صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

رئیس‌جمهوری در نشست خبری:

برخی با نشستن در هواپیمای مدرن مشکل دارند

رئیس‌جمهوری گفت: اگر برجام اجرا نمی‌شد، تحریم‌ها به حالت قبلی باقی می‌ماند و تصاعدی پیشرفت نمی‌کرد.
رئیس‌جمهوری گفت: اگر برجام اجرا نمی‌شد، تحریم‌ها به حالت قبلی باقی می‌ماند و تصاعدی پیشرفت نمی‌کرد. درآمد نفتی امسال ما به حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان می‌رسید اما با اجرای برجام تا پایان این سال درآمد نفتی ما حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود و اگر این پول را نداشتیم حقوق اقشار مختلف جامعه را از کجا باید تامین می‌کردیم؟
آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی بهترین روش اداره کشور را به ما نشان داد
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نهمین نشست خبری رئیس‌جمهوری با رسانه‌های داخلی و خارجی که به مناسبت سالگرد اجرای برجام عصر دیروز در سالن شهید بهشتی ساختمان ریاست‌جمهوری برگزار شد، با اشاره به خدمات شایان توجه آیت‌ا... هاشمی نسبت به انقلاب، نظام و کشور اظهار کرد: آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی با صبر، متانت، بیان آرام در مسائل مهم سیاسی، روش اعتدالی، عقلانیت، خرد، حوصله و سعه صدرشان و همچنین سکوت‌شان در هر جا که برای نظام لازم دیدند به ما نشان دادند که بهترین روش برای اداره کشور و تعامل با افکار مختلف کدام است. 
رئیس‌جمهوری ضمن تشکر از مردم قدرشناس، فهیم و زمان شناس ایران برای حضور در مراسم وداع با پیکر آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی افزود: مردم با حضور و اشک و آه و حرکت پرشورشان در مراسم تشییع، بدرقه و ترحیم آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی نشان دادند که قدرشناس بزرگان و خادمان تاثیرگذار برای کشور و استقرار نظام و همچنین توسعه و آبادانی کشور هستند. 
روحانی با بیان اینکه امروز آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی در میان ما نیست و ما نمی‌توانیم مستقیم از افکار آن مرد بزرگ برای آینده‌مان بهره بگیریم، تصریح کرد: شیوه، راه و روش ، نصایح او و هر آنچه از نوشته و آثار صوتی برای‌مان به یادگار گذاشته‌اند باید مورد بهره‌برداری قرار دهیم و راه اعتدال، خرد، صبر و حوصله را برای حل معضلات کشور در پیش بگیریم. 
وی ضمن تشکر دوباره از حضور مردم در مراسم‌های بدرقه آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی افزود: از همه فعالان سیاسی نیز خواهش می‌کنم که این فضا را ادامه دهند نه فقط برای امسال بلکه برای سال‌های پیش رو نیز همین شیوه را برای آرمان‌های کشور ادامه دهند. 
روحانی با ابراز خوشحالی از تحقق وعده‌ای که به مردم داده بود در زمینه دستیابی به رشد ۵ درصدی، گفت: از کارآفرینان و فعالان اقتصادی و خدمتگزاران مردم و همه مقامات و قوا سپاسگزارم که همه دست به دست هم دادیم تا امروز شاهد رشد بیش از ۵ درصد در کشور باشیم. 
در برجام از نظر سیاسی موفق شدیم
به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهوری در ادامه نشست خبری خود با بیان اینکه ما رشد 7.4 درصدی داشته‌ایم، گفت: در منطقه چنین رشدی را نمی‌شناسیم و در حال حاضر در سطح جهان هم با توجه به شرایط رکود اقتصادی نمونه‌های خیلی زیادی از این رشد وجود ندارد. البته باید از مردم و کارآفرینان تشکر کنیم که توانستیم در اشتغال قدم بزرگی ‌برداریم گرچه تا مقصد نهایی و مطلوب فاصله داریم. 
روحانی اضافه کرد: اینکه در طول یک سال بیش از ۷۰۰ هزار شغل خالص درکشور ایجاد شده نظایر زیادی ندارد و تنها ۶ کشور هستند که در این سال‌ها بالای ۶۰۰ هزار شغل به‌طور متوسط ایجاد کرده‌اند. البته برای کشور ما به خاطر انباشت مسائل گذشته نیاز به اشتغال، بیشتر است. 
