صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

شاخص بورس رکورد زد

ورود نماگر بازار سرمایه به کانال 86 هزار واحدی

شاخص بورس امروز (شنبه) با جهش 662 پله ای، رکوردی جدید از خود بر جای گذاشت و پس از نزدیک چهار سال (دی 92) به کانال 86 هزار واحدی وارد شد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، با تثبیت شاخص بورس در رقم 86 هزار و 430 واحدی که به کمک نمادهای پالایشی و فلزی فراهم شد، نماگر بازار سرمایه، پس از مدت ها به نرخ دی ماه 1392 دست یافت.
نقطه اوج شاخص بورس مربوط به سال 1392 است که پس از آن، روندی نزولی یافت، تداوم این روند نزولی باعث خروج برخی فعالان بازار سرمایه و رکود نسبی در معاملات شده بود.
اما در ماه های اخیر با بهبود شرایط، فعالان بازار سرمایه بازگشت تدریجی به بازار سرمایه را آغاز کرده اند که باعث ورود نقدینگی های جدید به بورس شده است.
 
**نقش مثبت رشد نرخ جهانی کامودیتی ها در بورس ایران
رشد قابل توجه قیمت کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی منجر به سودآوری و رشد قیمت سهام شرکت های مرتبط در بورس ایران شده است.
بورس ایران که کامودیتی محور است، نسبت به نوسان قیمت مواد پایه در بازار های جهانی، بسیار تاثیرپذیر است، بنابراین رشد قیمت این مواد، رشد بورس ایران را به دنبال دارد.
سهم اصلی را در رشد شاخص در معاملات امروز به نمادهای پالایشگاهی و فلزی تعلق داشت که همگی آنها تحت تاثیر رشد قیمت های جهانی قرار دارند.
بر این اساس، نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، فخوز (فولاد خوزستان)، کگل (صنعتی و معدنی گل گهر) به همراه نمادهای شتران (پالایش نفت تهران)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، پارسان (نفت وگاز پارسیان) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) با رشد خود بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص داشته اند.
عامل دیگری که در رشد شاخص تاثیرگزار بوده انتشار گزارش های مثبت شرکت های بورسی است که اغلب آنها با تعدیل های مثبت همراه بوده اند.
شاخص فولاد (فولاد مبارکه) امروز به تنهایی شاخص را 263 واحد بالا کشید. بازگشایی این نماد در ساعت میانی معاملات که همراه با تعدیل مثبت بوده است، با استقبال خریداران و رشد قیمت همراه بود.
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بازار بورس مورد توجه اهالی بازار سرمایه قرار گرفت؛ به گونه ای که گروه فلزات اساسی در صدر معاملات قرار گرفت. در این گروه 167 میلیون سهم به ارزش 402 میلیارد ریال داد و ستد شد.
گروه فراورده های نفتی به ارزش 274 میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش 147 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد.
در رده چهارم، گروه خودرو با معاملاتی به ارزش 117 میلیارد ریال جای گرفت. گروه کانی های فلزی با معاملاتی به ارزش 77 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.
در معاملات امروز 661 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش معاملات بورس به ارزش یک هزار و 867 میلیارد ریال در 58 هزار و 593 نوبت خرید و فروش شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد همه شاخص ها سبزپوش بوده اند. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 214 واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، 53 واحد افزایش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، 40 واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، 746 واحد بالا رفت.
شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، 651 واحد و شاخص بازار دوم بورس 474 واحد رشد کرد.