صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

جهانگیری در نشست هم‌اندیشی اعضای مجمع کارآفرینان مطرح کرد

رانت‌خواری به اسم بخش خصوصی

معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران باید مسیر رو به پیشرفت را با سرعت طی کند....
گروه ایران و جهان
 گفت: این حق ایران است که اقتصادش متناسب با فرهنگ و تمدن بزرگ خود رشد کند و این حق جوان ایرانی است که از فرصت شغلی مناسب برخوردار باشد. 
به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از ایسنا، اسحاق جهانگیری در نشست هم‌اندیشی اعضای مجمع کارآفرینان ایران، با اشاره به گزارش کارآفرینان حاضر در جلسه از واحدهای تولیدی و تعداد نیروهای کار خود اظهار داشت: ایجاد فرصت شغلی برای دیگران و امکان زندگی شرافتمندانه برای خانواده‌های ایرانی خدمتی بزرگ و ماندگار برای کشور است که با هیچ‌چیز قابل مقایسه نیست. 
معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی محدودیت‌های پیش روی بخش خصوصی را برطرف کرد، افزود: تا پیش از ابلاغ این سیاست‌ها ابهاماتی برای سقف پرواز و رشد بخش خصوصی وجود داشت اما ابلاغ سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی بزرگ‌ترین خدمت به اقتصاد ایران و بخش خصوصی بود که محدودیت‌ها و سقف رشد بخش خصوصی را از میان برداشت. 
وی ادامه داد: البته اجرای این سیاست‌ها رضایتبخش نبوده است و نه تنها در واگذاری‌ها عملکرد موفقی نداشته‌ایم بلکه در تسهیل ورود بخش خصوصی به فضای اقتصادی کشور نیز موفق نبوده‌ایم و لازم است این عدم توفیق مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گیرد. 
جهانگیری با تاکید بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ حمایت از بخش خصوصی در کشور، گفت: باید این فرهنگ در کشور ایجاد شود که آحاد جامعه به کسانی که نسبت به سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات در کشور مشغول هستند، افتخار کرده و به آنان احترام بگذارند. متاسفانه در جامعه ما هنوز این فرهنگ وجود دارد که کسانی که دارای میزانی سرمایه‌گذاری و صادرات بالا هستند، از ابراز توانمندی اقتصادی و رشد درآمدی خود نگرانی دارند و به نوعی آن را کتمان می‌کنند. 
معاون اول رئیس‌جمهوری با اعلام اینکه دولت تدبیر و امید هیچ محدودیتی برای توسعه فعالیت بخش خصوصی قائل نیست، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز با ابلاغ سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی این اطمینان را به جامعه و فعالان اقتصادی دادند که بخش خصوصی می‌تواند به هر میزان که قادر است، رشد کند و هیچ کس حق ندارد مانع رشد و توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی شود. 
جهانگیری با یادآوری اینکه میزان سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر با کاهش مواجه بوده است، گفت: اقتصاد کشور نیازمند افزایش سرمایه‌گذاری است و یکی از اولویت‌های اصلی دولت در سال 96 این است که موانع پیش روی رشد سرمایه‌گذاری را برطرف سازد و روند کاهنده سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر را به روند روبه‌رشد تبدیل کند. 
وی از وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی خواست شرایطی مهیا سازند تا منابع خارجی مطمئن در اختیار سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی قرار گیرد. 
جهانگیری همچنین با تاکید بر اینکه نظام بانکی باید منابع خود را برای سرمایه‌گذاری در اختیار بخش خصوصی قرار دهد، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل وجود معوقات بانکی، فضاسازی نادرستی علیه بخش خصوصی ایجاد شده است اما این درست نیست که به خاطر حداکثر 500 نفر که بخش بزرگی از آنها به دلیل شرایط بد اقتصادی مطالبات معوق بانکی دارند، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی نیز از خدمات و برخی امکانات نظام بانکی محروم شوند. 
وی افزود: برخی افراد که به دنبال رانت‌خواری هستند و نباید نام بخش خصوصی روی آنها بگذاریم، همواره تلاش می‌کنند از رانت استفاده کنند و البته اینکه برخی از مدیران که نمی‌توانند این افراد را از بخش خصوصی واقعی تشخیص دهند، نوعی ضعف مدیریتی است. 
معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه نباید فضای کار و فعالیت برای بخش خصوصی ناامن باشد، گفت: هیچ دستگاهی حق ندارد برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی فضای ناامن ایجاد کند بلکه بخش خصوصی باید در محیطی فعالیت کند که احساس کند قدر زحمات او شناخته می‌شود. 
