معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: حدود ۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه کشور در معرض اضافه وزن هستند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از مهر، دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری هفته بسیج تغذیه سالم، افزود: هر ماده غذایی که قابل خوردن باشد، باید به میزان مجاز استفاده شود، حتی سالمترین نوع ماده غذایی نیز در صورت استفاده زیاد، ضررهایی را به دنبال دارند.
وی ادامه داد: زمانی که بیش از حد نیاز به بدن مواد غذایی برسد، آن را انبار کرده و تبدیل به چربی میکند. وقتی ذخیره چربی در بدن از یک میزانی بالاتر برود، عامل بسیاری از بیماریها خواهد بود و از آنجا فرد دچار اضافه وزن و چاقی میشود. با اندازه گیری توده بدنی یا MBI بدن میتوانیم میزان لاغری یا چاقی فرد را اندازه گیری کنیم. اگر در این اندازه گیری فردی کمتر از ۱۸.۵ باشد، فرد لاغر محسوب میشود. از ۱۸.۵ تا ۲۵ فرد نرمال بوده و اگر این عدد بین ۲۵ تا ۳۰ باشد فرد دچار اضافه وزن است. از ۳۰ تا ۳۵ فرد دچار چاقی درجه یک و از ۳۵ تا ۴۰ فرد دچار چاقی درجه دو است و از ۴۵ بالاتر باشد، فرد به چاقی کشنده مبتلا است.
رئیسی ادامه داد: در کشور ما ۷۶ درصد بار بیماریها مربوط به بیماریهای غیرواگیراست. بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و...، از جمله بیماریهایی هستند که با نگاهی به آنها میبینیم که پایه تغذیهای و زندگی سالم دارند، بنابراین مسئلهای که باعث جلوگیری از چاقی در افراد میشود غذای سالم به میزان کافی و تحرک بدنی است.
وی افزود: در سال ۲۰۱۴ حدود ۶۰۰ میلیون نفر دچار چاقی بودند. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، ۴۱ میلیون کودک دچار اضافه وزن و چاقی هستند. در کشور ما حدود ۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه در معرض اضافه وزن هستند و در بعضی از مناطق کشور این میزان به ۲۰ درصد نیز میرسد.
رئیسی تصریح کرد: ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در ایران دچار چاقی هستند که مهمترین دلیل آن تغذیه و عدم تحرک کافی است.
وی ادامه داد: روزانه ۱۰ درصد از انرژی دریافتی بدن میبایست قند ساده باشد. سازمان بهداشت جهانی در پی اضافه وزنهای بیش ازحد در دنیا اعلام کرد که هر فرد روزانه کمتر از ۲۵ گرم شکر باید مصرف کند، اما در کشور ما میزان استفاده از قند روزانه ۶۶ گرم است که سه برابر حد مجاز اعلام شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یک نوع چربی خوب در بدن وجود دارد که محافظ قلب است و قند زیاد سبب از بین رفتن آن میشود. بزرگترین خطر جامعه امروز این است که ما کودکانمان را به تغذیههای شیرین عادت دهیم که این باعث میشود در سنین بزرگسالی نیز نتوانند ذائقه خود را کنترل کنند.
وی گفت: یکی از برنامههای وزارت بهداشت، کم کردن میزان قند، شکر و نمک در تولیدات کارخانههای مختلف است.
رئیسی افزود: یکی دیگر از اقدامات بسیار ارزشمندی که در طرح تحول سلامت انجام شد، حضور مشاوران تغذیه در مراکز بهداشت است که با آسان شدن دسترسی مردم به این مشاوران، تأثیر بسیار خوبی بر سلامت غذایی مردم داشتهاند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۴ درصد کودکان ۱۰ الی ۲۲ ماهه در معرض اضافه وزن بوده و ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال نیز دچار چاقی هستند.