صفحه اصلی / آرشیو مطالب روزنامه کسب و کار

افزایش قیمت ۱۰ گروه مواد غذایی در یک‌سال اخیر

مرغ از گرانی سرپیچی کرد

بانک مرکزی جزئیات افزایش قیمت لبنیات، تخم‌مرغ، برنج، حبوب، میوه‌های تازه، سبزی‌های تازه، گوشت قرمز، قند و شکر، چای و روغن نباتی را در یک‌سال اخیر اعلام کرد.

 در این گزارش هفتگی، متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به پنجم تیرماه جاری اعلام شده است. براین اساس در هفته مورد گزارش نرخ سه گروه مواد خوراکی ثابت، قیمت چهار گروه مواد خوراکی افزایش و قیمت چهار گروه دیگر کاهش یافت. در این هفته نرخ برنج 1/0 درصد، حبوب 5/0 درصد، سبزی‌های تازه 3/1 درصد و قند و شکر 1/0 درصد افزایش داشت، نرخ تخم مرغ ۹ درصد، میوه‌های تازه 4/5 درصد،
گوشت قرمز 5/0 درصد و گوشت مرغ 2/8 درصد نسبت به هفته قبل از آن کاهش داشته اما نرخ گروه لبنیات، چای و روغن نباتی تغییری نکرده است.

  لبنیات و تخم‌مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای ماست پاستوریزه معادل 1/0 درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم‌مرغ معادل 0/9 درصد کاهش یافت و شانه‌ای 000/85  تا 000/106 ریال فروش می‌رفت.

  برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی و برنج داخله درجه یک ثابت بود و بهای برنج داخله درجه دو معادل 7/0 درصد افزایش داشت. در گروه حبوب، قیمت لوبیاچیتی معادل 8/0 درصد، لوبیا سفید 9/0 درصد و لوبیا قرمز 9/1 درصد کاهش و سایر اقلام این گروه بین 5/0 درصد تا 8/1 درصد افزایش یافت.

  میوه‌ها و سبزی‌های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیرنظر شهرداری گلابی عرضه نمی‌شد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد. میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه قیمت هلو معادل 3/1 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 2/0 درصد تا 9/11 درصد کاهش داشت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت گوجه‌فرنگی معادل 5/2 درصد، بادنجان
 6/3 درصد، کدو سبز 9/7 درصد و سبزی‌های برگی 5/1 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 1/0 درصد تا 6/2 درصد کاهش یافت.  

  گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغییر بود و بهای گوشت گوسفند معادل 9/0 درصد و گوشت مرغ 2/8 درصد کاهش داشت.

  قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت چای خارجی و روغن نباتی مایع ثابت بود. بهای قند و روغن نباتی جامد هر یک معادل 1/0 درصد کاهش ولی قیمت شکر 3/0 درصد افزایش یافت.

  تغییرات یک‌ساله قیمت‌ها
براساس اعلام بانک مرکزی در دوره یک ساله منتهی به ۵ تیر ماه سال جاری نرخ لبنیات 8/14 درصد، تخم مرغ 7/4 درصد، برنج 7/8 درصد، حبوب
 ۱۶ درصد، میوه‌های تازه 8/60 درصد، سبزی‌های تازه 2/13 درصد، گوشت قرمز 3/7 درصد، قندو شکر ۴ درصد، چای 5/8 درصد و روغن نباتی 8/0 درصد رشد داشته و فقط نرخ گوشت مرغ با 9/12 درصد افت مواجه شده است.

 قیمت مرغ در میدان بهمن 5200 تومان شد
رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغداران گوشتی ایران قیمت روز گذشته (دوشنبه) گوشت مرغ در میدان بهمن را 5200 تومان عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون تولیدکنندگان مرغ گوشتی روی هر کیلوگرم بیش از 1000 تومان ضرر و زیان می‌دهند.
محمد یوسفی با توجه به افزایش هزینه‌های تمام شده تولید، قیمت واقعی هر کیلوگرم مرغ زنده را 4700 تومان دانست و افزود: در حالی که امروز هر کیلوگرم مرغ زنده به قیمت 3700 تومان در محل مرغداری‌های کشور به فروش رسید، هرکیلوگرم گوشت مرغ گرم در میادین میوه و تره بار با نرخ 5390 تومان عرضه شد. رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی تصریح کرد: هم‌اکنون این محصول با نرخ 5500 تا 5700 تومان در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود. یوسفی گفت: این درحالی است که برآوردهای کارشناسی وزارت جهادکشاورزی نیز گویای قیمت واقعی عرضه هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم بین 7 هزار تا 7500 تومان است. رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغداران گوشتی، عمده مشکل نوسان قیمت گوشت مرغ طی یک تا دو سال اخیر را بی‌برنامگی و نبود هماهنگی بین مسئولان بخش‌های خصوصی و دولتی در بخش‌های تولید، صادرات و ذخیره‌سازی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: طبق آمار ماهانه، 150 هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که حدود 7 هزار تن آن به کشورهای هدف صادر می‌شود؛ بنابراین رقم صادراتی گوشت مرغ کشورما کمتر از 4 درصد رقم مصرف داخلی است.
وی ادامه داد: به‌طوری که هیچ گونه هماهنگی بین انجمن صنفی پرورش‌دهندگان جوجه یک روزه و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی وجود ندارد زیرا به هر میزان که تولید جوجه یک روزه گوشتی افزایش یابد به همان میزان با افزایش حجم تولید و افت قیمت مواجه می‌شویم.
وی اظهار داشت: درحال حاضر به دلیل افزایش تولید جوجه یک روزه گوشتی قیمت جوجه بین 400 تا 500 تومان است.
وی تاکید کرد: انتظار می‌رود برای ثبات قیمت گوشت مرغ و کاهش ضرر تولید‌کنندگان این بخش هماهنگی در مدیریت تولید جوجه یک روزه گوشتی و برنامه‌های تولیدی وزارت جهادکشاورزی ایجاد شود تا تولیدکنندگان بیش از این متضرر نشوند.