رئیس دولت یازدهم در ادامه یادآور شد: کمتر تحلیلگری فکر می‌کرد مساله   حل شود و آژانس رسما اعلام کند مسائل هسته‌ای گذشته ایران پایان یافته و نسبت به آینده کار را ادامه ‌دهیم. پایان این پرونده به معنی موفقیت اخلاق ملت ایران بود. ما در برجام از نظر سیاسی موفق شدیم چون به دنیا گفتیم ایران نظامی نیست که بتوان با آن رفتار امنیتی کرد و کشوری است که می‌تواند به‌عنوان بازیگر فعال در صحنه باشد و غیبت ایران در صحنه‌های جهان یک خسارت برای همه جهانیان بود. وی با اشاره به موفقیت برجام در زمینه اقتصادی، بیان کرد: ما به مردم گفتیم که زمانی توافق را می‌پذیریم که همه تحریم‌های هسته‌ای را دولت‌های مذاکره کننده بالمره کنار بگذارند و آماده نیستیم که تحریم‌ها را قدم به قدم کنار بگذارند. یعنی یک روز پتروشیمی، یک روز نفت، یک روز فلزات گرانبها، یک روز حمل‌ونقل، یک روز بیمه و یک روز روابط بانکی را آزاد کنند، بلکه گفته بودیم تحریم‌ها باید بالمره برداشته شود. 
روحانی همچنین تاکید کرد: به ملت بزرگ ایران می‌گویم همه تحریم‌های هسته‌ای بعد از اجرا شدن برجام در ۲۷ دی سال گذشته برداشته شد. ما امروز در نفت، گاز، حمل‌‌ونقل و بیمه تحریمی نداریم و مسائل بانکی ما با دولت‌ها و بانک‌های بزرگ دنیا به صورت عالی است. البته بانک‌هایی که دارای سهام خصوصی‌اند گاهی ‌احتیاط‌های بیش از حدی را انجام می‌دهند و برخی کشورهای بزرگ به ویژه آمریکا در اجرای برجام سنگ‌اندازی می‌کنند، توقع ما هم اینچنین بود چون وقتی یک دولت خصم است طبیعی است که از همه توان خود استفاده نکند. 
نسبت به مشکلات در اجرای توافقات جهانی نباید صبر و حوصله‌مان را از دست بدهیم
وی تاکید کرد: مردم مطمئن باشند مقتدرانه عمل کردیم و عمل خواهیم کرد اما عجولانه کاری نکردیم و نخواهیم کرد چرا که برای ما منافع ملی اصل است. 
رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه شهروند مبنی بر اینکه دستاوردهای برجام برای حاشیه‌نشینان و فقرای جامعه چیست و پاسخ شما به نقدهایی که دستاوردهای برجام را لوکس عنوان می‌کنند، چه خواهد بود؟ گفت: ‌برجام متعلق به همه ملت از جمله اقشار مستضعف جامعه است.  
اگر برجام نبود ، حقوق اقشار مختلف جامعه را از کجا تامین می‌کردیم؟
وی افزود: اگر برجام 27 دی ماه سال گذشته اجرا نمی‌شد و تحریم‌ها نیز به حالت قبلی باقی می‌ماند و تصاعدی پیشرفت نمی‌کرد درآمد نفتی امسال ما به حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان می‌رسید اما با اجرای برجام تا پایان این سال درآمد نفتی ما حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود و اگر این پول را نداشتیم حقوق اقشار مختلف جامعه را از کجا باید تامین می‌کردیم؟ 
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه آنهایی که نقد می‌کنند، لوکس نقد می‌کنند و نقد لوکس خیلی جایگاه ندارد، خاطرنشان کرد: کسانی که نقد می‌کنند باید به مردم بگویند اگر برجام نبود چه می‌شد؟
روحانی تصریح کرد: در زمستان سرد امسال که البته برخی موارد به خاطر مسائل شرکتی گاز قطع شد، بیش از 700 میلیون مترمکعب در روز گاز مصرف کردیم که اگر نتوانیم سرمایه‌گذاری انجام دهیم چطور می‌توانیم زندگی مردم را تامین کنیم. 
وی به دستاوردهای برجام برای حاشیه‌نشینان اشاره کرد و گفت: حاشیه‌نشینان را بیمه کردیم و 11میلیون نفر حاشیه‌نشین که بسیاری از آنها بیمه نداشتند، امروز تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و بهداشت و درمان به آنها خدمات می‌دهد پس برجام و آثار آن متعلق به همه مردم است و موضوع برجام یک موضوع ملی است. 
