صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

«کسب‌وکار» براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، وضعیت کیفی خودروهای تولید داخل را بررسی می‌کند

خودروهای ارزان کم‌ستاره‌تر از گران‌ها

هرساله وضعیت کیفی تولید خودروهای داخلی منتشر می‌شود که برمبنای بررسی مواردی چون پیشرانه، سیستم تعلیق، تزئینات داخلی و خارجی و صداهای غیرعادی صورت می‌گیرد.
گروه صنعت و معدن
طبق گزارش کیفی خودروهای سواری در میان خودروهای با تقاضای بالا با سطح قیمتی کمتر از ۲۵ میلیون تومان، سایپا ۱۳۱ تولیدی سایپا دو ستاره کیفی، خودروهای با سطح قیمتی ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان، خودروهای ساندرو، تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک، پژو ۲۰۷ اتوماتیک و پارس‌تندر چهار ستاره کیفی را کسب کرده‌اند و در گروه خودروهای با سطح قیمتی ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومان، خودروی B۳۰ چهار ستاره کیفی را کسب کرده است. هرچند در این گزارش وزن ستاره‌های دریافتی یا ازدست‌رفته تعیین شده که آیا بیشتر براساس سیستم‌های فنی و مکانیکی یا تزئیناتی و رفاهی خودروهاست.
به گزارش «کسب‌وکار»، هرساله وضعیت کیفی تولید خودروهای داخلی منتشر می‌شود که برمبنای بررسی مواردی چون پیشرانه، سیستم تعلیق، تزئینات داخلی و خارجی و صداهای غیرعادی صورت می‌گیرد. هرچند این روش نسبت به ارزیابی از خریداران و شمارش عیوب خودروهای فروخته‌شده در بازه‌های زمانی خاص از قابلیت اعتماد پایین‌تری برخوردار است، اما به هر جهت می‌توان تا حدود زیادی همین ارزیابی را نیز به عنوان مرجع پذیرفت و از آن برای تشخیص میزان کیفیت محصولات خودرویی داخلی استفاده کرد؛ ازاین‌رو براساس گزارش ارزشیابی خودروهای ساخت داخل که توسط اداره کل خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شد، در اسفند ماه ۹۶ در گروه وانت، وانت‌تندر شرکت ایران‌خودرو با دریافت سه ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروهای تولیدی ساخت داخل را در سطح قیمتی پایین‌تر از ۵۰ میلیون تومان به خود اختصاص داد و وانت‌مزدا کارا ۲۰۰۰ تک‌کابین بهمن‌موتور و وانت سایپا ۱۵۱ شرکت سایپا بن‌‌رو با کسب دو ستاره کیفی در رده بعدی جای گرفتند.
در این کلاس قیمتی وانت‌های مزدا کارا ۲۰۰۰ دو کابین بهمن‌موتور، آریسان ایران‌خودرو دیزل و وانت‌های نیسان دوگانه‌سوز و تک‌سوز زامیاد هر کدام یک ستاره کیفی را از آن خود کردند. تمامی خودروهای این گروه در ارزشیابی بهمن ماه ۹۶ نیز همین تعداد ستاره را کسب کرده بودند.
۱۰ خودروی سواری با چهار ستاره کیفی
در بخش سواری خودروهای پژو ۲۰۰۸ ایران‌خودرو / ای کاپ، نیومزدا ۳ شرکت بهمن‌موتور و گرند ویتارای شرکت ایران‌خودرو خراسان در سطح قیمتی بالاتر از یک هزار میلیون ریال با کسب چهار ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروها را به دست آوردند. این خودروها در ارزشیابی قبلی (بهمن ماه ۹۶) نیز چهار ستاره را کسب کرده بودند. حال بر این اساس در سطح قیمتی ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان نیز خودروهای هیوندا 20i کرمان‌موتور و کیاسراتوی شرکت سایپا موفق به دریافت چهار ستاره کیفی شدند.