جهانگیری خطاب به سرمایه‌گذاران و کارآفرینان گفت: رشد سرمایه‌گذاری از مهم‌ترین برنامه‌های دولت است و سرمایه‌گذاران باید با قاطعیت قدم پیش بگذارند و بدانند که دولت نیز در این مسیر جدی است و از آنان حمایت خواهد کرد. 
وی افزود: یکی از مهم‌ترین رویکردهای اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد است و این رویکرد یعنی بخش خصوصی باید میدان‌دار اصلی اقتصاد کشور باشد. 
معاون اول رئیس‌جمهوری توسعه صادرات غیرنفتی را از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در سال جاری برشمرد و گفت: رویکرد برونگرایی در اقتصاد مقاومتی نیز به معنای این است که به دنبال بازار صادراتی باشیم و از کشورهای دیگر تکنولوژی و منابع مالی در اختیار بگیریم. 
جهانگیری توسعه صادرات غیرنفتی را از مهم‌ترین اولویت‌های کشور عنوان کرد و گفت: باید بازارهای هدف اصلی صادرات خود را مشخص کنیم و در این میان نباید از بازارهای اطراف و کشورهای همسایه غفلت کنیم چرا که این کشورها بازار بزرگی برای صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی ایران هستند. 
وی از بانک مرکزی، بانک توسعه صادرات، صندوق توسعه ملی و صندوق ضمانت صادرات خواست حداکثر تلاش خود را برای حمایت از صادرکنندگان و کمک به توسعه صادرات غیرنفتی به کار گیرند. 
معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به بازار بزرگ روسیه و نیاز این کشور به محصولات ایرانی به‌ویژه محصولات کشاورزی، بر لزوم تاسیس شرکت‌های بزرگ صادراتی تاکید کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم نیازهای کشورهای همسایه را تامین کنیم، باید شرکت‌های بزرگ صادراتی تاسیس شود و اینکه مجمع کارآفرینان ایران به دنبال ایجاد کنسرسیومی برای صادرات هستند ، اقدامی ارزشمند است که دولت نیز از آن حمایت خواهد کرد. 
جهانگیری تصریح کرد: دولت علاقه‌مند است مشکلات و مسائل پیش روی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی را برطرف کند و مشکلاتی که امروز در این نشست مطرح شد، در کمیسیون‌های دولت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این جلسه، فرهنگ‌سازی برای صادرات را امری لازم و ضروری دانست و گفت: اینکه محصولات و کالاهای ایرانی به اقصا نقاط دنیا صادر شود ، باید یک افتخار ملی برای جامعه باشد. 
مهندس نعمت‌زاده بی‌ثباتی در مقررات مرتبط با صادرات را یکی از موانع پیش روی فعالان اقتصادی و صادر‌کنندگان برشمرد و بر لزوم سرمایه‌گذاری هرچه بیشتر و حمایت بیش از پیش دولت از صادر‌کنندگان تاکید کرد. 
رئیس کل بانک مرکزی هم در این نشست با اشاره به اینکه نرخ سود بانکی با نرخ تورم متناسب نیست، یکی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید را کاهش نرخ تورم از 40 درصد به 10 درصد دانست و گفت: سال 95 در 25 سال اخیر نخستین سالی است که تورم تک رقمی داشته‌ایم و امیدوارم این روند استمرار پیدا کند. سیف با بیان اینکه نظام بانکی با مشکلات ساختاری و جدی ای روبه‌رو است، افزود: حجم مطالبات معوق یکی از مشکلات نظام بانکی است و بانک مرکزی در تلاش است تا از طریق برنامه‌ریزی دقیق نظام بانکی کشور را اصلاح کند. 
وی با اشاره به اینکه نرخ مناسب ارز از مطالبات اصلی صادر‌کننده‌هاست، افزود: نظام ارزی کشور شناور و مدیریت شده است و سیاست ما تثبیت نرخ ارز نیست بلکه تلاش کرده‌ایم نرخ ارز در بازارهای تعادلی شکل بگیرد و از نوسانات هیجانی نرخ ارز جلوگیری شود. 
در این جلسه که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوری و رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند، رئیس مجمع کارآفرینان گزارشی از عملکرد این مجمع و مزایای ایجاد کنسرسیوم صادراتی
 ارائه کرد. برخی از اعضای مجمع کارآفرینان نیز در این جلسه به بیان دغدغه‌ها و مشکلات اصلی خود پرداختند و دولتی بودن اقتصاد، بالا بودن سود تسهیلات بانکی، عدم ثبات مدیریت، قوانین و مقررات دست و پا گیر، تبعیض میان بخش خصوصی و بخش دولتی و وجود بوروکراسی و موانع اجرایی را از مهم‌ترین مسائل و موانع پیش روی فعالان اقتصادی مطرح و بر لزوم بسترسازی مناسب از سوی دولت برای فعالیت آسان‌تر بخش خصوصی و ایجاد زمینه‌های لازم برای تولیدات صادرات محور تاکید کردند.