صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

رئیس سازمان فضایی ایران

شرکت های ایرانی 500 میلیارد تومان در صنعت فضایی درآمد کسب کردند

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: امسال شرکتهای ایرانی درصنعت فضایی کشور حدود 500 میلیارد تومان درآمد کسب کردند که حدود 90 درصد آن مربوط به مخابرات ماهواره ای، 5 درصد حوزه ناوبری و 5 درصد حوزه سنجش از دور بوده است.
 رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: امسال شرکتهای ایرانی درصنعت فضایی کشور حدود 500 میلیارد تومان درآمد کسب کردند که حدود 90 درصد آن مربوط به مخابرات ماهواره ای، 5 درصد حوزه ناوبری و 5 درصد حوزه سنجش از دور بوده است.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، مرتضی براری در باره فعالیت بخش خصوصی در حوزه فضایی اظهار داشت: توجه به بخش زیرساخت و بودجه دولتی توان بخش خصوصی را نیز افزایش خواهد داد.
وی با یادآوری اینکه در حوزه درآمد گیرنده های ماهواره ای بخشی هم به صورت غیر شفاف داریم، گفت: با توجه به اینکه جمعیت ایران یک درصد جمعیت جهان است، انتظار می رود سهم ما از بازار حوزه فضایی نیز به همین میزان باشد.
براری با بیان اینکه صنعت فضایی جهانی در بخش تجهیزات زمینی ساخت انواع گیرنده های ناوبری، درآمدی حدود 85 میلیارد دلار را عاید بخش خصوصی کرده است، گفت: بخش خصوصی ایران هم باید با جدیت وارد این عرصه شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: بخش عمده ای از درآمد 85 میلیارد دلاری مربوط به ساخت ریز پردازنده های (چیپ ست - Chipset) گوشی های تلفن همراه و تجهیزات ناوبری خودرویی است و این بخش در پنج سال رشد 60 درصدی داشته و بالاترین میزان رشد را در کل زنجیره ارزش صنعت فضایی جهان داشته است بنابراین در این حوزه بخش خصوصی باید به سرعت و با جدیت وارد شود.
وی ادامه داد: مجموع بودجه دولتی در بخش فضایی در سال 2016 میلادی به میزان حدود 83 میلیارد دلار و حجم بازار بخش خصوصی حدود 260 میلیارد دلار بوده و این بازار طی 10 سال بیش از 2 برابر شده است. 
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان ساخت: در موضوع بودجه دولتی، اکنون هشت کشور به همراه آژانس فضایی اروپا بودجه سالانه بیش از یک میلیارد دلار دارند و کشور آمریکا به تنهایی 57 درصد بودجه دولتی بخش فضا در کل دنیا را به خود اختصاص داده که نیمی از آن دولتی و نیم دیگر نظامی است.
وی گفت: زنجیره ارزش حوزه فضایی را می توان به 2 بخش بالادست و پایین دست تقسیم کرد که بخش بالادستی شامل موضوع طراحی و ساخت ماهواره و پرتاب آن است که حجم بازار آن در سال 2016 میلادی حدود 20 میلیارد دلار از 260 میلیارد کل بازار یعنی 7 درصد کل بازار بوده است. 
براری افزود: بخش پایین دستی حوزه فضایی مربوط به تجهیزات زمینی و خدمات فضاپایه در سه حوزه مخابرات ماهواره ای، ناوبری و سنجش از دور است که 93 درصد درآمد بخش فضایی را در سال 2016 به خود اختصاص داد. 
رئیس سازمان فضایی گفت: حجم بازار بخش تجهیزات زمینی 128 میلیارد دلار و بخش خدمات 113 میلیارد دلار در سال 2016 میلادی بوده است.
وی گفت: 93 درصد درآمد حوزه فضایی در بخش پایین دست است اما طبیعی است که این میزان به طور کامل به بخش بالادستی خود وابسته است، بنابراین در ایران باید به بخش بالادست به عنوان زیربنای توسعه صنعت فضایی و به بخش پایین دست به عنوان موتور محرک اقتصاد برای توسعه صنعت و اشتغال زائی نگاه ویژه داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، مرتضی براری چهاردهم بهمن ماه گذشته اعلام کرد: تلاش می کنیم با تحریک تقاضا به خصوص نیازهای دستگاه های اجرایی و فراهم آوری بستر ورود بخش خصوصی و ایجاد کسب و کارهای جدید نقش جدی تری در این اقتصاد ایفا کنیم.