یکی از اهداف بزرگ ما در مساله برجام ایجاد اشتغال برای جوانان بود
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در بخش دیگری در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی‌بر راه‌حل دولت برای جلوگیری از تندروی‌هایی چون ایجاد زمزمه‌هایی مبنی‌بر رد صلاحیت رئیس‌جمهوری در انتخابات آتی و جلوگیری از حضور شخصیت‌هایی چون رئیس دولت اصلاحات در مراسم تشییع پیکر آیت‌ا... هاشمی چیست؟ اظهار کرد: آیت‌ا... هاشمی یک شخصیت بزرگ نظام ما بودند و جای خالی ایشان به نظر من هیچ‌وقت پر نمی‌شود، ایشان مصداق روایات دینی ما هستند که می‌گوید وقتی یک آدم بزرگ از دنیا برود جای او هرگز پر نمی‌شود. 
روحانی در پاسخ به بخش دیگری از سوال ایلنا مبنی‌بر وجود زمزمه‌هایی برای رد صلاحیت رئیس‌جمهوری در انتخابات 96، اظهار کرد: ما را با شورای نگهبان دعوا نیندازید. روابط ما با شورای نگهبان خوب بوده و خوب است. اینها شایعات است و انتخابات یک فرآیندی دارد که تا رسیدن به آن نیز فرصت فراوانی باقی مانده است. امروز باید برای خدمت به نظام و جامعه کمربندهای‌مان را محکم کنیم. 
وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی‌بر برنامه‌های دولت برای ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، اظهار کرد: برای همه متولدان دهه 60 باید در دهه 80  کار ایجاد می‌شد. اما متاسفانه از نیمه دوم دهه هشتاد روند اشتغالزایی متوقف شد و اشتغال خالص از سال‌های 84 به بعد چیزی نیست و در حدود صفر به شمار می‌آید. میزان اشتغال در آن دوره 14 هزار شغل در سال بوده است و این در حالیست که در آن سال‌ها وضع فروش نفت ما بسیار خوب بود اما به جای ایجاد اشتغال، واردات افزایش پیدا کرد که آثارش نیز همچنان وجود دارد. 
روحانی با بیان اینکه ما باید آثار رویه قبلی را در اداره جامعه جبران کنیم، اظهار کرد: از طرفی فضای دانشگاهی در سال‌های اخیر با رونق گرفتن و ایجاد دانشگاه‌هایی چون پیام نور، علمی کاربردی و... افزایش و توسعه یافت و این دانشگاه‌ها جوانان را جذب کردند تا حدی که امروز جمعیت دانشگاهیان ما به حدود 5 میلیون نفر رسیده است و این دانشجویان به ترتیب فارغ‌التحصیل می‌شوند به شکلی که سالانه تقریبا 800 هزار نفر فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌ها خارج می‌شوند و از تابستان پارسال تا تابستان امسال بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر فارغ‌التحصیل شده‌اند که این آمار، آمار کم‌سابقه‌ای است. 
وی ادامه داد: در حالی که تعداد متقاضیان شغل به بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر رسیده است ما توانسته‌ایم تنها 700 هزار شغل ایجاد کنیم و 500 هزار نفری که برای اشتغال وارد بازار شده‌اند، بیکار مانده‌اند و از طرفی جمعیت بیکاران گذشته نیز همچنان باقی مانده است و حتی اگر ما یک میلیون و 200 هزار شغل هم ایجاد می‌کردیم تنها می‌توانستیم بیکاری را ثابت نگه داریم. 
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه یکی از اهداف بزرگ ما در موضوع برجام ایجاد اشتغال برای جوانان بود، اظهار کرد: ما کوشیده‌ایم تا بخش‌های مختلف اقتصادی را فعال کنیم و از 8-7 ماه گذشته تاکنون بخش کشاورزی و صنعت رشد خوبی داشته است به شکلی که وقتی من در سال گذشته و در همین روزها مصاحبه‌ای کردم تا تلاش کنیم که جنس‌های مانده در انبار را به فروش برسانیم امروز انبارهای‌مان تقریبا از جنس‌های باقیمانده خالی شده است. 
روحانی ادامه داد: به آنهایی که می‌گویند در کشور رکود وجود دارد و می‌گویند ما چیزی در راستای رونق اقتصادی نمی‌بینیم، می‌گویم که عینکی برای خود تهیه کنید یا خود را درمان کنید. حداقل بروید و وضعیت صنعت را در سال گذشته و از جمله در ذوب آهن ببینید و با امروز مقایسه کنید. البته من نمی‌گویم که در همه جا توفیق حاصل شده است چرا که هنوز بخش‌های غیرفعال در اقتصاد ما بسیار است و ما نیز نمی‌توانیم تسهیلات را به‌طور کامل در اختیار همه بخش‌ها قرار دهیم. 
