صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

تیم سازی - قسمت سوم

چه کسی را باید از تیم استارتاپی خود حذف کنیم؟

یکی از بدترین اشتباهاتی که یک استارتاپ ممکن است مرتکب آن شود اینست که به موقع با نیروی ناهماهنگ یا سرکش خود خداحافظی نکند.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از نیوسئو، این موضوع به طور خاص زمانی مصداق پیدا خواهد کرد که تیم ما تنها از تعداد کمی تشکیل شده باشد، افرادی که سعی دارند ارتباطاتی میان خود شکل دهند که آنها را در روزهای دشوار و اجتناب ناپذیری که هر شرکتی باید از آنها عبور کند یاری دهند.
مشاهده سخنان نانسی هوآ، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل Apptimize است، شرکتی مستقر در سیلیکون ولی که توسط گوگل ونچرز و اندریسن هوروویتز تأمین مالی شده است و به شرکت هایی نظیر Vevo ،GlassDoor، و Hotel Tonight در ارائه ی اپلیکیشن و آزمودن تغییرات ضروری کمک میکند. نانسی هوآ می گوید پس از امتحان کردن افراد متعدد در فرایند تشکیل تیم ۲۵ نفره ی خودش، به چند مشخصه ی اصلی رسیده است که مشخص میکند یک نفر انتخاب خوبی برای قرار گرفتن در کنار دیگر اعضای تیم ما نیست.
۱- کارمند مورد نظر به اهداف خود دست پیدا نمیکند
هر شرکتی باید بتواند معیار هایی برای دستیابی به اهداف خود ترسیم نماید که اعضای تیمش برای دستیابی به آنها تلاش کنند. اگر به این اهداف دست پیدا نمی کنیم، مشکلی در کار پیش آمده است. هدف گذاری برای کارکنان بخش فروش اصلاً کار سختی نیست، اما برای مهندسین، کارکنان روابط عمومی یا مسئول ها چگونه باید هدف گذاری کرد؟ در هر صورت چه بخواهیم چه نخواهیم، مشکلاتی پیش می آیند که به خاطر عدم حصول نتیجه، دردسر های مفصلی به وجود می آورند. نانسی هوآ می گوید “هر کسی باید خروجی منحصر به فردی داشته باشد که متعلق به خودش باشد. حتی اگر خیلی از کسی خوشمان می آید، یا تلاشش را به چشم می بینیم، اگر به هدف معین شده نرسد، عدم اتخاذ تغییری اساسی برای کل مجموعه آسیب رسان خواهد بود”.
۲- از مسیر شغلی خود راضی نیست
گاهی اوقات کسانی که برای شرکت ما تقاضای همکاری ارسال می کنند، خودشان هم متوجه نیستند چه می خواهند، به ویژه جوان ترها. آنها به احتمال زیاد تا وارد این شغل نشده بودند نمی توانستند بفهمند دقیقاً چه شرایطی وجود دارد. شاید هم ترفیع می خواسته اند اما این ترفیع به فرد دیگری داده شده است که آمادگی بیشتری دارد. نانسی هوآ در این باره می گوید: “اگر می توانیم راهی پیدا کنیم که بتوانند به اهداف خود برسند، قطعاً این کار را انجام دهیم. اما در غیر این صورت، از همراهی آنها با تیم خود جلوگیری نماییم”.
۳- سرعت رشدش به اندازه ی کافی نیست
از آنجایی که Apptimize در فضای در حال رشد صنعت موبایل فعالیت میکند، کارمندان آن نیز باید پا به پای این تحولات، رشد نمایند. نانسی هوآ در این باره می گوید: “ما هر هفته با مجموعه ای از مشکلات جدید مواجه می شویم و به محض آنکه در کاری مهارت پیدا کردیم آن کار از اولویت خارج می شود. یا اینکه به محض آنکه در کاری مهارت پیدا کردیم، مجبور می شویم در مسئله ی کاملاً تازه ی دیگری نیز تبحر پیدا نماییم. در چنین فضایی اگر رشد نکنیم عقب خواهیم ماند”.
۴- مسئولیت نمی پذیرند
کارمندان هر سازمانی بسته به نقش و جایگاه خود مسئولیت های گوناگونی خواهند داشت. به عنوان نمونه، افرادی که به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند و به نیروی کار پیوسته اند روی منحنی یادگیری قرار خواهند گرفت. ما روی آموزش آنها سرمایه گذاری می کنیم، و در عوض انتظار داریم آنها نیز تا جایی که می توانند یاد بگیرند، سخت تلاش کنند، گوش کنند و هرچه سریع تر به سطح بالاتری ارتقا پیدا کنند. نانسی هوآ اعتقاد دارد‌ “اگر از سمت آنها تلاشی نبینیم و حس کنیم به بازخورها بی توجهی نشان می دهند، برای آن مسئولیت مناسب نیستند”.
۵- الهام بخش دیگر اعضای تیم نمی شوند
زمانی که همه چیز خوب پیش می رود، کنار آمدن با مسائل برای همه آسان است. اما زمانی که تاریخی از دستمان در می رود، قراردادی را از دست می دهیم و یا مجبور می شویم تن به ضرب الاجلی غیر ممکن بدهیم چه؟ نانسی هوآ در این باره می گوید “وقتی چنین اتفاقی می افتد تنها چیزی که تیم ما را در کنار یکدیگر نگه می دارد، افرادی است که به یکدیگر عشق بورزند، به هم اعتماد و هوای همدیگر را داشته باشند. ما به کسانی احتیاج داریم که با هم هماهنگی کامل دارند، وگرنه زمانی که لاجرم چنین اتفاقاتی رخ می دهند، آسیب پذیر خواهیم بود”.