری و خشک از نعمت آبهای زیرزمینی فراوانی برخوردار هستیم.
وی با بیان اینکه محصولات استراتژی بسیار خوب و خاص در منطقه وجود دارد، افزود: استفاده بی رویه از منابع آبی سبب کاهش منابع آب زیرزمینی و به وجود آمدن مشکلات کمبود آب شده است.
دکتری فیزیولوژی گیاهی در خراسان جنوبی تصریح کرد: از طرفی استفاده بی رویه از منابع آبی میتواند سبب کاهش کیفیت آبها و شور شدن آنها شود و در پی شور شدن آب و آبیاری سطحی زمینهای مرغوب نیز شور خواهند شد و دو نعمت بزرگ آب و زمین مرغوب را از دست خواهیم داد.
رستمی ادامه داد: هرچند که تاکنون نیز درصد بسیاری از کیفیت آب و خاک زراعی خراسان جنوبی از دست رفته و در پی آن کیفیت و حجم تولید نیز کاهش پیدا کرده و اگه چارهای اندیشیده نشود وضعیت از این نیز بدتر میشود.
این نخبه خراسان جنوبی بیان کرد: تجربه و تحقیقات نشان داده که کشورها و مناطقی هستند که شرایط مثبت بسیار کمتری نسبت به کشور ما و حتی خراسان جنوبی دارند، ولی تولید محصول چند برابری ما را دارند لذا با نگاهی اجمالی بر عملکرد این کشورها میتوان دریافت که با استفاده ازتکنولوژیهای پیشرفته آبیاری میتوان زمینهای بسیاری را زیر کشت برد.
دکتری فیزیولوژی گیاهی در خراسان جنوبی گفت: از طرفی با استفاده از گیاهان مقاوم و اصلاح شده یا به نوعی انتخاب شده میتوان توان تولید را حتی با کمترین میزان آب و خاک و نیروی انسانی، چندین برابر کرد و حتی با استفاده از فضاهای گلخانهای میتوان از زمینهای کم محصول چند برابری را برداشت کرد.
رستمی بیان کرد: برای تولید بیشتر نیاز به تغییر اساسی در نحوه کشاورزی است که این امر حمایت و تلاش فراوان سازمانهای مربوطه را میطلبد.
این نخبه خراسان جنوبی گفت: سازمان با بکارگیری نیروهای متخصص در این زمینه، در اختیار گذاشتن تجهیزات کشاورزی پیشرفته به کشاورزان، تامین مالی با واگذاری وامهای مناسب، اجرای طرحهای تحقیقاتی و… کمک کنند.
انتهای پیام