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه استانداران مختلف کشور در ماه‌های اخیر گزارش وضعیت استان‌های‌شان را به وی ارائه کرده‌اند، گفت: در ماه‌های اخیر تقریبا همه استانداران کشور به تهران آمده‌اند و گزارشی از وضعیت استان‌های خود داده‌اند و از کمبودهای‌شان گفته‌اند اما کمبودها آنقدر زیاد است که هنوز به‌طور کامل جبران نشده است. ما در سال 93، 3 درصد رشد داشته‌ایم و در سال 92، 2 درصد که نهایتا 5 درصد می‌شود. اما ما هنوز نتوانسته‌ایم چاله‌های موجود را پر کنیم ولی آثار رونق را در همه جا می‌توان مشاهده کرد و به لطف خدا امسال حرکت‌های خوبی انجام شده است که ادامه نیز خواهد یافت. 
 
ایران قصد دخالت در مسائل داخلی عربستان را ندارد
رئیس‌جمهوری کشورمان تاکید کرد: ایران قصد دخالت در مسائل داخلی عربستان را ندارد و نمی‌خواهد این کشور از منطقه حذف شود. اما وقتی به کشورهای همسایه خود حمله و در کارشان مداخله می‌کند و تروریسم‌ها از منابع آنها استفاده می‌کنند، مشکل ایجاد می‌شود. بنابراین اگر عربستان تصمیم‌هایی اتخاذ کند ما نیز حاضریم به عربستان کمک کرده و در کل منطقه‌ای باثبات و وحدت بیشتر ایجاد کنیم. 
روحانی با تاکید بر اینکه صنعت هوایی از پایه‌های گردشگری است، گفت: در سال بالای 4 میلیارد دلار پول به شرکت‌های هواپیمایی کشورهای همسایه می‌دهیم و چه اشکال دارد این پول را شرکت‌های داخلی به دست آورند. رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه چه اشکال دارد مردم ما یک هواپیمای سالم و تمیزسوار شوند، گفت: انگار برخی می‌خواهند هواپیمای کهنه سوار شوند خب کهنه‌اش را هم داریم، آنها سوار شوند. 
به گزارش ایسنا، رئیس دولت یازدهم در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ابتکار درباره منشور حقوق شهروندی و ضمانت اجرایی آن و همچنین عدم تحقق برخی مفاد آن از جمله جلوگیری از حضور رئیس دولت اصلاحات در مراسم آیت‌ا... هاشمی به‌عنوان یک حق شهروندی گفت: حقوق شهروندی از وعده‌های من در سال 92 بود که در صد روز اول فعالیت دولت متن ابتدایی آن را منتشر کردیم و با دریافت نظرات مختلف منشور خوب و جامعی حاصل شد که البته ممکن است بعدها کامل‌تر هم بشود. 
روحانی با اشاره به اینکه منشور حقوق شهروندی متکی به قانون اساسی و به‌ویژه فصل سوم قانون اساسی است، خاطرنشان کرد: منشور حقوق شهروندی را به تک تک دستگاه‌های اجرایی ابلاغ خواهم کرد البته نکته‌ای که وجود دارد این است که حقوق شهروندی تنها به دستگاه اجرایی تعلق ندارد و اگر دولت آن را اجرا کند قوای دیگر نیز باید در این مسیر به دولت کمک کنند و امیدواریم دو قوه دیگر در کنار قوه مجریه در اجرای حقوق شهروندی همراهی لازم را داشته باشند. 
روحانی افزود: اینکه در مقام عمل برخی از موارد حقوق شهروندی امروز هنوز عملیاتی نمی‌شود، متاسف هستم. 
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: به‌عنوان رئیس‌جمهور همواره مسائل حقوق شهروندی را دنبال می‌کنم و با وزیر دادگستری که پیوند بین قوه قضائیه و مجریه هستند به‌طور کتبی و شفاهی همواره این موارد را به‌طور منظم دنبال می‌کنم. 
رئیس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: برخی مسائل وجود دارد که حل آن زمانبر است اما ما همه تلاش‌مان را می‌کنیم و حتی می‌خواهیم برخی از امور همین امشب اجرا شود و نه فردا اما در عین حال تلاش و توان ما در حدی است که نیازمند کمک دیگران هستیم و در برخی موارد نیز نیازمند اجماع نظام هستیم و من بسیار به آینده امیدوار هستم که همه تلاش‌های‌مان به ثمر بنشیند.