مشاور عالی کانون صنایع غذایی درباره وضعیت تولید آبلیموهای صنعتی که در آنها اصلا از لیموترش استفاده نمیشود، گفت: در حال حاضر دو نوع آبلیموی صنعتی تولید میشود؛ یکی آبلیموهای 100 درصد طبیعی که با روشهای استاندارد و بهداشتی به صورت صنعتی تولید میشوند و دیگری آبلیموهایی با فرمولهای استاندارد است که در تولید آنها از لیموی طبیعی استفاده نمیشود.
علی شریعتی درباره وضعیت آبلیموهای صنعتی و گفته رئیس سازمان تعزیرات حکومتی مبنی بر اینکه «در بازرسی از 17 کارخانه آبلیموسازی، یک قطره آبلیموی طبیعی یافت نشد»، اظهار کرد: نظارتهای سنگینی که در صنایع تولید آبلیمو و روی برندهای تولیدی وجود دارد اجازه تخلف را به آنها نمیدهد؛ لذا ما از این نظارتها و رسوایی متخلفان انگشتشمار حمایت میکنیم. به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: به علت تفاوت قوانین و تکثر واحدهای صنفی، این نظارت با آن شدتی که باید، اعمال نمیشود و همین عدم توازن در نظارتها روی صنایع و صنوف غذایی باعث میشود برخی واحدهای صنفی به حیاط خلوت متخلفان تبدیل شوند. این فعال صنایع غذایی با اشاره به تولید خانگی و سنتی آبلیموها در سطح بازار افزود: قوانین کیفری جریمههای سنگینی برای برخورد با واحدهای صنعتی متخلف در نظر گرفته است؛ مثلا برندهای صنعتی که برخی از آنها ملی هستند و اکثرا دهها میلیارد ارزش دارند اگر یک روز با توقف مواجه شوند با خسارتهای سنگینی روبه رو میشوند. در حالی که میبینیم با مطرح شدن برخی مسائل مانند پالم در لبنیات صنعتی، شاهد رشد قارچگونه مغازههای تولید لبنیات سنتی با نظارتهایی نامتوازن نسبت به واحدهای مشابه صنعتی هستیم. شریعتی گفت: امروز هم شاهد هستیم واحدهای صنفی مانند میوه فروشیها به علت حاشیه سود بالا و نظارت حداقلی، آبلیمو ها و آبغورههای خانگی و غیر پاستوریزه ارائه میکنند که این کار تخلف از قانون است.