تیگو ۵ مدیران‌خودرو، هایما S7 اتوماتیک ایران‌خودرو خراسان و JAC-S5 کرمان موتور نیز در این کلاس قیمتی با کسب سه ستاره کیفی در رتبه بعدی قرار گرفتند. همگی خودروهای این کلاس قیمتی در ارزشیابی بهمن ماه ۹۶ نیز به همین اندازه ستاره کیفی به دست آورده بودند. در کلاس قیمتی ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومان خودروی B30 ساخت شرکت بهمن‌موتور چهار ستاره کیفی به دست آورد و چانگان CS35 سایپا- سیتروئن، آریزو ۵ مدیران‌خودرو، برلیانس H330 پارس‌خودرو و آریواتوماتیک بن‌رو توانستند سه ستاره کیفی به دست آورند. در این کلاس قیمتی لیفان X60 کرمان‌موتور نیز دو ستاره کیفی به دست آورد. همچنین در سطح قیمتی ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان خودروهای رنو ساندرو و پارس‌تندر پارس‌خودرو و خودروهای پژو ۲۰۷ اتوماتیک و تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک ایران‌خودرو با دریافت چهار ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروهای تولید ساخت داخل را در این ماه به خود اختصاص دادند.
خودروهای تندر ۹۰، رانا، دناپلاس، پژو ۲۰۶ و پژو 206SD همگی از ایران‌خودرو به همراه تندر ۹۰ پارس‌خودرو و آریو دنده‌ای سایپا در این کلاس قیمتی سه ستاره کیفی به دست آوردند. همچنین خودرو NEW MVM315 مدیران خودرو، سورن و سمند تبریز شرکت ایران‌خودروی تبریز، پژو پارس ایران‌خودروی فارس، پژو پارس ایران‌خودروی مازندران و پژو ۴۰۵ ایران‌خودروی خراسان دو ستاره در این کلاس قیمتی به دست آوردند.
خودروهای پژوپارس ایران‌خودروی کرمانشاه، دنا و دانگ‌فنگ H30 از محصولات ایران‌خودرو و خودروهای تیبا و ساینا از محصولات سایپا-سیتروئن به همراه تیبا ۲ شرکت سایپا نیز توانستند در این ماه در کلاس قیمتی ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان دو ستاره‌ای شوند. در کلاس قیمتی پایین‌تر از ۲۵۰ میلیون ریال نیز خودروی سایپا X131 سایپا دو ستاره‌ای شد و سایپا X132 و سایپا X 111 شرکت سایپا و همچنین سایپا X131 پارس‌خودرو هر کدام تنها یک ستاره به دست آوردند. این دو خودرو در ارزشیابی بهمن ماه ۹۶ نیز یک ستاره‌ای بودند.
۸ خودروی سنگین چهار ستاره‌ای در اسفندماه ۹۶
اما در گروه کشنده‌ها، سه خودروی کشنده ولوو FH500، ولوو FH460 و ولوو FM460 سایپا‌دیزل به همراه کشنده اسکانیا G410 ماموت دیزل چهار ستاره کیفی را از آن خود کردند. در این گروه کشنده FAW J6 سیبا موتور یک ستاره به دست آورد.
در گروه کامیونت، دو کامیونت ایسوزو NPR75K و کامیونت ایسوزو NVR85 بهمن‌دیزل چهار ستاره کیفی به دست آوردند و کامیونت FAW سیبا موتور دو ستاره‌ای شد. در بخش کامیون نیز کامیون ایسوز NPR75M بهمن‌دیزل به همراه کامیون ایسوزو FVZ این شرکت چهار ستاره کیفی به دست آوردند. کامیون بنز WH ایران‌خودرو دیزل نیز یک ستاره کیفی کسب کرد.
در گروه اتوبوس نیز اتوبوس بین‌شهری اسکانیا ۴۲۱۲ مارال از محصولات شرکت عقاب‌افشان سه ستاره کیفی به دست آورد و مینی‌بوس ایسوز sahar شرکت بهمن‌دیزل در گروه مینی‌بوس دو ستاره‌ای شد.