صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

مدیرکل گمرک قشم خبر داد

افزایش 134 درصدی ارزش صادرات قطعی کالا از گمرک قشم

مدیرکل گمرک قشم از افزایش 134 درصدی صادرات قطعی گمرک ایران طی 10 ماهه گذشته از سال 96 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فرینا، حسین سعیدی با گرامیداشت روز جهانی گمرک (6 بهمن) با بیان این مطلب، گفت: میزان صادرات قطعی ده ماه فروردین تا پایان دی ماه سال 96 از طریق گمرک قشم با وزن 22 هزار و 344 تُن، به رقم یک میلیون و 188 هزار دلار رسید.
او با اشاره به نگاه ویژه و حمایت های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از مباحث صادرات کالا از این منطقه، افزود: خوشبختانه با این سیاست گذاری ها، میزان صادرات قطعی 10 ماه یاد شده در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته از حیث وزن 120 درصد و از نظر ارزش دلاری 134 درصد افزایش داشته است.
به گفته مدیرکل گمرک قشم، سیمان، ماهی خُشک، نمک صنعتی، گچ بنایی و سیگار عمده کالاهای صادراتی از گمرک قشم به امارات متحده عربی، سری‌لانکا، قزاقستان و موزامبیک می باشد.
وی در ادامه به کاهش میزان واردات قطعی این گمرک اشاره کرد و گفت: میزان واردات قطعی این گمرک در مدت یاد شده 32 هزار و 299 تُن کالا به ارزش بیش از 150 میلیون و 693 هزار دلار بود که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته از نظر وزن 37 درصد و از حیث ارزش دلاری 41 درصد کاهش داشته است.
سعیدی از لوازم آرایشی بهداشتی، لوازم خانگی، لاستیک خودرو، توتون، چای، پارچه، روغن پایه و کولر گازی که عمدتاً از کشورهای کره جنوبی، امارات متحده عربی، سری‌لانکا، چین، آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا وارد شده است.
وی همچنین از ترانزیت خارجی 982 تُن کالا به ارزش افزون بر 9 میلیون و 882 هزار دلار از طریق گمرک قشم در مدت 10 ماه یاد شده اشاره کرد و افزود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن 76 درصد و از حیث ارزش دلاری هم 45 درصد کاهش داشته است.
مدیرکل گمرک قشم گفت: عمده این کالاها شامل پوشاک، کولر گازی، کیف، کفش، لوازم خانگی و شمش سرب است که به مناطق آزاد کیش و چابهار، منطقه ویژه شهید رجایی و کشورهای آفریقای جنوبی، مغولستان، ترکیه، تایوان و ویتنام ترانزیت شده است.
وی گفت: از ابتدای سال 96 تا پایان دی ماه امسال افزون بر 29 هزار و 959 تُن کالای ترانزیت خارجی به ارزش بیش از 204 میلیون و 546 هزار دلار از مبدأ سایر گمرکات به مقصد گمرک قشم صورت گرفته که نسبت به سال قبل ازنظر وزن 32 درصد و ازنظر ارزش دلاری هم 25 درصد کاهش داشته است.
لوازم خانگی، پوشاک، لوازم آشپزخانه، لاستیک، کولر گازی، پارچه، کفش و چای عمده کالاهای ترانزیت خارجی وارده به این گمرک است که به گفته سعیدی از مبدأ گمرکات شهید رجایی، فرودگاه امام خمینی (ره)، چابهار، کیش، بازرگان و جلفا به گمرک قشم ترانزیت شده است.
او به تردد 5 میلیون و 752 هزار و 603 مسافر و گردشگر طی 10 ماه یاد شده در این جزیره اشاره کرد و افزود: این میزان تردد ثبت شده در گمرک اسکله های شهید ذاکری، بهمن، لافت، درگهان، اسکله پهل و فرودگاه بین المللی قشم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از رشد 4 درصدی برخوردار بوده است.
ورود و خروج 742 هزار و 324 دستگاه وسایل نقلیه شامل کامیون، اتوبوس، وانت و سواری طی این مدت هم از دیگر موضوعاتی بود که مدیرکل گمرک قشم به آن پرداخت و اعلام کرد: ورود و خروج  این میزان وسایل نقلیه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 19 درصد کاهش داشته است.
شایان ذکر است مسافران جزیره قشم از سه مسیر دریایی (اسکله شهید حقانی بندرعباس به اسکله شهید ذاکری قشم)، زمینی (اسکله پهل به اسکله لافت) که وسایل نقلیه با استفاده از شناورهای ویژه (( لندینگ کرافت ها )) و مسیر هوایی از چندین فرودگاه کشور و یک خط هوایی از دُبی گردشگران وارد فرودگاه بین المللی قشم می شوند.
سعیدی گفت: طی مدت یاد شده (10 ماه گذشته از سال 96)، تعداد 342 فقره اظهارنامه ورود موقت با ارزشی بالغ بر 5 میلیون و 338 هزار دلار از طریق این گمرک صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد و ارزش به ترتیب 36 و 57 درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، اظهارنامه های متشکله جهت کانتینر خالی به مدت 6 ماه و خودروهای سواری ساکنان جزیره که به مدت یک ماه به سرزمین اصلی ورود موقت شده اند، بوده است.
مدیرکل گمرک قشم همچنین یادآور شد: طی این مدت تعداد پروانه های کاپوتاژ صادره به 97 هزار و 816 فقره به  وزن یک میلیون و 796 هزار ئ 611 تُن رسید که نسبت به سال 1395 از نظر تعداد 52 درصد و از نظر وزن هم 5 درصد کاهش داشته است.
جزیره قشم با یک هزار و 500 کیلومتر مربع وسعت در جنوب ایران قرار دارد.